Ohlasy na broušení a renovace Břitev - PetrS

Odpovědět
PetrS
mentor

Re: Ohlasy ohledně broušení a renovace Břitev - PetrS

Příspěvek od PetrS »

Ahoj noxiss,
první oholení a bez vážnějších následků je úspěch. Od teď už to bude jenom lepší a lepší. Neustálým tréninkem se bude rozšiřovat kvalitně oholená plocha a najednou zjistíš, že máš oholenou celou tváře a k plné spokojenosti a pak už jenom relax při holení.
Přeji Ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku.
Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Dry

Příspěvek od Dry »

Připojuji se k chvalozpěvům. Děkuji Petrovi za krásný řemen, dodaný i v náročné vánoční době obratem i s hezky vyvedeným jménem. Komunikace proběhla na výbornou a jeho práci mohu jen doporučit.
Řemen jsem napustil ballistolem a s novou břitvou ho pokřtil. Břitva od fi. DOVO mi však takovou radost nepřinesla. První holení bylo dobrodružné, tedy holení spíše drhnutí ale krve nebylo prolito mnoho. Nechtělo se mi uvěřit jak byla tupá. Následoval tedy po hodinách pročítání fóra nákup brusného kamene Cortex 1000/6000. Se staženým pozadím abych neudělal víc škody než užitku jsem se pokusil břitvu nabrousit. Po třech hodinách byl výsledek výrazně lepší než od věhlasného výrobce a následné holení bylo o něčem jiném. Ne sice ideální - doholoval jsem se ještě škrabkou. Jen škoda že člověk víc nesledoval dědu při holení než odešel na věčnost. Technika určitě nebyla na jedničku, spíš na čtyřku. Nešikovné šermování takhle ostrým nástrojem na krku by se dalo prezentovat jako černá groteska. Chvílema se člověk musel smát sám sobě. Po dalším holení člověk přemýšlí zda je břitva stále ještě tupá nebo ruce tak levé a nebo obojí. :oops: :roll: :lol:
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Dry,

jsem rád, že jsi spokojený s řemenem a přijmi můj obdiv ke zvládnutí oholení s Břitvou která má tovární broušení. Už to, že se Ti podařilo zlepšit ostrost rukou nezkušenou v broušení Břitvy, svědčí o tom jak je tovární broušení málo vhodné pro holení a zároveň, že jsi zvládl broušení. Gratuluji.
Neznalost začátků, ostrost sice zlepšená, ale nikoliv nejvyšší, učení se jak uchopit, táhnout, kterým směrem atd. to vše způsobuje, že ne vše se hned daří. Doporučoval bych nechat si nabrousit Břitvu a teprve poté se pustit do holení a zkoušení kudy a jak a nebudeš tak ovlivněný nejistotou, že se nedaří protože není příliš dobrá ostrost.
Zdravím, Petr.
Jos

Poděkování

Příspěvek od Jos »

Rád se připojuji ke chvále na Petrovu práci, ve středy přišly břitvy po renovaci a jsou k nerozeznání a nádherné, stejně tak řemen a krabička na břitvu. Renovace břitev sklidila velké uznání také u mistra mečíře ;) Už se těším na první oholení. Ještě jednou děkuji.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Jsem rád Jos, že se Ti Tvé Krásky líbí. Trvalo to delší dobu než jste se opět setkali a tak díky za tu obrovskou trpělivost.
Přeji Ti spoustu spokojených oholení a stále dobré ostří, zdravím, Petr.

Pozdrav též pro mistra mečíře.
8-)
Ftrider

Poděkování

Příspěvek od Ftrider »

Chtěl bych zde také zanechat díky panu Petrovi. Timorka jela po nabroušení opravdu krásně. Bylo to mé první opravdové holení břitvou a nemůžu si to vynachválit. Techniku ještě budu muset zdokonalit, ale již nyní ten pocit satisfakce z převodu teorie do praxe bez zářezů na obličeji byl k nezaplacení.
Díky.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Potěšení je na mé straně Ftrider,
pstupně zlepšíš techniku a z holení se stane relaxační záležitost.
Přeji Ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
8-)
ivanmaly

Příspěvek od ivanmaly »

ivanmaly píše:Zdravím, má prosím někdo z fora informace o Petrovi S. Poslal jsem mu v listopadu min. roku k nabroušení 2 břitvy, chvíli jsme si psali, pak přestal na e-maily reagovat... telefon na něj nemám.
Doufám jen, že je živ a zdráv... prosím, napište, kdo víte, děkuji.
čekám na nabroušení 2 břitev od listopadu 2013, tedy více jak 1,5 roku.

už jsem je oželel, o vaše služby dále nemám zájem.
břitvy si ponechte, u mě máte jednou provždy pověst nespolehlivého člověka a dlužníka

je s podivem, jak mi potvrdilo několik lidí nezávisle na sobě, že dostanete-li k nabroušení velmi drahou břitvu, je hotová v řádu dnů až týdnů...

přeji vám vše dobré
vsezved

Příspěvek od vsezved »

pro ivanmaly:
Dovolím si nesouhlasit s vaším názorem. Již od loňska jsem měl co do činění s PetremS a na letošním srazu jsem se s ním i seznámil. Myslím, že se snaží dělat vše dle nejlepšího přesvědčení ale problém je s příliš velkou vytížeností. Na jaře 2014 jsem se začal holit břitvou a mojí první břitvou byla GD 66. Oslovil jsem Petra a břitvu mi nabrousil v krátkém termínu, byla nazpět do měsíce. Jelikož to byla moje první břitva, tak to PetrS upřednostnil před dalšími, abych se měl čím holit.
Samozřejmě, není zcela v pořádku, že služba nabroušení trvá déle než 1,5 roku, o tom se nehodlám přít. Také nevím, jaké množství je Petr schopný nabrousit za jednotku času a kolik jich má doma připraveno (já se svou rychlostí broušení bych si při jeho ceně za nabroušení nevydělal ani na slanou vodu). Pokud trochu pročítáte fórum, tak Petr otevřeně mluví o svém vytížení a o dlouhé čekací době (fórum sleduji až po vašem odeslání břitev a tak nevím jak to přesně bylo v roce 2013, kdy jste břitvy odesílal). Je pravdou, že se svými zkušenostmi a vybavením se mistrovu umu nemůžu rovnat a tak záleží na každém jakou cestou se vydá. Jsou zde i jiní, kteří kvalitně nabrousí břitvu a v podstatně kratším čase.
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Já osobně se domnívám, že největším žroutem času je přeskládání vybavení v pokojíku na jiný druh práce. U Petra se totiž nejedná jen o broušení Břitev, ale i o renovace, výrobu nových střenek, výrobu nýtů a nýtování, do toho všeho ještě výroba krabiček na břitvy a výroba obtahovacích řemenů. Každá z těchto činností vyžaduje jiné podmínky, jiné strojní vybavení a také svůj čas, protože vyrobené střenky se také musí nalakovat a lak příslušnou dobu schnout. A jelikož prostory v bytečku v Lípě nejsou nafukovací, znamená to pokaždé shromáždit skupinku zakázek na jednotlivé činnosti, toto provést, uklidit, vybalit další................
A do toho ještě odpovídat na mejly, které chodí i z okruhu zákazníků zcela mimo členy tohoto fóra.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Odpovědět

Zpět na „Služby PetraS“