Muhle R41 2013 ?

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
Slovak Boy

Re: Muhle R41 2013 ?

Příspěvek od Slovak Boy »

Dnes ráno mi to nedalo a skúsil som to čo ten skúšobný pilot holiacieho náčinia z videa. Pán PaulH. Ja sa totiž nikdy neholím na 3 ťahy a už vôbec nie 3 ťahy s takým agresívnym strojčekom. Štandard je u mňa začínať krížom na rast a niekde hneď proti srsti. Štandardne sa mydlím len dvakrát. Hlavnú zmenu, čo som dnes ráno urobil boli tri ťahy v tých istých smeroch, ako to robí ten borec z videa a ďalšia zmena bola suchšia pena z mydla Cyril R. Salter. Holil som sa ním doteraz len raz, ale nerobil som vtedy takú hustú penu, ako dnes. Použil som novú zelenú Astru.
Oholenie nádherné. Skoro žiadne podráždenie. Trošku na brade pod perou. Ale inak krásne holenie. A ani som si nedával pozor na prítlak. Netlačil som, ale ani som sa nehladkal. Stredne dlhé ťahy. Skloh som veľmi nesledoval, je ľahké držať ten strojček v zábere. Nechce sa mi veriť, že by to zlepšenie urobilo len to mydlo. Trošku štípalo a bolo riadne husté s málo vodou rozdriedené. No nepadalo suchotou. Ako keby bol v ňom nejaký olej. Namočenie pred holením 3 minúty a medzi ďalšími mydleniami som tvár už nenamáčal. Mám riadne radosť z toho oholenia s R41 dnes. Zajtra skúsim to isté s Barbusom z tuby. Z kelímka sa bojím že nevytočím tú istú hustotu. Čo myslíte, môže to revolučné zlepšenie môjho holenia byť mydlom Cyril R. Salter? Alebo to bude tými troma ťahmi.
Slovak Boy

Aj s Barbusom a modrou Astrou to dnes išlo vynikajúco s mojou R41. Kľúč bol zakopaný v zlej príprave peny a nedodržaní všetkých smerov. Tak idem otestovať, ako dlho mi tam tá Astra vydrží.
Uton

Příspěvek od Uton »

Pro porovnání : vlevo R41, vpravo R89
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
Uton

Příspěvek od Uton »

A ještě porovnání Mühle R41 a R41 Grande
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
Slovak Boy

Áno, pri každej téme by sme mali začať fotkami strojčekov, o ktorých hovoríme.

Dnes som po dlhej dobe holil dvojdňové strnisko mojou R41 tkou. Tá modrá Astra pri prvom potiahnutí ťahala, hneď som ju vymenil za novú modrú Astru a rovnako zle holila. Tak som tam vložil novú zelenú Astru a krása. Tak hladko a bezbolestne oholený som nebol už dávno. Ešte som necítil na vlastnej koži tak rukolapný dôkaz o tom, aká je žiletka dôležitá. Začínam pochybovať o tom, že som sa doteraz holil správne. Mám na mysli môj každodenný systém holenia, kedy si za pár dní tak zbrúsim kožu, že tá sa nemá čas zregenerovať a hoci som tu viac krát písal, ako dobre som sa oholil, až dnes to je úplne ale úplne bezbolestné. Alpa ma len chladila, vôbec neštípala. No zajtra sa musím oholiť znovu a chcem zas použiť R41. To bude práve skúška, aby som tú kožu pílingoval len ne tú úroveň čo dnes ráno. Možno sa každodenne ani nedá tak nádherne holiť a najlepšie je to robiť obdeň. Mne ale časť fúzov siveje a pri holení obdeň by som každý druhý deň vyzeral zanedbane.
Slovak Boy

Aj na druhý deň oholenie tou istou zelenou Astrou v hlave R41 za použitia Barbusu z kelímka.
Oholenie bez akéhokoľvek podráždenia a dohladka. Na tri ťahy rôznym smerom. Žiadne zadrhávanie, aj dlhé ťahy vpohode.
Slovak Boy

Zelená Astra mi vydržala v R41 štyri holenia. To štvrté bolo ešte OK, ale už bolo cítiť otupenie. Je to rovnaký počet holení, ako Astra v R89 hlave. Nemyslím, že by R41 výrazne skracovala životnosť žiletky.
Viac ako 4 holenia mi vydržala málo ktorá žiletka v R89 hlave. Hoci iné ako Astry som ani na životnosť netestoval. Záverom chcem povedať, že R41 je suprový strojček a pri správnom použití, ktorý som dokukal z toho videa vôbec nedráždi. Netreba ním totiž tlačiť na kožu, aby zaberal. On holí už pri hladkaní pokožky. A preto je v konečnom dôsledku menej dráždivý, ako jemné strojčeky. Aspoň u mňa je to tak. Pevne som sa rozhodol, že presedlávam na otvorený hrebeň, buď to bude Fatip, alebo R41 a na ceste mám americké Cadety s otvoreným hrebeňom. O tom potom.
ggrand

Příspěvek od ggrand »

Nesouhlasím, žiletka, která v R41 už trhá vousy místo holení, v R89 funguje naprosto v pohodě. Tak to funguje u mě.
Slovak Boy

možmo je R41 citlivejšia na mierne tupé žiletky, aj moja R41 neznesie modré Astry, aspoň nie všetky. Ale mne ani po 4 holeniach netrhala fúzy, len ťažšie holila. Ďalej som to netestoval. Nikdy nedržím žiletku dlhšie ako 4 holenia. Skúsim to ešte raz otestovať. Máš to potvrdené viac krát, alebo sa ti to stalo raz a viac si neskúšal?
ggrand

Příspěvek od ggrand »

Potvrzené. Je to celkem logické už kvůli úhlu žiletky. Jsou i žiletky, se kterýma se prostě v R41 neoholím ani když jsou nové a přitom v R89 je snesu ikdyž to není taková pohoda jako s Feather. Jsem prostě asi citlivka :roll:
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“