Který holící strojek je nejlepší?

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
staffan

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od staffan »

PetrS píše:Ahoj staffan,
vítám Tě na zdejším foru mezi Břitevníky. Je vidět, že po spoustě zkušeností s různými způsoby holení jsi našel ten správný který Ti vyhovuje. Je škoda, že jsi ještě nevyzkoušel holení Břitvou, protože ta je k pleti velmi šetrná. Protože jsi spokojený se svými výsledky holení, tak není žádný důvod aby jsi své zvyky měnil. Břitva je další možností. Holení Břitvou totiž není jen o zbavování se vousů, ale též (a někdy především) je to určitá životní filosofie a styl. Celá procedura se většinou nese v duchu relaxačního zážitku. Proto by bylo dobré aby jsi vyzkoušel i tento způsob holení. Pak budeš mít skutečně kompetní a komplexní poznatky a výbornou možnost provnávat a hodnotit.
Přeji ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
8-)
je to mozne, chcel by som tomu verit.....britva je vlastne to kvoli comu som zacal o klasike uvazovat. Ak by bola k beznemu dostatiu uz by som ju pravdepod.mal. Cez net som bol mierne sokovany ich cenami, kazdopadne som hltal vsetky info, aj cez youtube, kde som sledoval procesy brusenia,ostrenia, holenia na rozne sposoby. Priatelke som uz mierne liezol s britvami na nervy.
Potom som nasiel otcovu Astru, kupil som v drogerii wilkinsona a bol som prijemne prekvapeny kvalitou oholenia. Doteraz som pouzival el.strojcek, uz to nebola pre mna zabava ale rutina a priznavam ze ak som chcel byt absolutne hladucky tak som si po el.oholeni este na mokro "dohladoval" tvar s dvoj ci troj cepielkovymi modernymi strojcekmi.
Casom ale som zistil ze to prve opojenie z procesu a ritualu holenia klasikou vyprchava. Velmi sa mi paci mydlo proraso,penenie stetkou na tvari je super (nechapem odteraz preco si chlapi kupuju gely) a kroky k samotnemu holeniu mi prinasaju radost a prijemne pocity. Co ma sklamalo je prave to co som spominal...podrazdena plet, ranky a bohuzial okolo ust som sa dokoncoval el.strojcekom. So ziletkou by to bola paseka.
Cize z toho dovodu som si tu precital skoro vsetky komentare,ktory strojcek je naj. Vyslo mi z toho Merkur 34 HD, super recenzie,skusenosti. Chcel som ist dalej (ono dufal som ze tie nedokonalosti sa odstrania kvalitnym strojcekom) a tak som si objednal cely paket, medziinym hlavne strojcek Merkur.
Cela moja reakcia bola postavena na mojej skusenosti s tymto vyrobkom. Neoslnil ma nijako, holenie je uplne rovnake ako s tou Astrou. Nikde som si na nu nenaasiel recenzie, tak som nevedel co to doma mam. Mozno je kvalitna a patri medzi vyborne strojceky a nebolo potrebne hladat nieco ine. Neviem.
Tak som sa vratil k mokremu holeniu s el.strojcekom (je uplne jedno ci je to ktora znacka, pisal som ze hlavne plnzetovy) a v porovnani s klasickou ziletkou som bol priam uchvateny. To je vsetko pani....nic za tym nevidte, nie je to kritika holenia ako takeho ale mozno druhy, kratkodoby pohlad. Urcite sa sem tam oholim klasikou ak ma elektrina omrzi a raz sa mozno dostanem aj k britve a to sa potom so vsetkymi o to podelim.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

je to mozne, chcel by som tomu verit.....britva je vlastne to kvoli comu som zacal o klasike uvazovat. Ak by bola k beznemu dostatiu uz by som ju pravdepod.mal. Cez net som bol mierne sokovany ich cenami,....
Vec (Britva) ktera se kupuje jednou za zivot a vydrzi az do smrti ma urcitou hodnotu.
Vyjadrena penezi: za 60€ (+ postovne) mas solidni Britvu, original ze Solingenu.
Alespon v Cesku a Nemecku jsou tyhle ceny myslimsi +- aktualni.
Samozrejme neni problem napsat inzerat ze zhanis pouzitou britvu, a za 30-40€ si nejakou koupit..
Za 40€ jsou nejaky smejdy z Ciny (ktery samozrejme nedoporucuji)
Pokud nemas 40€, zbyva Ti jen holeni holeni plastikovyma skrabkama jako Mach 3.. (ceny elektrickych strojku neznam)
Proste musis vedet co chces.. je to jednoduche..
Pokud potrebujes poradit, napis ze zadas o radu, jiste Ti tady hodne britevniku pomuze.
Ludwig
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj staffan,
vše co jsi popsal ohledně problémů s pletí po holení žiletkami je zde mnohokrát potvrzeno a též probíráno. Měl jsem nedávno možnost se zůčastnit přechodu z holení žiletkovými Břitvami na holení klasickými Břitvami. Žiletkové Břitvy měly japonské čepele u kterých je kvalita a ostrost zaručená a přesto si holiči stěžovali na "vyvrácené" a poté krvácející vousy, seříznuté uhříky, pálící pokožku někdy už při prvním holení, u druhého holení bolestivé pocity pokaždé a při závěrečném nanesení kolínské bylo naprostou samozřejmostí silné až hodně nepříjemné pálení pokožky. Když jsem jim řekl, že po oholení klasickou, dobře nabroušenu Břitvou zůstane na pupínku na tváři neseříznutá špička, tak se jen "chápavě" usmívali. Vždyť měli mnohokrát vyzkoušeno jak žiletková Břitva umí s takovými pupínky zatočit. Po oholení tří různých zkušebních typů vousů a typů pleti, tito pánove (jak holiči, tak i zákazníci) nevycházeli z údivu jak je možné, že ani při třetím přeholování nebyla podřená pokožka, naprosto žádný vyvrácený vous, ani kapička krve a dokonce i pupínky na tváři a krku zůstaly netknuté. Nejvyšším hodnocením profesionálních holičů, byl upřímný údiv - JAK JE TO MOŽNÉ ???. Moje odpověď byla prostá - NEVÍM - ale Břitva je taková......
Proto jsem Ti doporučoval a by jsi vyzkoušel nabroušenou Břitvu a teprve poté už budeš mít celý souhrn znalostí pro porovnání najdeš možná další cestu holení. Možná, že by byla možnost se domluvit s některým zdejším kolegou aby Ti umožnil si tento zážitek prožít.
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
staffan

Příspěvek od staffan »

hmmmm....nuz urcite si to vyskusam, pokial to nevyskusam a neporovnam tak nebudem spokojny, na to sa uz poznam
pouzita britva asi nie, to si uz kupim novu, je lepsi remen alebo koliska? nova by mala byt nabrusena, cize kamen riesit asi nebudem musiet....remen je nutnostou
hadam mi to nejaky ten mesiac bez obrusenia vydrzi
ale dakujem pekne za odpoved, potesila a podporila
ak si budem objednavat britvu, aku velkost by si mi odporucil? resp.typ?

edit Petr - citaci používej až když je to přes několik příspěvků.
8-)
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Pro začátek šířku čepele asi 5 - 6 osmin palce. Ale rovnou ZAPOMEŃ na to, že nová břitva je nabroušená tak, aby dobře holila Protože jestli taková je, pak je na první pokusy zbytečně a neskutečně drahá!!!
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Zipíno, na fóru se, nevím z jakého důvodu, rozšířil mýtus, že nová břitva musí být automaticky tupá.

Není tomu tak!

Rukama mi prošlo cca 15 kusů břitev zn. DOVO a jen dvě jsem musel přebrušovat.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Tohle vlákno se tématicky nějak zvrhlo.
Rozdělím je na vhodná témata.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Radgost píše:Zipíno, na fóru se, nevím z jakého důvodu, rozšířil mýtus, že nová břitva musí být automaticky tupá.
Není tomu tak!
Rukama mi prošlo cca 15 kusů břitev zn. DOVO a jen dvě jsem musel přebrušovat.
Dobrá, omlouvám se, ale je zde ještě druhá část té věty: kupovat zrovna Dovo, abych vyzkoušel, jestli mi bude sedět holení Břitvou, je něco, co dalece přesahuje moje možnosti!
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Kde je cíl, tam je i cesta. A na té cestě se zrovna staffan nachází. Ještě jsem se Břitvou neholil, leč vyspěl jsem a jakmile budou mé Břitvy připravené, dám se do toho. Mě ta cesta trvala 50 let, počítám-li, že jsem se začal holit v 16-ti. Tyto stránky mi mnoho pomohly a co víc, nakazily mě bacilem Břitvomilem!
To Wiking: Břitva není jen nástroj na celý život, je to i nástroj děděný po generace. Tím, že je začnete používat se vlastně s Vašimi předky spojíte a ucítíte tu hloubku času. Proto moje Břitvy mají i svá jména, pokřtil je PetrS.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

:D Dokonce Břitvy mají svoji duši...
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“