Edwin Jagger DE89

...lidově bagry a kotvy.
dedek

Re: Edwin Jagger DE89BA11

Příspěvek od dedek »

Nechci v této situaci dělat ze sebe Děda Vševěda, ale mám informaci, že i někteří jiní uživatelé holícího strojku EJ mají se šroubem na holící hlavě velké problémy. Jeden dokonce tvrdí, že mu šroub upadl. Pokud nebude ve Vašem případě možná reklamace u prodejce (záruka v ČR stále platí 24 měsíců), pak by bylo nejlépší se přímo obrátit na výrobce. Opět dle takto "postižených" uživatelů si prý jednání s výrobcem nemohou vynachválit. Velmi příjemné jednání a problém se snaží Edwin Jagger vyřešit velmi rychle. Pokud je špatný šroub, koupě nové ručky problém nevyřeší. Přeji dobrý konec při řešení problému.
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
Tom19

Příspěvek od Tom19 »

Máš pravdu. Ako som písal, nemám podobný strojček, tak som nevedel na ktorej strane je tá skrutka. Takže tá časť o rúčke je mimo, pardón. :cry:
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

Ďakujem za rady. Ak vymením rukoväť za Mühle, tak je to lepšie, to znamená, že aj otvor Edwina má zničený závit. Ako hovorím, nebolo by to z mojej strany fér, pretože som ozaj ten závit znásilnil. Hoci ak by bol dobrý nestalo nemusel by som ho znásilňovať.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Pánové, reklamace je od toho, aby jste v určitém předem dohodnutém čase výrobek vyzkoušeli a objeví-li se
jakákoliv vada omezující funkčnost výrobku, je tu reklamace od toho, aby jste ji využili.

V případě závitu, který je základním spojovacím prvkem celého strojku a bez něhož strojek funkčně
nemůže plnit to na co je určen, bych ho automaticky odeslal výrobci a neobíral se tak o právo,
nefunkční věc vyměnit za novou, funkční.

Takže debaty o tom, která ručka se dá použít na kterou hlavu, pokud je strojek v záruce - jsou zcela zcestné
a omíláni tohodle pořád dokola, značně únavné.
V noci slyším i vousy růst
skyd

Příspěvek od skyd »

podla mna si spravil ovela viac, nez si musel a mal by si to hned reklamovat. Ja som tento stojcek kupil, ale mozem ho pouzivet az po vianociach:(, ale co som skusal, tak som nemal najmensi problem. ak si to kupil v SK/CZ, tak mozes skusit opisat celu tvoju torturu a ak ti to neuznaju, tak by som skusit to napisat rovno do UK a nieco mi vravi, ze uspejes. ono totiz z logickej stranky, preco by si do toho vrtal, ak by to bolo v podriaku. ale to su len moje 2 centy:(
Tom19

Příspěvek od Tom19 »

Viď môj prvý príspevok. Vada vznikla ešte pred prevzatím = reklamovať. :) A už túto tému uzavrime, lebo len zbytočne mútime dookola vodu.
Slovak Boy

Reklamácia bola vybavená nad moje očakávania. Mailom na upravse.cz som sa priznal k tomu, že som závit znásilnil, z čoho predajca nebol nadšený, ale vyzval ma poslať mu strojček. Obratom mi poslal úplne nový dokonca aj so žiletkami Derby, pritom ja som mu tie pôvodné späť neposlal. A čo som už vôbec nečakal prišlo mi to UPS kou zadarmo preprava. Vzal to celé na seba. Aj dopravu. Týmto chcem poďakovať aj vám, že ste ma prehovorili ale hlavne majiteľovi upravse.cz, ktorý ukázal svoj veľkorysý prístup gentlemana. Veľká vďaka.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

A jaký je ten nový kousek ( myslím tím funkčnost )?
V noci slyším i vousy růst
Slovak Boy

Bez problémov. Aj ten má síce voľnejší závit, v porovnaní s Muehle, ale povrchová úprava drží, a nie sú na ňom žiadné zádrhely. Holenie excelentné.
Slovak Boy

Reagujem na tento dotaz viewtopic.php?f=69&t=1883 ohľadom kvality Edwin Jagger strojčekov:
Mám tri Edwin Jagger strojčeky a štyri Muehle strojčeky vrátane R41. Všetko z upravse.cz
Dva Edwiny z tých troch majú menší problém so závitom. Jeden mi bol menený po predošlej reklamácii.
Muehle je jeden trošku voľný, ale inak bezproblémový. U jedného Edwina musím vždy dávať pozor, aby som nezasekol hneď na začiatku závit. Musím ho začínať nakrúcať zvoľna a netlačiť, inak sa blokne a nenatočím ho. Inak je ale strojček po zaskrutkovaní funkčný a pevný. Merkur závit je aj po dlhej dobe povrchovo bezproblémový. Neviem aká kombinácia materiálov tam je použitá, možno Merkur má iný základný materiál. Edwin a Muehle sú vraj z mosadze. Merkur je pravdepodobne tiež z mosadze, ale môže mať iný pomer medi a zinku.

Jednoznačne najlepší pocit z držania a úchopu strojčeka mám z Edwin Jagger s hladkou kovovou rukoväťou a ten s jemným ryhovaním, ktorý je tu na začiatku vlákna vyfotený. Oba sú vynikajúce, ale práve u oboch týchto mám labilné závity. Hoci sa mi najlepšie holí aj inými strojčekmi, napr. Fatip a Merkur 37C, tak tieto dva Edwiny sú najlepšie, čo sa vyváženia týka. Muehle majú len o milimeter kratšiu rukoväť a úchopovú plochu majú dlhšiu, ako Edwin, ale napriek tomu sa Edwin drží lepšie. Je trošku ťažší. A plastová rukoväť od Muehle je ľahká a tým sa mení ťažisko smerom k hlave. Naproti tomu osemhranný Edwin sa mi drží najhoršie. Tie hrany klamú hmat. Je to síce pekné, ale radšej treba voliť okrúhlu verziu. Netreba sa báť hladkých povrchov. Opláchnuté a nemastné prsty na nich nešmýkajú. A naopak mastné prsty sa kĺžu aj na tých ryhovaných povrchoch.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“