Mýdlo Embrace soaps

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Radgost
admin

Re: Mýdlo Embrace soaps

Příspěvek od Radgost »

Už se těším. :-)
Thadeas

Příspěvek od Thadeas »

Inu Wikingu, kdyby tu byl nějaký veliký nedočkavec, mohu kus mýdla poslat poštou ;)
maculak

Příspěvek od maculak »

trpělivost růže přináší ;)
Thadeas

Příspěvek od Thadeas »

Nevím čím to je, nicméně po nahrání obrázků a mého reportu i přes to, že v náhledu vše funguje skvěle, po odeslání mi to už po 15x hlásí Všeobecná chyba :evil: Ještě jednou mi to tu chybu nahlásí a notebook letí z okna . A teď vážně, nějaké rady? ;)
Thadeas

Příspěvek od Thadeas »

Vážení kolegové

Ozkoušel jsem tedy ono nové mýdlo od Embrance Soaps a zde přináším malý fotoreport.
Složení vám neprozradím, neboť na obale není. Třeba jej doplním časem. (nebo si jej Barbora doplní sama :) )
mýdlo baleno v papíře 20g.
Co se týče vůně, jsem v rozpacích. (a nejen já,vůni jsme hledali s ženou.) V koupelně při šlehání a přičuchávání k pěně byla vůně velmi nevýrazná,nebyl jsem sto rozeznat jakékoliv složky,jednotlivé vůně. Zdálo se mi že mýdlo nijak výrazně nevoní. poté co jsem odešel do kuchyně se napít a vracel se ke koupelně už v chodbě mě do nosu praštila nádherná silná vůně. jemná,ale výrazná. zkrátka nevím jak to popsat nicméně mýdlo mi moc voní. :lol: .

technika vyšlehání pěny: Pár mýdlových hoblin přelitých horkou vodou cca 70 C po 3 minutách rozpouštění šlehání
DM jezevčicí.
Oholení bagrem Soluna s žiletkou Astra platinum.

A nyní již slíbené obrázky.

Balení mýdla
Obrázek

Fotka mýdla i s množstvím hoblinek.Toto množství mi na oholení stačilo.
Obrázek

mýdlo se rozpouští ve vodě.
Obrázek

cca po 2 minutách šlehání
Obrázek

Po 12 minutách, kdy jsem za celou dobu nepozoroval jakoukoliv změnu usuzuji, že pěna je stabilní.
-fotka se za živého boha nechce přidat budete mi asi muset věřit nebo mrknout sem:
https://imageshack.com/i/ey4rSB4Jj :lol:

Po 12 minutách pěna opět parádně rozšlehána.
Obrázek

ještě dodám detail pěny na štětce
Obrázek

Pěna byla na obličeji příjemná, klouzavost dobrá.
Holil jsem se na 4x na bagr jsem schválně tlačil, přesto k podráždění pokožky nedošlo.
Mýdlo zanechává příjemný pocit na pokožce.
Tolik mé malé subjektivní zhodnocení.

Přeji hezký den :)
Thadeas
Thadeas

Příspěvek od Thadeas »

Dodávám složení mýdla:

INCI: SODIUM STEARATE, GLYCERIN, SODIUM COCOATE, SODIUM CASTORATE, SODIUM COCOABUTTERATE, SODIUM AVOCADOATE, SODIUM SHEABUTTERATE, LAVANDULA ANGUSTIFOLIA, YOGURT, LAC, PARFUM, KAOLIN, LINALOOL
Je to s vůní takovou levandulovou variací.
To složení je na bázi kyseliny stearové, kokosového oleje, ricinového oleje, kakaového másla, troška bambuckého másla + nezmýdelněný olej Avokádový pro péči o pokožku
Barva je taková díky obsaženým sacharidům pro větší pěnivost a stabilitu.
Harak

Příspěvek od Harak »

Pročetl jsem si téma a jsem nadšený, české mýdlo ve kterém evidentně nejsou žádné svinstva, není zbytečně dobarvovaané a voní po levanduli co víc bych si mohl přát.

Zrovna jsem poslal Thadeasovi zprávu, tak snad má ještě nějaké navíc.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Dobre rano vespolek.

Mam ted poranu trochu naspech, takze jen velmi strucne, pristi tyden to kdyztak doplnim:

Pani Barbora se mi vcera ozvala, poslala mi sahodlouhy meil. Cekal jsem na nej 2 mesice.

Veci se vyvijeji velmi dobre, pracuje na nekolika vunich, ktere by nas mely omracit :-)

Z me strany tedy jen par vysvetleni proc to tak dlouho trva:

Napisu to laicky a jednoduse aby to kazdy porozumel..

Koupit suroviny , vymslet nejakou recepturu a namichat a uvarit mydlo je otazka par dnu. To neni problem.

Problem je v tom, ze ty mydla musi VYZRAT, (mym odhadem 4 az 6 tydnu) kdyztak me opravte pokud se mylim. Zalezi na recepture, jakou pouzivate. Receptutu Barborinych mydel neznam, takze jen odhaduji, OK?
Pri tomto zrani dochazi k chemickym procesum, kdy se ta vune memi, stabilizuje atd, a je tedy logicke, ze po tom mesici a pul to voni jnak nez v den uvareni. No a muze se stat, ze po mesici a pul zjistite, ze tohle byl krok vedle a je treba zacit jinak.. Chybami se clovek uci, to je zname..

Takze kdyz jeden vzorek nevyhovuje, druhy taky ne a ani treti jeste neni perfektni, tak mezitim uplyne mnoho casu.. zhruba 5 mesicu!!! To je velmi dlouha doba..........

No a pak se stane zazrak, a uvarene mydlo krasne dozralo, je vonave.. proste fantasticke!!
Takze se rozhodnete, ze tohle je ta finalni verze na kterou jste cekali pul roku, date tomu jmeno a rozhodnete se to prodavat.. :P

No a po teto dobe je teprve mozno resit to papirovani, legislativu chcete li, aby to mohla prodavat oficialne, to zabere zase nejaky ten tyden, pri rychlosti dnesnich uredniku klidne i mesic-dva..

~~~~~~
Dovolim si pro obveseleni pridat 10ti minutove video, jak to na takovych uradech vypada
https://www.youtube.com/watch?v=xk2keN8JmeA
Kolega Radgost necht prosim primhouri oko ;)
~~~~~~

No.. takze si vybehate papiry :lol: a dostanete povoleni.. a muzete prodavat! No a je to.. Hihihi..

Teprve POTOM VSEM muze uvarit novou varku, ktera po vyzrani = zase mesic a pul= bude pripravena k prodeji..

Takze on takovy vyvin mydla, aby bylo dobre + ty papiry a povoleni a atesty vsech moznych uradu atd muze zabrat i 1 rok!!!

Ono to zni neuveritelne.. ale je to hola pravda.. kdyby mi to nekdo rekl, neveril bych mu. Ale je to opravdu tak.. Neni to zert..
To ze mimo vareni mydel pani Barbora pracuje jako lekarka (a ti maji velmi malo casu i bez vareni mydel!) jsem zde uz nekde psal..

Takze moje slovo na zaver: VYDRZTE!!! jeste par tydnu ci mesicu..

Zatim uz se muzete tesit na mydla, jake Ceska Republika jeste nevidela :mrgreen:
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Ano je pravda, že tenhle koníček zabere spoustu času.
Na druhou stranu dnes již tradiční a zavedené značky holících mýdel, si prošly vývojem trvajícím mnohdy celé
století, než se dostaly do podoby v jaké je kupujeme dnes.
Takže měsíc sem, měsíc tam nehraje žádnou roli ;)
V noci slyším i vousy růst
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Dobre nedelni rano vespolek.

Nejdrive bych chtel podekovat Kolegovi Thadeasovi, ktery byl tak laskav a zaslal mi v dopise par hoblinek tohoto vynikajiciho mydla. Zaslal mi to dokonce 2x, ale poprve to nejaky nenechavy postak ukradl.. lump jeden!

Takze to doslo az napodruhe.

Jeste pred otevrenim obalky jsem si k ni pricichl, a pomyslel, ze si Kolega Thadeas ze me vystrelil :lol: a posila mi par hoblinek Mitchelova mydla z ovci vlny (Mitchels wool fat, v originale, dale uz jen MWF!) uz je tady popsano.

Ta vune tohoto mydla je totiz hodne podobna jako tohle slovutne Mitchelovo mydlo!!

Az po rozbaleni jsem zjistil, ze tomu tak neni, ze se skutecne jedna o mydlo Embrace soaps, nebot zasadnim rozdilem mezi temito 2 mydly je barva. Tohle bylo lehce naruzovele, MWF je bile.

Pani Barbora nas pozadala, aby jsme ohodnotili holici vlastnosti, ale nehodnotili vuni, tu muze kdykoliv zmenit, ale ty holici vlastnosti ze zustanou tedy tak jak jsou, pokud v nich nebudeme chtit nic vylepsit. Ja presto napisu par slov k te vuni.

Takze k vyse uvedenemu mydlu muzu napsat nasledujici:

Barva: Lehce naruzovela, viz foto od Thadease z 1.listopadu, 5 prispevku vyse.

Vune: Temer jako MWF, vune ovecky, mleka, cistoty (je to zvlastni, ale tahle vune skutecne v mozku vyvolava pocit cistoty..) Dale citim prijemne vonici tony jakoby suseneho mleka,spojene s lehkym podtonem levandule a jadroveho mydla. Jeste je tam takova decentni, sotva znatelna kvetinova vune, neco jako geranie? Nejsem nejaky znalec kvetin, nejsem si jisty.
Kazdopadne celkova vune je pomerne intenzivni!
Pripomina mi to trosku vuni, kdyz jsem byl maly kluk a moje babicka mela svoji skrin, ve ktere mela svoje obleceni, a aby vonelo, mela to prolozene mydly, a v koute skrine visel pytlik s levanduli.
Proste takova klasicka, elegantni, nestarnouci vune.. Musim podotknout, ze nektere skrine obcas smrdi zatuchlinou.. tohle zde samozrejme neni mysleno! Take ta vune levandule je zde sotva znatelna, a prakticky se ztraci v pozadi, nejedna se tedy o nejake mydlo ktere vyrazne voni levanduli!

Konzistence: Mydlo je tvrde, dost tvrde. Par hoblinek jsem zakapnul vodou v misce a cekal 10 min nez se rozpusti. Nerozpustily se docela, pote byly ve vyslehane pene drobne kousky nerozpusteneho mydla. To vsak neni znamkou spatne kvality, nybrz naopak! To je fakt, ze tohle mydlo je velmi koncentrovane, tedy ve smyslu vydatne, a ze nekupujete vodu, nybrz mydlo!!! Techniku vyslehavani peny z hoblinek bych u takovych mydel nedoporucoval, mnohem vhodnejsi je mit mydlo v tygliku, zakapnout jen vodou, nechat par min. stat, potom na nem poradne zatocit stetkou, klidne pri tom na ni i poradne zatlacit, at do sebe nabere co nejvice rozpusteneho mydla - a pote vyslehat!

Pena: Nejcastejsim kamenem urazu mydel malych vyrobcu je stabilita peny, popr penotvornost vubec.
Ne ale zde!!! Vyslehani peny je zcela jednoduche i obycejnou stetkou Balea.
Pena z tohoto mydla je genialni, fantasticka, husta jak slehacka na dortu, a hlavne neskutecne trvanlina!!

Musim to zvyraznit, aby to vsichni videli: Pena z tohoto mydla drzi DLOUHE DESETIMUNUTY!!!, nepada, neni treba ji kazdou chvilicku preslehavat, v obliceji taktez vydrzi tak dlouho nez dokoncite holeni.
Ono obavane mravenceni = pukani bublinek a rychle mizeni peny zde neexistuje!

Vic si snad nemuze nikdo prat.. a kdyz napisu "dlouhe desetiminuty" tak to skutecne tak je, nedelam si legraci.
Tak stabilni penu jsem u mydel malych vyrobcu jeste nemel, tezko mi rict zda je lepsi ci horsi nez u mydel Calani&Jabonman.. rekl bych ze je na zcela stejne urovni!! Klobouk dolu, Barboro! Zde musim smeknout, protoze tohle nedokaze kazdy, vyrobit tak genialni mydlo.

Holici vlastnosti: Bezchybne, receno jednim slovem. Klouzavost super, zmekceni vousu super, pece o pokozku super, pocit po oholeni (bez VPH) super, pokozka je vlacna, hydratovana, neni vysusena, nic nepali.. Schvalne jsem 2x po sobe nepouzil VPH abych zjistil jak moc tohle mydlo vysusuje. Nevysusuje vubec. Pokozka je i bez VPH prijemne vlacna a hebka. Vune pokozky po oholeni je minimalni, mozno nanest jakoukoliv VPH, nebude se to prebijet.

Muj nazor na pripadne vady a navrhy na zlepseni: Ne.. nemam co bych dodal - zde neni co zlepsit. Tohle mydlo je bezchybne... je genialni.

Samozrejme pochopim, ze ne kazdemu, snad nejakym mladistvym, by nemusela tahle vune vyhovovat. Je opravdu velmi klasicka, nestarnouci, proste "nadcasove elegantni" ..
Kdo pozaduje moderni a dynamickou vuni, ten at sahne po jinem mydle.

Takze na zaver a jednou vetou: Nejlepsi v Cechach vyrobene mydlo jake jsem kdy mel.

Muzu co nejlepe doporucit, ve vsech smerech vynikajici a v Ceske Republice vskutku JEDINECNY produkt.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“