Všeobecně
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Všeobecně
abych nezakladal zbytečně nova temata, sem se to asi hodi nejvice: Každy mame nekolik malo, někteří i několik-hodně břitev. V používání hádám tak 1-2 oblíbené kousky. Jak konzervujete ty krásky, co zrovna leží ladem? už to tu v náznaku bylo, ale je zamčeno..viewtopic.php?f=26&t=45
Ženy a břitvy mají jedno společné. Tupé nestojí za nic...
Darovane břitvě na zuby nekoukej.
Na odkazu který jsi sem přidal jsou pouze základní informace ohledně Břitev.
To je ten důvod proč je toto vlákno zamčeno.
K diskuzi na různá témata slouží právě celé další forum a jeho jednotlivá vlákna.
K dlouhodobému uložení Břitev, je důležité:
1) suché místo na uložení
2) co nejvíce odrezené a vyčištěné Břitvy
3) kvalitní konzervační olej
4) nenechávat Břtvy v plátěných a kožených obalech (absorbují vzdušnou vlhkost)
5) neskladovat Břitvy v jedné krabici s koženými věcmi.
Pokud máte zkušenosti s dalšími postupy, tak budu velice rád když je sem přidáte.
Zdravím, Petr.
To je ten důvod proč je toto vlákno zamčeno.
K diskuzi na různá témata slouží právě celé další forum a jeho jednotlivá vlákna.
K dlouhodobému uložení Břitev, je důležité:
1) suché místo na uložení
2) co nejvíce odrezené a vyčištěné Břitvy
3) kvalitní konzervační olej
4) nenechávat Břtvy v plátěných a kožených obalech (absorbují vzdušnou vlhkost)
5) neskladovat Břitvy v jedné krabici s koženými věcmi.
Pokud máte zkušenosti s dalšími postupy, tak budu velice rád když je sem přidáte.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Když ono to pokaždé taky nejde.
Sejdou se Ti památeční po tom co s Tebou sedával a povídal si, přijde Ti milý dárek i s věnováním, přátelé Ti udělají radost zajímavou Dámou a tak se sejde Kráska s Kráskou a najednou máš sbírku. Každá je Ti milá a přitom je nestihneš všechny pužívat a tak odpočívají a čekají až si najdeš chvilku. Pohladit je, zavzpomínat, potěšit se a pak je opět uložit aby byly stále s Tebou.
Tož tak.....
Sejdou se Ti památeční po tom co s Tebou sedával a povídal si, přijde Ti milý dárek i s věnováním, přátelé Ti udělají radost zajímavou Dámou a tak se sejde Kráska s Kráskou a najednou máš sbírku. Každá je Ti milá a přitom je nestihneš všechny pužívat a tak odpočívají a čekají až si najdeš chvilku. Pohladit je, zavzpomínat, potěšit se a pak je opět uložit aby byly stále s Tebou.
Tož tak.....
Pro Petr S.
krásně řečeno,Mistře!
krásně řečeno,Mistře!
Díky,
jen jsem si tak probíral kterak jsem ke Kráskám přišel.....
jen jsem si tak probíral kterak jsem ke Kráskám přišel.....
-
- Kontaktovat uživatele:
prvni jsem dostal od Mistra prakticke vyuky holič - kadeřník v roce 76. Je s podivem, že se jedná o nejširší krásku 7/8 co zatím mám. A holení jsem zvládl za 3 týdny. pak postupne sly dalsi... No, zivot udelal nekolik kotrmelcu, britvy zustaly..
Krásné - věci zůstávají, to jen lidé odchází.....
-
- Kontaktovat uživatele:
Kamaradi a odborníci. Mám na vás technologický dotaz. Jak se vkládají "stříbrné" nápisy a loga do střenek? Ne že bych to chtěl zkoušet, ale ta jemnost a preciznost mne fascinuje. Ten nápis SOLINGEN bych nechtěl vyřezávat...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Konkrétní technologii vkládání nápisu neznám, ale domnívám se, že je do formy střenek vložen před vstříknutím hmoty. Nápis je vyseknutý a vložený vcelku, včetně vnitřního oválu písmene "O". Umělá hmota má po vytažení z formy a chladnutí, po celé délce přibližně stejné vnitřní pnutí. Obvykle se toto pnutí projevuje velmi mírným PODÉLNÝM prohnutím střenek. Tam kde je vložený kovový nápis, je vnitřní pnutí naprosto rozdílné a řekl bych, rozházené. Dokonce tak moc, že se časem změní i délka střenky. Nejenže se v místě nápisu začnou střenky prohýbat NAPŘÍČ, ale dokonce se i prodlouží jejich délka o tolik, že čepel začne sekat do střenek. Není mi jasné, zda se protější střenka zkrátí nebo nápisová prodlouží. Nejčastěji se prohnutí projevuje jakou boule na střenkách. Zřejmě je to následek stárnutí umhmoty který způsobí takové výrazné změny a kovový nápis nedovolí aby tyto změny postupovaly rovnoměrně.
Nápisy jsou rozmanité, nádherné a zajímavé, ale ty následky.....
Nápisy jsou rozmanité, nádherné a zajímavé, ale ty následky.....