Nerezova britva

Všeobecné dotazy na břitvy
Ryžo

Re: Nerezova britva

Příspěvek od Ryžo »

Žiadosť o zhodnotenie ceny. Vopred ďakujem za názor skúsenejších. Doteraz som kupoval len hodne staršie solingenky, kde bola cena násobne nižšia.
Táto britva kúpená pred rokom a pol, málo používaná
http://mprofi.eu/B%C5%99itvy%20DOVO%20S ... n%20415875
s týmto remeňom
http://mprofi.eu/B%C5%99itvy%20DOVO%20S ... 85%2035001
remeň je čistý - nenapastovaný
a touto pastou
http://mprofi.eu/B%C5%99itvy%20DOVO%20S ... 0501%20000
teraz je to spolu za 90€.
A ešte jedna otázka. Holenie s nerezovkou je také isté ako s uhlíkovou? Pri starých uhlíkových nožoch sa hovorí o jedovatejšom ostrí ako pri nerezoch.(aj ja mám ten pocit)
Väčšina sa väčšinou mýli. U mě dobrý.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

@Ryžo: To DOVO si kup jen pokud si ho sám vybereš a například posuvným měřítkem zkontroluješ geometrii. DOVO běžně produkuje zamračené břitvy, různě zkroucené čpele a kombinace obojího. Pak je to za tu cenu obrovské zklamání, protože taková břitva je utrpení při broušení a ztrácí momentem zakoupení 98% své ceny. Být tebou tak se kouknu po nějaké Thiers Issard.
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Má pravdu. Lepší je sázka na jistotu - vyzkoušenou značku. Než zbytečně kupovat nadvakrát levnou věc, radši připlatit a mám to napořád. 8-)
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Nerezová nebo uhlíkovka - obě reznou, jen jedna pomaleji.
Přidám ještě ohledně řemenu.
Vystavený řemen má celkovou délku cca 40-45cm a přitom o dost levněji můžeš zakoupit řemen v luxusním provedení a celkové délce cca 90cm i s vlastním jménem...
Stačí se podívat.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ryžo

Příspěvek od Ryžo »

Ďakujem za postrehy.
Nakoľko som mal v nedeľu cestu v blízkosti britvy (inak je to 180 km od domu) tak som si ju pozrel a zobral za 80€.
Nešiel som do konkrétnej značky, len sa mi páčila a cena mi neprišla zlá. Že novodobé DOVO nie je rolls royce som sa dočítal tu na fóre, ale že popredný svetový výrobca môže z výroby vypúšťať až také zmätky ako píšeš ma prekvapuje. Holt nová doba. Snáď to nebude môj prípad ;) Vydezinfikoval som ju, včera prebrúsil(už som bol oholený) takže ju skúsim až zajtra. (vlas berie)
@PetrS: Nešiel som kupovať remeň, bolo to len dva v jednom( sólo by to asi nepredal). O Tvojich remeňoch viem - sú pekné a precízne spracované, podľa reakcií kolegov kvalitné a že sú väčšie ako bežný štandard je zrejmá z obrázkov. Cenu som nikde nevidel - asi som ju prehliadol. V budúcnosti mám v pláne Tvoj remeň kúpim.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Pokud nové Dovo nabrousíš, což nebývá až takový problém, tak budeš mít spokojené holení. Tam jde spíše o to, že první broušení je dost náročné proto, aby jsi případné nesrovnalosti výroby broušením napravil. Když se Ti to podaří srovnat, tak další broušení už půjde celkem pohodověji. Materiálově jsou kvalitní, jen ty roviny jim poněkud ubíhají a rovnoběžky se jim protínají podstatně dříve než v nekonečnu, :D ale jinak jsou fajn.
Info ohledne cen a všeho ostatního mi napiš do emailu.
8-)
Ryžo

Příspěvek od Ryžo »

Predošlý majiteľ to asi 2x brúsil - ako povedal na Nortone 4k a 8k. :o Povedal som mu, že bežný občan nemá bežne doma 4/8k nortona - vravel, že brúsi nože. Vlas to nebralo, a niekde bola malá vada - akoby pretlačená ihla na druhú stranu. Začal som s 8k číňanom, či to bude stačiť - a stačilo. Pôvodnú fazetka to bralo po celej dľžke. Fazetka po jeho 8k nortone bola o dosť hladšia ako po mojom 8k číňanovi (lupa 100x). Potom som ju len dohladil na JAN03 - "D" a čistá koža. Či som všetko zrovnal neviem, ale holenie pohodové, veľkosť britvy je fajn. Tie staršie čo mám,sú tenšie a dosť tuhé, GD zase trochu ťažké.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

S tou velikostí je to přesně ono - našel jsi svoji velikost...
To je takové to - šáhnu a je to v ruce tak akorát. Kdyby se mě někdo zeptal jaké má přesné rozměry, tak mu řeknu "tak akorát do ruky a na tvář".
S těmi kameny je to jak v alchymii. Když není dostatek měsíčního svitu, nebo je jeho nadbytek, tak kámen mudrců se nepovede. Kameny na broušení se chovají podobně. Mám tři stejné kameny CF a každý pracuje jinak a dokonce na dvou stejných Břitvách je se všemi třemi jiný výsledek. Tedy 3 stejné kameny krát dvě stejné Břitvy a máš šest různých výsledků a stačí stejné kameny zařadit v opačném pořadí na stejných Břitvách a máš dalších šest různých výsledků...
Tak se nediv, že rozdílné kameny Ti přinesou naprosto rozdílné výsledky i při "stejné" zrnitosti.
Důležité je ŽE TO HOLÍÍÍÍÍ.
A časem se naučíš ostrost doladit k plné spokojenosti.
8-)
tombarider

Nerez břitva?

Příspěvek od tombarider »

Ahoj všem, jsem zde nový a po pár zprávách s jedním z ochotných členů z vašich řad, prosím o pomoc:

Co si myslíte o této břitvě: http://www.amirashop.cz/p/51316/britva- ... u-rukojeti

Má ji doma kamarád. Je z číny - tam se prodává asi za dvě kila. Vypadá bytelně, ale je tupá jak svině. údajně je z nerezu. Za prvé, je možné, aby byla břitva z nerezu? Nemusí být z uhlíkové oceli, má přeci důvod že staré kvalitní břitvy reziví...

Druhý dotaz, pokud to blbost není, nevíte v Praze a okolí o místu, kde by se dala kvalitně nabrousit? zatím s ní nepřeříznu ani gumovýho medvídka :D

Děkuji
PetrS
mentor

Re: Nerez břitva?

Příspěvek od PetrS »

Z Asijské produkce doporučuji Gold Dollar.
Břitvový nůž na obrázku lze s úspěchem používat při preparaci špekáčků před tepelnou úpravou na ohni...
8-)
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“