Ahoj pop101,
vítám Tě mezi námi. Je dobře, že se neustále rozšiřuje okruh Břitevníků. Přeji Ti aby jsi měl vždy ostrou Břitvu a pevnou ruku.
Na informaci ohledně krabiček na brousky od pana Sucháčka, by bylo nejlépe se zeptat přímo jeho.
Adresa výrobce břidlicových brousků pro Břitvy:
Pan
Jaroslav Sucháček mistr LUV
Lhota u Vsetína 255
755 01 Vsetín
kraj Zlínský
Tel.: 571 439 120
Jakého se dopracuješ výsledku, pak přidej sem na forum. Určitě to bude zajímat ostatní kolegy.
Zdravím, Petr.
Brusné kameny mistra Sucháčka
Re: Brusné kameny mistra Sucháčka
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Cosi takoveho sliboval, ale po tom co uz jsem par jeho britevnickych kamenu vide tak bych se mu radeji vyhnul.
pro PetrS
díky za přijetí do klubu a za telefon na pana sucháčka .
díky za přijetí do klubu a za telefon na pana sucháčka .
jakou navrhujete alternativu? díval jsem se třeba na kameny na http://www.drevorezba.czadrspach píše:Cosi takoveho sliboval, ale po tom co uz jsem par jeho britevnickych kamenu vide tak bych se mu radeji vyhnul.
Naprosto souhlasím Adršpachu, u Sucháčka kameny kupovat přímým výběrem a pečlivou prohlídkou. Jinak na Břitvu zakoupíme kámen co se hodí na nůž. Musí se taky hlídat aby v kameni nebyly žilky pyritu. Jinak mi jeho kámen na Břitvu slouží velice dobře. Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ta drevorezba nabizi velkou nabidku. Dale je tu na jednom vlaknu odkaz na kameny od firmy Norton.
Mate kolego smulu, ze jste nebyl na podzimnim setkani, protoze tam by jste si mohl vyzkouset vetsinu soucasnych kvalitnich kamenu s vyjimkou Shaptonu a Naniwa Super.
Jako zacatecnik bych asi do Shaptonu nesel. Nanestesti na te Drevorezbe neudavaji jestli ti Belgicani jsou jenom Coticule nalepeny na nepouzitelnym shistu anebo na vybornym Modrym Belgicanovi.
Zaklad je na normalni brouseni postupnost zrnitosti 1000-3000nebo4000-8000 pokud je britva hodne spatna anebo zubata tak jeste zrnitost okolo 220.
U Shaptonu je potreba mit drzak, ktery je docela drahy.
Na par britev bych asi koupil kombinace jako 1000/3000 + 8000
Norton je dela dobre 220/1000, 4000/8000 a krabicky poslouzi jako drzaky
Mate kolego smulu, ze jste nebyl na podzimnim setkani, protoze tam by jste si mohl vyzkouset vetsinu soucasnych kvalitnich kamenu s vyjimkou Shaptonu a Naniwa Super.
Jako zacatecnik bych asi do Shaptonu nesel. Nanestesti na te Drevorezbe neudavaji jestli ti Belgicani jsou jenom Coticule nalepeny na nepouzitelnym shistu anebo na vybornym Modrym Belgicanovi.
Zaklad je na normalni brouseni postupnost zrnitosti 1000-3000nebo4000-8000 pokud je britva hodne spatna anebo zubata tak jeste zrnitost okolo 220.
U Shaptonu je potreba mit drzak, ktery je docela drahy.
Na par britev bych asi koupil kombinace jako 1000/3000 + 8000
Norton je dela dobre 220/1000, 4000/8000 a krabicky poslouzi jako drzaky
Tady jsem nasel velice zajimavou nabidku na kameny, ktery jsou lepsi nez Norton a pokud clovek nebude brousit desetitisice britev tak vydrzi na cely zivot.
http://cgi.ebay.co.uk/razor-hone_W0QQit ... 286.c0.m14
http://cgi.ebay.co.uk/razor-hone_W0QQit ... 286.c0.m14
Teď před chvílí, než si je sem vložil, jsem je obdivoval.
Kameny jsou moc pěkné,ucelená sada.Bohužel nedražím na ebay.Taky nevím jestli bych je všechny využil.Něco jsem viděl na aukru,poptám se na zrnitost.Radgost píše:Teď před chvílí, než si je sem vložil, jsem je obdivoval.
PS Tak mě napadá, že kdybych si tu sadu pořídil,asi by mě UKAMENOVALI.