Dovolím si také přidat svůj názor na mýdlo z Hrochote. Nechal jsem si trošku odstup a zkusil pro jistotu dvě holení, abych nehodnotil hned napoprvé.
Pro úplnost řeknu, že jsem na svém “rituálu” nic neměnil, takže sprcha, napaření, krem a olej před holením, působení pěny, atd. Použitý bagr je můj nejmilejší Mühle R89 a žiletka byla nová Feather (díky Wikingu
Tak a teď tedy konečně k mýdlu. Mýdlo jsem dal na dno misky, zakápl vodou a šel pod sprchu. Po cca. 5-6 minutách jsem popadl jezevce a jal se šlehat pěnu. V první moment jsem myslel, že snad špatně vidím, a že budu muset na oční, ale takové množství bublinek a následně nádherné pěny, se mi s žádným mýdlem zatím nepodařilo vykouzlit. Tady opravdu smekám a klaním se, tohle je snad nějaké kouzlo.
Pěna byla úžasně nadýchaná, přitom pevná a hladka jako šlehačka. Bez jakéhokoliv oživování mi následně pěna vydržela na tři důkladné průchody, takže cca 20-25 minut a ještě zbylo.
Na tváři pěna drží úžasně, přilne, nepustí a nepadá.. Žiletka klouže velmi dobře a tvář neklade “žádný odpor”.
Po opláchnutí je tvář vždycky taková, příjemně kluzká, ani stopa po pnutí nebo pálení.
Co se týče vůňě, je velmi jemná a příjemná, santalové dřevo cítit je, ale jen lehce (proč už nám Zuzana vysvětlila).
Takže když to vezmu v jedné větě: Tohle mýdlo je dle mého názoru Rolls Royce.
A pokud má Zuzana čas a ochotu si dokonce hrát s tím, jakou vůni a přísady bychom chtěli… Tak myslím, že máme novou mýdlovou královnu!
Zuzano, gratuluji k téhle nádhře a přeji mnoho a mnoho dalších úspěchů v tvém snažení. Děkuji ještě jednou za možnost mýdlo vyzkoušet a budu ho šetřit