Pěna z mýdla na holení versus pěny na holení ze spreje

... po srsti či proti...
Radgost
admin

Re: Pěna z mýdla na holení versus pěny na holení ze spreje

Příspěvek od Radgost »

Slovak Boy píše:Pena zo spreja je urcite kvalitna, pretoze jej predchadzal dokladny vyvoj. Ale krem z mydla je klasika a koho to bavi, ten pouziva mydlo.
Z vlastní zkušenosti používání pěny ze spreje k holení břitvou opravdu nedoporučuji.
pop101

Příspěvek od pop101 »

Tak toto je podle mého názoru správný nástroj k použití na pěnu ze spreje.
http://www.tchibo.cz/Univerzalni-skrabk ... 21887.html
Pardon za off topic. :oops:
Mějte se fajn pop101.
Qarter

Příspěvek od Qarter »

Pánové,když jsem se asi před půl rokem začal definitivně holit břitvou,zbylo mi několik nenačatých dóz -sprejů- s pěnou na holení.Protože jsem lakomej a bylo mi líto je zahodit,tak jsem je začal přidávat k pěně do hrnečku,kterou vypracuji předtím.Páč je to Holicí krém Nivea-pasta-a ty pěny jsou též od Nivei,nějak se to mezi sebou nepere a já nemusím dávat tolik pasty na hodně bohatou pěnu.Takže uzavírám,pěnu ve spreji nikoliv,ale pokud se to s CITEM přidá,tak se dodělají ty zbytky, co komu zůstaly.Vlk se nadlábne a koza zůstane celá
:D
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ja pouzivam jen a vyhradne klasicke mydlo na holeni. Stetka, miska na naslehani.. proste "Oldskúl". Pena ze spreje je pro me tabu. A to jeste ve spojeni s Britvou?
To je jako mit Ferrari, zaprahnout za nej pluh a orat tim pole :lol: . Jiste nezazlivam zadnemu mladikovi v pubescentnim veku ze ji ve spojeni s Mach 3 a podobnymy nesmysly pouziva, a mozna i vychvaluje :shock:
Ale u me to nepripada v uvahu.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Qarter píše:Pánové,když jsem se asi před půl rokem začal definitivně holit břitvou,zbylo mi několik nenačatých dóz -sprejů- s pěnou na holení.Protože jsem lakomej a bylo mi líto je zahodit,tak jsem je začal přidávat k pěně do hrnečku,kterou vypracuji předtím.Páč je to Holicí krém Nivea-pasta-a ty pěny jsou též od Nivei,nějak se to mezi sebou nepere a já nemusím dávat tolik pasty na hodně bohatou pěnu.Takže uzavírám,pěnu ve spreji nikoliv,ale pokud se to s CITEM přidá,tak se dodělají ty zbytky, co komu zůstaly.Vlk se nadlábne a koza zůstane celá
:D
Pěna ze spreje je na uhlíkovou ocel velice agresivní, na to pozor.
Velmi rychle, řádově v minutách začíná ocel po styku s takovouto pěnou na povrchu tmavnout.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

A jak ta černá barva poctivě drží a je hezky do hloubky - mrch jeden :evil:
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Snažil jsem se zde odlehčenou formou vysvětlit, proč považuji používání pěny na holení ve spreji spolu s Břitvou na nedobré a jaké to má následky. Agresivita sprejové pěny na kov je tak silná, že uhlíková ocel velmi rychle reaguje s látkami obsaženými v této pěně a následky se špatně odstraňují. Kdo si vyzkoušel odleštění tmavé skvrny na čepeli, ten už pěnu nepoužije. Pěna je stavěná na nerezové čepelky a uhlíková ocel je proti ní bezbraná. Ani následná konzervace už nepomůže.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Qarter

Příspěvek od Qarter »

Pánové mi jistě prominou,ale já naštěstí tyto zkušenosti nemám.Možná je to proto,že působení je velmi krátké a potom ihned konzervuji.Nebo proto,že té pěny přidávám jenom trochu.Pokud by to mělo sebemenší vliv na čepel ,tak bych toho nechal.Nicméně díky za upozornění,člověk se stále učí.
SgnThomasino

Příspěvek od SgnThomasino »

Jednoznačně mýdlo a štětka. Patří to k rituálu. Léta používám Pitralon.
Tombal

Příspěvek od Tombal »

Jsem pro krém na holení a štětku. Pěna ve spreji je sice rychlé řešení, ale štětka udělá svoje.
mimochodem - zkuste třeba tuhle (se slevou)

EDIT Radgost - začínají se nám tady množit odkazy na jeden nejmenovaný eshop. Začínám to považovat za SPAM
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Techniky holení“