Mýdlo Barbus

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Drvoštěp

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od Drvoštěp »

Dobrý večer,

když už se tu bavíme o tom jaké má kdo balení, přidávám své balení ;)
Bude staršího vydání, ale zato trvanlivé, protože je v kovu. Fotka je z jedné a druhé strany.
Krém je zelený a vůně klasicky totalitní, nezklame :)

Obrázek

Obrázek
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno Vousáči,

(DON) to je to nejlepší co mě mohlo potkat :)

Dnes jdu vyměnit Barbus. Už se těším jak budu vonět jak citronová zmrzlina pajcnutá lesem :)
Ale krásně se to tu rozjelo fotečkama jednotlivých balení (Drvoštěp).
Fotky od Drvoštěpa jsou super. Ale co jsem koukal tak jsou i v některých e-shopech. Že by nový brand Barbus krému na holení. Jen pro ukázku:
http://www.kupi.cz/sleva/penivy-krem-na-holeni-barbus

Vousáči jsem zvědav jestli to bude ve vnitřku taky zelený :) Třeba to bude nová verze Barbus mech a vůně lesa :)

David

Edit 22.10 11:10.
Výměna dokonána. Žádný problém. Prodavačka se zmínila, že je dobré, že to dnes řeším sám :) Tak toto jsem nekomentoval.
David
Naposledy upravil(a) david_ul dne 15 úno 2015, 17:24, celkem upraveno 1 x.
David a jeho žiletky
Rety

Příspěvek od Rety »

Zdravím pánové
Začínám se holit tak jak by se mělo a sic už mám nějaké věci nakoupeny, tak se mi do rukou dostanou až o vánocích. Někde jsem našel starý bagr, vyčistil ho nacpal do něj Astry a učím se. Aby bylo čím mydlit, tak jsem si koupil Barbus. Dostali se mi do rukou 2 typy. Pokud vím tak ani jeden není s chlorofylem. Ten vlevov je krásně měkký, ten vpravo je tuhý skoro jak obyčejné mýdlo. Jaký je rozdíl? Ten vpravo je prostě jen starý?

Díky
Obrázek
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Zdravím tě Rety.

Barbus v kelímku byl vždycky jenom klasika, tzn. bílé měkčí mýdlo s glycerinem.
Ta krabička vpravo je starší verze tak cca 2 roky, kdy se objevila nová řada s logem
B v kolečku.
Já svůj Barbus v kelímku kupoval v lednu 2013 a má doporučenou spotřebu 10/2014, něco podobného
jako na tvém starším Barbusu.
Novější verzi jsem ještě nezkoušel, ale je možné že nepatrně změnili výrobek k lepšímu a konzistence
se přibližuje měkkým italským mýdlům.
V noci slyším i vousy růst
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Tisice obalu, ale slozeni stale jen jedno.. :lol: :lol: :lol:

Tedy doufam ze se nemylim..
Rad bych se mylil..
Velice by me potesilo, kdyby nekdo z aktualnich uzivatelu nas zde informoval, zda zmizelo/kdyz zmizi ze slozeni Boric acid...
To by bylo super, kdyby se to stalo..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Asi tě Wikingu zklamu , tady je složení z novější verze Barbusu v kelímku:

Složení: Stearic Acid, Palmitic Acid, Cocos Nucifera, Aqua, Potassium Hydroxide, Glycerin, Sodium Hydroxide, Parfum, Boric Acid, Linalool, Coumarin, Limonene, Citral, Geraniol, Citronellol.

Tady je Barbus krém na holení

Složení: Stearic Acid, Palmitic Acid, Aqua, Potassium Hydroxide, Glycerin, Cocos Nucifera, Sodium Hydroxide, Parfum, Boric Acid, Diazolidonyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate, Linalool, Coumarin, Limonene, Citral, Geraniol, Citronellol.

A do třetice Barbus krém na holení s chlorofylem

Složení: Stearic Acid, Palmitic Acid, Aqua, Potassium Hydroxide, Glycerin, Cocos Nucifera, Sodium Hydroxide, Parfum, Boric Acid, Diazolidinyl Urea, Iodopropynyl Butylcarbamate, CI 75815.
V noci slyším i vousy růst
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

Kolegovia,

ja mám oba druhy Barbusov doma a to viac krabičiek aj tých starých aj tých nových. Pred dvoma rokmi, keď prechádzali na nové balenie, bolo dostať v drogériách oba druhy. Ten starý sa mi zdal nie príliš voňavý. V tom novšom je ako keby niečo z citrónu, cítim tam citrón. Oveľa lepšie voňal ako ten starý. No občas si vždy doprajem aj ten starý Barbus ktorý tak nevonia. Niečo nostalgické je v ňom dobré. Medzičasom zisťujem, že Barbus je veľmi dobre penivý krém keď sa správne používa a úžasne dobre zmäkčuje. Už ma ani tak neštípe ako nedávno ešte.
Mimochodom, prečo je ten Borid Acid taká neželaná zložka?
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Dlouho jsem používal jen Barbus. Už bych se k němu nevrátil. Jsou i lepší mýdla, která střídám.
O Boridu Acidu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kyselina_borit%C3%A1
Prostě jak kyselina mravenčí. Občas na tváři a na krku kůže vypadala jako po nájezdu mravenců. Cítil jsem to až do večera.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
MartinC

Příspěvek od MartinC »

Slovak Boy, stotožňujem sa s Vašim názorom, ten novší Barbus má v sebe nádych čohosi citrusového (citrónového) a osobne to vnímam pozitívne. Čo sa týka konzistencie, tento "nový" Barbus sa mi zdá mäkší (pastóznejší). S Barbusom som veľmi spokojný, aj napriek určitej "kontroverznosti" jeho zloženia. Ostávam s pozdravom. Martin Čižmár.
Frody

Příspěvek od Frody »

Ahoj pocházím s menšího města 30 tisíc a barbus v kelímku vždy v každém obchodě , došlo mi mýdlo proraso ,které žadný zazrak nebyl , vždycky chodím do kauflandu tam en barbus sport v tubě , tak navšívím rossmanna také nic , albert nic , hruška nic , teta drogerie ani jedna , tak se ptám v tetě co se děje a prodavač na mě , že maji snad nějaký výpadek ,nebo co že barbusy v kelímku nejsou :( nechci plašit , ale doufám že ho vyrábí pořád dál :D
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“