Wikinguv dlouhodoby TEST ZILETEK.

Vše o čepelkách
Odpovědět
nithro

Re: Wikinguv dlouhodoby TEST ZILETEK.

Příspěvek od nithro »

Než začnu, chtěl bych za poskytnutí žiletky poděkovat Wikingovi a rovněž prohlásit, že jím nejsem placen, tudíž se jedná jen a výhradně o můj názor, se kterým můžete nesouhlasit a to je asi tak vše :lol:

Dostala se mi do ruky žiletka Polsilver Super Iridium z produkce PPI, prapůvodem pak ze sousední Polski :) Z mého skromného testování mohu prohlásit, že v zatěžkávacím testu mých měděných vousů obstála zatím nejlepe ze všech testovaných žiletek a vysekla prosím pěkně 9 dokonalých oholení, pak se jí nějak odchtělo a 10 oholení už jsem po oholení tváře vzdal a dokončil ho Perma Sharpkou. Jen abych upřesnil, pokud mi žiletka vydrží 5 oholení, lze mluvit o zázraku.

Žiletka semnou rovněž prošla téměř všemy strojky, které vlastním - Merkur 34C, 39C a Progress, Mühler R89, Timor 1320 a konečně pak i Phonenix Artisan Accoutrements Double Open Comb a ve všech obstála se ctí a naprostým přehledem.

Za mě tedy zatím pravděpodobně nejlepší žiletka, kterou lze pořídit. Neříkám, že nelze některý z uvedených strojku napárovat s žiletkou lépe, ale pokud je něco nesmírnou výhodou této žiletky, tak to, že si udržuje ostrost a příjemný projev ve všech strojích.
Wiking

Super Max Blue Diamond

Příspěvek od Wiking »

Prosim pozor: Dnes popsana ziletka neni totozna s jiz popsanou ziletkou zde: viewtopic.php?f=67&t=810&start=160#p27573

Super Max Blue Diamond

Obrázek

Ziletka vyrobena v Indii.

Testovano v : Edwin Jagger DE 89.

Cena: ?? (Pravdepodobne nebude moc vysoka, jako u dalsich indickych ziletek)
Ziletky jsou baleny po 5 ks v papirove krabicce a kazda je jeste zabalena v potistenem papirku.
Uvnitr je kazda ziletka zvlast zabalena v bilem nepotistenem voskovanem papirku. Ty 4 obvykle lepici body zde chybi.

S touhle ziletkou jsem zvladnul 3 neprilis solidni oholeni.

Co me pomerne udivilo je fakt, ze ziletka NEBYLA tupa, byla relativne ostra. Presto jak prvni, tak druhe a i treti oholeni vubec nebylo prijemne. Hned po prvnim jsem mel na krku velke mnozstvi mikrooderek (mikrozarezu)
Taktez druhe a treti oholeni slo relativne hladce, ale nebylo prilis dukladne.
Myslim si, ze by bylo mozne zvladnout jeste par dalsich oholeni, ale po techto 3 neprilis solidnich oholenich jsem byl touhle ziletkou pomerne znechucen a rozhodl jsem se testovani ukoncit.

Muj nazor: Ziletka podprumerne kvality. Sice pouzitelna, ale opravdu jen v nouzi.
Mozno vyzkouset, a udelat si svuj nazor, ale rozhodne nic cim by se nekdo chtel dobrovolne holit kazdy den.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Zkoušel jsi ji korkovat?
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ne, nezkousel. Ale nemyslim si, ze by to nejak pomohlo.
To korkovani je sice dobra vec, ale neni to vselek :lol: na mizerne ziletky.
Krome Derby ( ty opravdu je nutne korkovat, bez vyjimky) a nekterych ruskych ziletek jej nepouzivam stabilne.

Nevim jak u druhych, ale u me funguje ten rozdil mezi korkovanou a nekorkovanou ziletkou tak:

Nekorkovana ziletka:
1 oholeni je hrozne, ziletka pusobi dojmem ze je tupa. Ten grot se olame o muj oblicej. Druhe holeni je uz mnohem lepsi, prakticky vynikajici, a stejne jako ty dalsi napr 5-6 oholeni (napr u Derby)

Korkovana ziletka:
To prvni hrozne oholeni odpada, nebot grot se odstranil korkovanim, takze veskera oholeni jsou solidni az do ztupeni ziletky.

Vsichni samozrejme vime ze korkovanim se ziletka nenabrousi. Jen se jim odstrani ten grot.

Tahle Super Max , jak jsem jiz zduraznil, nebyla tupa. Byla ostra uz od prvniho oholeni.
Rozdil mezi prvnim a druhym oholenim prakticky nebyl zadny. To je pro me znamka, ze korkovani neni nutne.
Jen byla nedukladna, neprijemna na obliceji. Nesedla mi.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Ano, říkal jsem si, zda tě nepoškrábal grot.
FlameX

Příspěvek od FlameX »

Vracím se k Bluebeards žiletkám zmíněným výše Wikingem.
Včera jsem otestoval první kus a dnes lituji, že jsem si před zakoupení tuto značku neprolustroval zde na fóru :evil: (tuto chybu již nehodlám opakovat).
Oholil jsem se, ale za 10czk/1ks bych čekal něco diametrálně odlišného. Nemám slušných slov....
Tuto žiletku snadno převálcuje i modrá Astra. No nic........nezbývá než poděkovat Wikingovi za skvělé recenze..
david_ul

Re: Isana Men

Příspěvek od david_ul »

[quote="Wiking"]
K800_Isana men.JPG
Isana Men

"Reaguji na Wikingovo testování čepelky Iana men."

Přátelé ostrého řezu,

dneska jsem zjistil závažnou věc. Ani jsem netušil, že je možná. Napadlo mě zkusmo založit čepelku Isana Double Edge do holícího strojku Muhle R41.

A světe div se... kvalita oholení tu byla. Žádné tahání, žádný problém. Náhoda tomu chtěla a zjistil jsem, že asi Isana má ráda agresivnější strojky na holení. Časem bych jej zkusil i do jiných agresivních strojků.

To jsem měl tyhle čepelky jen do seřezávače na vlasy.

Popravdě jsem zvědavý jak dlouho mi čepelka vydrží.

Přeji Vám všem pěkný den

David
David a jeho žiletky
Wiking

Gillette Super Thin (Thajska)

Příspěvek od Wiking »

Dobre nedelni rano, gentlemani.

Dnes prichazim hned poranu s velmi potesujici zpravou. Po hooodne dlouhe dobe vam muzu predstavit ziletku, ktera ve doslova nadchla, ba dokonce uchvatila svoji neuveritele vysokou kvalitou.

Bez vahani muzu rici, ze je to jedna z 5 nejlepsich ziletek, jake jsem kdy mel.

Gillette Super Thin

Obrázek

Puvod: Snad Thajsko, soude dle thajskeho napisu.

Cena: ?? (Dostal jsem ji darem na vyzkouseni od jednoho clena naseho fora, za coz jsem mu opravdu velmi vdecny. Diky!

Testovano v Edwin Jagger 89.

Trosku jsem zkousel googlovat abych zjistil neco vice o tehle skvele ziletce. Uprimne musim rict, ze jsem az tak nic konkretniho nezjistil. Dokonce ani tito nadsenci: http://www.mr-razor.com/Rasierklingen/Rasierklingen.htm ji ve sve sbirce Gillette nemaji.. to je fakt divne.

Takze pokud nekdo by mel nejake dalsi informace, prosim, doplnte me. Kde se vyrabi? Da se nekde koupit? Za kolik? Atd..

Prvni oholeni s touto ziletkou bylo takove prumerne, druhe o neco lepsi. Pak se ale ziletka "umoudrila" a predvedla neuveritelny vykon. :!: Celkem: 21 oholeni!!! :!: Slovy: DVACETJEDNA!!!

Vsechna oholeni byla super, zcela dukladne, proste k me naproste spokojenosti.

Fakt je, ze od 17teho oholeni jsem zacal vnimat lehke opotrebeni ziletky, ale stale ne v takove mire, ze by bylo ziletku nutne vymenit. Az tedy u oholeni cislo 21 jsem usoudil ze uz to stacilo. Ziletka byla celou dobu ve strojku, nebyla cistena nebo otacena. Jen po oholeni byl strojek oplachnut pod tekouci vlaznou vodou.

Dokonce musim rict, ze snad 1 nebo 2x kdyz jsem mel rano sileny shon a pospichal do prace, tak jsem zapomel udelat carku za oholeni. Takze mnou uvadeny pocet oholeni 21 berte prosim jako MINIMUM, ve skutecnosti jich bylo tak 22-23 !

Co rici zaverem: Naprosto luxusni ziletka velmi vysoke kvality. Muzu co nejlepe doporucit!
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

Něco jsem o zmiňované žiletce našel-vietnamská výroba? 8-) -https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=gil ... zor+blades
MERKUR Solingen - 37 001
MartinB

Příspěvek od MartinB »

Na ebay jich je poměrně dost-ceny u menšího množství(30ks) cca 10kč/ks - u většího množství (120ks)cca 7kč/ks +/-.
"Kdo spěchá, dřív umře..." Martin B.
Odpovědět

Zpět na „Čepelky (žiletky)“