Mýdlo Embrace soaps

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Zipíno

Re: Mýdlo Embrace soaps

Příspěvek od Zipíno »

Na otázku "hoblíčků" na mýdlo mohu navrhnou jen již existující nástroje, mě osobně se líbí tyto kousky: http://www.drevorezba.cz/detail.aspx?kategorie=5294
671 grains of diplomacy-.50 BMG
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno Zipíno,

a je to tu. Každý preferuje něco jiného. Někdo má rád to a ten zas tohle.... a o tom je obchod. Zde není špatná nebo dobrá odpověď.

Já za sebe bych spíše volil nějaký hoblík ze dřeva a kovovou planžetou. Ale jak jsem psal 100 lidí 100 názorů a připomínek.

A vzkaz pro testovače :) Jak pokračuje testování ?
David a jeho žiletky
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Dobre rano, Kolegove.

Protoze jsme ve vlaknu Embrace Soaps, musim vas hned zarazit: Technologie a chemicke slozeni TECHTO MYDEL ma za nasledek to, ze mydla jsou polotvrda, a tudiz "nestrouhatelna" :P (staci je namackat palcem do pozadovaneho tvaru, napr do oblibene misticky nebo krabicky na mydlo)
Proste na strouhani jsou moc malo tvrda, akorat by to asi zalepilo to struhadlo, a vysledek by nebyl moc solidni.
Fakt je ten, ze jsem zatim mel jen jedno mydlo od Barbory a to bylo takove jak popisuji nahore.
Az se "nekdy" Barbora rozhodne pro vyrobu tvrdsich mydel, muzeme zde zacit resit jejich strouhani atd.

Jinak k druhe casti Davidove otazky: No, ja jsem Barbore napsal meila, ve smyslu aby mi sdelila, jake vune ma k dispozici a co si mysli, ze jako pro jakou vuni by se rozhodla. Je to lepsi nez ji rikat aby udelala takove a makove mydlo, kdyz na to nema suroviny.
Fakt ze, ze Babora odepisuje nekdy az po 5-10 dnech, a malokdy drive. Je velice zaneprazdnena, coz se pri jejim zamestnani da pochopit.
Myslim ze jsem ji jen nezavazne navrhnul, ze mezi elegantni a nestarnouci panske vune patri napr Fougere, Vetyver, Levandule atd. Popr nejaka drevita vune (cedr) .. tuhle vonnou slozku Barbora jiz vlastni.
Tak uvidime co mi odepise.. Zatim cekam na odpoved.

Pekny den vam vsem .. L.
Naposledy upravil(a) Wiking dne 02 říj 2014, 09:46, celkem upraveno 1 x.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Rád bych vás požádal o ukončení debaty na téma "struhadýlka". Toto je vlákno o mýdle.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Jak pokračuje vývoj a samotné testování ???
V noci slyším i vousy růst
maculak

Příspěvek od maculak »

ahojte, klidně rád otestuji s kančicí, vlastním jednu od soudruhů z číny a celkem pravidelně střídám s jezevčicí a jsem s ní na moje dráty spokojen, i když netvoří subjektivně tolik pěny. takže jestli je někde kousek k mání... :D
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Momentální testování neprobihá.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ja jsem 22.9.2014 napsal Babrore meila, na ktery dosud nemam odpoved.
Je bohuzel velmi vytizena, nejsem schopen rici kdy mi odepise.
Jakmile se ve veci neco pohne, IHNED a neodkladne vas zde budu v tomhle vlakne informovat.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Thadeas

Příspěvek od Thadeas »

Dobrý večer pánové.

Vzhledem k tomu, že je paní Barbora velmi vytížená (pohledná a milá) lékařka, dovolím si poreferovat Vám, že k sukcesu dochází, jen na nás Barbora nemá čas. Dnes jsem si u ní v ordinaci (bydlíme ve stejném městě) převzal vzorek mýdla na holení a jako bonus jsem dostal ochutnávku nového produktu- tedy mýdla na holení a příznivce hoblíčků jistě potěší, že nyní se již opravdu jedná o tvrdé mýdlo. zítra produkt vyfotím a vrhnu se na zkoušení.

S pozdravy a přáním pěkného večera
Thadeas
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ja se take pridam s dobryma zpravama:

Barbora mi napsala kratky meil, ze pracuje na vyvinu noveho mydla s novou vuni..

... budu uprimny, temer nic vice mi nenapsala, jeji meil byl velmi kratky, ale jako prubezne info to staci.
Veci se maji tak (jak pise Kolega Thadeas) ze mozna uz ma neco uvareneho a v dohledne dobe (dle MEHO nazoru by nemela presahnout 6 tydnu, ale mluvim za sebe, nemuzu mluvit za Barboru) budeme my, britevnici, zaplaveni vzorky mydla k testovani :-)

Pro nektere z vas, neznale technologickeho postupu vyroby domacich mydel: nejde jen o to uvarit to mydlo.. To je jako uvarit gulas :-) za 2 hod je to hotove.. jde o to, ze pote je treba jej nechat uzrat, nekolik tydnu.. dle meho nazoru 4-6 tydnu, ale u kazdeho vyrobce to muze byt individualni..

@Thadeas: Uz se nemuzu dockat az to otestujes.. Hlavne ta vune me zajima..
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“