Když se na webu Spokaru objevila štětka označená Rein Dachs s jezevčím chlupem, a za příznivou cenu /cca 230kč/ ,rozhodl jsem se v rámci vyzkoušení nějaký ten kousek zakoupit a vyzkoušet na vlastní kůži /a to doslovně / Nejdříve uvedu TTD /taktickotechnická data/ : Celková výška štětky 101mm, výška chlupu 50mm, průměr uzlu cca 21mm,spodní průměr ručky 38mm /čtyřhran 32x32mm se zkosenými rohy/. Provedu srovnání s mou štětkou Muhle ,jež je nějakou základní řadou ,zkrátka takový "průměr" mezi štětkami Muhle.
Zpracování Spokaru na dobré úrovni ,nikde žádné ostré hrany na plastu,sem tam vypadl nějaký chlup,ale doufám,že po pár oholeních toto ustane /stává se i u dražších štětek,že ze začátku nějaký chlup ztratí/.Štětka není moc hustá , při porovnání s Muhle se mi štětiny zdají být hrubší a kštice řidší /je to jen subjektivní dojem ,každý si může udělat vlastní názor dle fotek/. Ze začátku se mi jevily štětiny více pichlavé,přece jenom u základní řady se to dalo očekávat, časem dojde k ohlazení a štětka bude uživatelsky více příjemná. Jako velké plus hodnotím držení vody, přece jenom je to jezevec a za velmi příjemnou cenu.Šlehání pěny taktéž bez problémů, snesl bych větší uzel,ale pro běžné používání bude tato velikost dostačující.
Konečné hodnocení je dobrá štětka za velmi dobrou cenu nejen pro začátky s mokrým holením. Ti co používají Silvertip štětky jistě budou vnímat rozdíly, ale pro klasické pěnění je to za málo peněz docela solidní štětka.
Odkaz zde http://www.spokar.com/cz/shop/?id=101-s ... d_barvy=87
Spokar Reine Borste
Spokar Reine Dachs
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.