Další úplný začátečník :)

Dotazy na vše co se holení týče.
valentin75
Donátor

Re: Další úplný začátečník :)

Příspěvek od valentin75 »

Prikladám zloženie mydla Knize Ten,recenzia za pár týždňov.
bez názvu-19-marec-2013-0003-1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Palo
Tom19

Příspěvek od Tom19 »

:!: Zdravím páni
toto je môj prvý príspevok a nemám žiadne chemické vzdelanie. Naposledy som ju mal ešte na strednej :D. Reagujem len na zloženie tohto holiaceho mydla, ktoré je dosť diskutabilné. Tá posledná zložka: C.I. 77891 (Titanium Dioxide) by podľa mňa v takto drahom mydle nemala byť. Pred pár rokmi som pozeral jeden zaujímavý dokument o nano technológiách na ČT2 a bola tam spomenutá aj táto látka.
Používa sa napríklad aj do opaľovacích krémov asi kvôli tomu že vytvorí na pokožke UV filter, neviem presne. Pri aplikácii na poranenú pokožku táto látka môže mať rakovinotvorné účinky. Preto by som kozmetiku obsahujúcu túto látku určite nepoužíval pred/počas/po holení. Skrátka aj keď sa počas holenia neporežem aj tak si pokožku podráždim a táto látka sa cez tieto poranené miesta na koži dostane do tela. Týmto nechcem nejako strašiť že človek určite dostane rakovinu, ale tí čo sa k tejto téme vyjadrovali v tomto dokumente, prirovnali oxid titaničitý k azbestu našej doby, takže asi na tom niečo bude.
Preto si myslím že mydlo za 35 Eur by nemalo podobnú látku obsahovať. Existujú predsa rôzne iné značky ako napríklad Kappus, ktoré stoja oveľa menej a ich zloženie je fakt výborné. Ja sám používam krém Balea za asi 1 Euro a zatiaľ mi vyhovuje a nevšimol som si že by obsahoval nejaké vyslovene závadné látky. :)
Ďakujem za prečítanie a aj trpezlivosť a snáď som sa neodklonil od témy. :lol:
S pozdravom Tomáš
dickpicard

Příspěvek od dickpicard »

Zdravím kolegy gentlemany po delší přestávce. Dnes proběhlo moje první oholení bez jediné kapky krve! Tedy bagrem.

Vybavení:
Bagr: Merkur Solingen 23C
Žiletka: Konečně jsem otevřel DERBY!
Jezevčice: Tweezerman
Stojánek: konečně - Mühle
Mistička: Mühle
Mýdlo: Kappus Man Active
Voda po holení: Speick
Kamenec: z DM - bloček
Ručníčky na napařování: nový, jednou vypraný 100% bavlna z IKEA

Průběh:
Po dalším studiu fóra i jiných stránek jsem přestal na břitvu tlačit (zlozvyk z vícebřitých holítek), v klidu jsem si napařil tvář před první pěnou i po první pěně. Už mám docela zmapované směry, kterými ty vousy rostou - to jsem ani netušil, kolik jich je :). Šel jsem striktně po směru a DERBY to všechno stáhla parádně. Vousy byly sice trochu delší (měl jsem pár dní hodně frmol neměl čas na sebe), ale po třetím mýdle a stažení to byla krása. Navíc po závěrečné desinfekci (vím, že to je trochu klišé) se cítím fakt svěže a skvěle!

Strojek jen proplachuji teplou vodou, jezevčice už mi pěkně visí. Při dalším holení otevírám novou tubu s mýdlem, tak jsem zvědavý.

PS: Mýdlo od Knize jsem si nakonec koupil také, ale zatím odpočívá. Ani ne tak kvůli předchozímu příspěvku - ten jsem četl dnes. Látku, kterou kolega popisuje, obsahuje hodně potravin, které většina z nás jí nebo se s nimi dostává do kontaktu, látku také najdeme v nátěrech našich bytů, zubních pastách, i jiné komsetice atd..., navíc mám pocit, že například v Praze bych dříve umřel z toho, co denně dýchám, než ze stopového množství této látky v mýdle. O škodlivosti oxidu titanečného se vedou široké diskuse (zatím se prokázalo, že zřejmě škodí hlavně při častém vdechnutí - podobně jako azbest), žel zatím chybí průkazné studie - kdyby se to totiž potvrdilo, mnoho odvětví půrmyslu má velký (VELKÝ) problém - oxid titanečný je totiž doslova všude kolem nás (vás).

Tím samozřejmě neříkám, že by to tom drahém mýdlo mělo být - v tom s Tomášem souhlasím a mrzí mě to - značku Knize jsem si totiž oblíbil pro vůni toaletní vody, ale na většinu jejich výrobků nikdy nebudu mít peníze :). Je škoda, že jejich mýdlo není čistě přírodní, když drtivá většina jejích výrobků v sobě nemá kouska umělých vláken..... No - těším se na recenzi mýdla - sám si ho zatím schovávám na později, až vyzkouším jiná, zde doporučovaná, a budu mít nějakou praxi, pak si asi zkusím troufnout porovnávat.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

C.I. 77891 (Titanium Dioxide) je Oxid titaničitý TiO2 (v potravinách E171) a používá se buď jako složka opalovacích krémů (ochrana proti UV záření) nebo jako barvivo v léčivech, potravinách, kosmetice a nebo třeba i v tetovacích barvách. Jediné co bylo prokázané je možnost vzniku rakoviny plic při častém vdechování. Není prokázané, že by TiO2 v krvi nebo tkáních způsoboval rakovinu (nebo o tom nevím já).
valentin75
Donátor

Příspěvek od valentin75 »

dickpicard píše: . Je škoda, že jejich mýdlo není čistě přírodní, ... .
Aj keď mám medzi mojimi mydlami aj čisto prírodné mydlá,nezakladám si na tom.Rád si prečítam informácie
o tom aké látky mydlo obsahuje,ale ak mám byť úprimný je mi to jedno.Pre mňa je dôležité aké má schopnosti
čo sa týka holenia.
Žijem v predstave že každá látka(škodlivá)má nejaké prípustné hodnoty.Neviem koľko uvedenej látky mydlo obsahuje
a neprekáža mi to.
Ale dobre že na to kolega upozornil,aby sa mu mohli ľudia ktorí majú radi prírodné produkty vyhnúť.
dickpicard píše:No - těším se na recenzi mýdla - sám si ho zatím schovávám na později ... .
Neschovávaj a používaj ,stojí to zato.
Palo
Tom19

Příspěvek od Tom19 »

Ono to samotné upozornenie nebolo nejako zamerané voči tomu mydlu. Ten oxid titaničitý je diskutabilný pretože nie každý má rovnakú predispozíciu na to aby dostal rakovinu. Prirovnám to k prípadu Stevea McQueena (myslím že to bol v detstve vzor veľa členov tohto fóra). On sám mal rakovinu, ktorá bola spôsobená azbestom a do kontaktu s touto látkou prišiel v námorníctve a počas jeho pretekárskej kariéry. Určite bolo v tomto čase plno bývalých námorníkov a pretekárov, ktorí boli počas života vystavení tejto látke a v pohode ešte stále žijú alebo zomreli prirodzene.
Na túto látku by si ale mali určite dávať pozor ľudia, ktorí už mali v rodine prípad rakoviny, lebo oni majú zvyčajne na tieto choroby predispozíciu.
Ako som povedal nie som chemik, lekár ani fyzik. Tlmočil som len to čo som videl v danom dokumente a vyslovene tam zopár fyzikov upozorňovalo aby ľudia nenanášali opaľovací krém na poranenú alebo podráždenú pokožku lebo inou cestou sa to cez kožu do tela nedostane. :) Tieto nanotechnológie majú určitý význam ale podľa môjho názoru nás to o pár rokov dobehne a vráti sa nám to ako bumerang.
Ale inak gratulujem k výbornému mydlu na holenie. :D Ja si na také drahšie a lepšie kusy budem musieť pár rokov ešte počkať. :D Ale je to pre mňa stále lepšia alternatíva ako gély a peny z plechoviek aj keď aj tie raz za čas používam. :)

PS: Rovnako tam bola spomenutá aj kozmetika s pridaným striebrom. Jej nadmerným používaním môžeme dosť sťažiť život budúcim generáciám, pretože striebro je jedna z látok, ktorá zabezpečuje odolnosť operačných nástrojov voči baktériám. Teda ak ho budeme nadmerne používať, vytvoria si voči nemu imunitu.
Snáď nie je aj tento druhý príspevok offtopic. :D
Pekný deň všetkým :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní dotazy“