Kameny Yellow Lake (LLyn Melynllyn)

...Naniwy, nagury, břidlice, coticule, Charnley Forest, etc., etc...
ater
mistr brusič

Re: Kameny Yellow Lake (LLyn Melynllyn)

Příspěvek od ater »

Neporovnal jsem je, ještě jsem je nestihnul ani srovnat. Pokud myslis AJ z ebay tak jeho fialový kámen mam taky a ten je jiný než tento fialový, spíš se podobá Dronfieldské břidlici co mam od tebe a to jak vzhledem (fialový + stříbrné linky, žádné černé tečky) tak vlastnostma při broušení.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Ten jeho fialovy asi pochazi z lomu u obce Bethesda stejne jako ty jeho ostatni barvy.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Jinak po dlouhodobem shaneni a hledani se mi podarilo najit neco co je opravdu fialove a znacene YL. Takze si sypu popel na hlavu a priznavam ano fialovy YL existuje, ale vetsina prikladu je seda, cerna, modroseda.
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Asi po roce holení s břitvou GD, se mi postupně začínala tahat vousy. Na tváři to ještě šlo ale pod nosem už vůbec ne. Ta bolest!
Vlasovou zkouškou přesto prošla.
Vytáhl jsem kombo Kinga 1000/6000 a začal jsem na jemnějším 6000. Rychle se začala tvořit šedá kašička, břit zůstal stejný.
Pak jsem vyměnil Kinga za YL od Adršpacha. viewtopic.php?f=2&t=2076&start=10
Břitva na YLu neklouzala ale úběr byl takový.... pomalejší. Žádná černá kaše se netvořila ale když jsem tu břitvu otřel o svou ruku, tak jsem cítil výraznou vůni železa. Po půlhodině broušení jsem to vše zabalil. Vlas sekala. :|
A teď dnes. Teplá voda už netekla. (mám velkou rodinu a je ráno). Tak aspoň jsem ohřál na sporáku malej rendlík vody. Rozmíchal Barbus a začal holit. Břitva GD brala vous velmi ochotně. Dohladka. Spokojenost. Co víc si přát. 8-)
Mám starý polní mikroskop zn. Meopta, takže žádný fotky břitu GD nejsou a nebudou. :mrgreen:
8-)
P.S. už topím v kotelně a bude zas teplá voda.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Kolikrat zalezi na barve kamene a hrubosti aby jsi videl odbrouseny material. S tou vuni zeleza je to pravda. Kdyz jdu obcas po Sheffieldu po desti tak je ta jeho ocelova minulost citit ze vzduchu.
Odpovědět

Zpět na „Brusné kameny“