Prírodné mydlo na holenie zo Slovenska

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
duun
Kontaktovat uživatele:

Re: Prírodné mydlo na holenie zo Slovenska

Příspěvek od duun »

nithro píše:Peelingu ještě dám šanci 8-)

No a za eukalyptus a mentol budu dlouze orodovat:) Díky za info a ochotu.

Na peeling je dobrá mokrá, trochu namydlená lufa. Nemusíš kupovať drahé kozmetické prípravky. Lufu potom vyperieš, vysušíš a môžeš znova použiť. Občas ju môžeš povariť vo vode, kvôli dezinfekcii.
badys

Příspěvek od badys »

Dobrý den,
také já jsem se dovolil přihlásit o vzorek mýdla a to „levandule, lanolín“
Mýdlo si nedovolím hodnotit po stránce chemického složení, ale odborník Wiking to už naznačil o pár příspěvků výše.
Já jako nováček si dovolím napsat pár slov, jak včera dopadlo mé oholení tímto mýdlem. Holím se obden, tudíž žádné velké strniště, ale zato tvrdý vous. Před použitím jsem v soukr. komunikaci s paní Zuzanou konzultoval vyšlehání pěny, jelikož se jedná o mýdlo s lanolínem a u jiných výrobců při namočení mýdla do horké vody a následném nabrání mýdla do štětky a rozdělání pěny v misce jsem měl problém s vyšleháním a množstvím pěny. Při použití vody vlažné byl problém téměř vyřešen. Dále používám velice jemnou syntetickou štětku Edwin Jager kvůli mé citlivé pokožce, která jezevčici Balea za svou nepřijala a s touto štětkou mne trvá vyšlehání déle.
Na doporučení paní Zuzany jsem namočil mýdlo na cca 5 min do teplé vody (vodovodní - tvrdost cca 14° dH) a následně přímo v misce i s mýdle jsem začal šlehat pěnu. Chvíli mne to trvalo, než se hustá pěna začala tvořit, ale trošku se mne zdálo, že množství by mohlo být více – no uvidíme, další holení zkusím vodu vlažnou, jako u jiných mýdel. Mýdlo na tváři bylo příjemně kluzké, ale nebylo to nijak přehnané. Holení probíhalo ve standardních 3 průchodech. Jak jsem napsal výše - jsem nováček a ten správný "grif" stále nemám a potřebuji pro jednotlivá oholení více času a pod nosem, kde se holím vždy naposled jsem zaznamenal lehké přisychání pěny, ale to je pouze věc mého stále nedokonalého odhadu při "výrobě pěny, co ta pěna ještě potřebuje" Při druhém průchodu mne začala trochu vadit vůně levandule, ale to je pouze věc osobních preferencí a já používám mýdla spíše bez parfemace, nebo taková ta jemná mydlinkovo-jehňátková vůně. Nicméně pokud si k mýdlu přičichnu třeba dnes opět mne voní.
Samotné holení pro bylo podobné jako s komerčním mýdlem – na jedné straně krku lehké podráždění – ale to je moje nešikovnost, kterou snad časem vychytám.
Po oholení byla pokožka vláčná, příjemná na dotek a po umytí studenou vodou jsem použil balsám SebaMed.
Celkově musím říci, že na mne mýdlo zapůsobilo příjemně, ale abych si ho začal standardně kupovat nesmělo by být pro mne výrazně voňavé po levanduli (věřím, že jiní z Vás vůni ohodnotí jako velice decentní ☺ ), ale třeba lehounká vůně mandle by to vyřešila.
Paní Zuzaně velké díky za možnost otestovat její mýdlo a věřím, že to nebylo naposledy co mne poslala balíček.

Prosím, mé názory jsou názory nováčka, který má občas při holení problém sám se sebou a určitě recenze "starých" matadorů vystihne vše naprosto přesněji.
Naposledy upravil(a) badys dne 12 úno 2015, 22:29, celkem upraveno 1 x.
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Dobrý večer! :)
Tak díky madam Zuzaně jsem měl možnost vyzkoušet její mýdlo, konkrétně Santal + aloe.
Přiznávám, že zvlášť od přírodního mýdla jsem neočekával nějaké zázraky, ale příjemně mě překvapilo. Vezmeme to tedy popořádku. ;)
Tvář si před holením nijak nenapařuji, jen krátká sprcha nebo umytí vlasů. Vousy středně tvrdé. Voda v naší obci také. :)
Předtím si udělám kafe nebo čaj a zbytek vody v konvici použiji na přípravu pěny v misce. Ostrým nožem jsem nastrouhl pár hoblinek do skleněné misky. Po chvilce se mýdlo rozpustilo v misce, párkrát jsem ho našlehal. Pěna se dělala ochotně a ani se neztrácela. Nebyla nijak pórovitá, spíše se podobala husté krémovité šlehačce.
Klouzavost dobrá, břitva pěkně klouzala, ale mastné to nebylo. Musím ocenit trvalost pěny. Pěna, která se dostala na břitvu se širokou čepelí WB 8/8 se nikam neztratila a po otočení čepele jsem mohl jen rozmáznout na krku a opět použít na doholení zapomenutých ostrůvků. Během holení žádné pálení, mravenčení ani svrbění. Po oholení stačilo kůži v pohodě opláchnout vodou, žádný mastný povlak na kůži nezůstal.
Vůni tentokrát neřeším, testoval jsem jen vlastnosti tohoto nového mýdla. Vím, že vůně není ještě doladěna, cítil jsem vůni mléka.
Toto mýdlo mohu všem břitevníkům s klidným svědomím doporučit.
Děkuji madam Zuzaně za možnost vyzkoušení.
8-)
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
nithro

Příspěvek od nithro »

Dovolím si také přidat svůj názor na mýdlo z Hrochote. Nechal jsem si trošku odstup a zkusil pro jistotu dvě holení, abych nehodnotil hned napoprvé.
Pro úplnost řeknu, že jsem na svém “rituálu” nic neměnil, takže sprcha, napaření, krem a olej před holením, působení pěny, atd. Použitý bagr je můj nejmilejší Mühle R89 a žiletka byla nová Feather (díky Wikingu ;)

Tak a teď tedy konečně k mýdlu. Mýdlo jsem dal na dno misky, zakápl vodou a šel pod sprchu. Po cca. 5-6 minutách jsem popadl jezevce a jal se šlehat pěnu. V první moment jsem myslel, že snad špatně vidím, a že budu muset na oční, ale takové množství bublinek a následně nádherné pěny, se mi s žádným mýdlem zatím nepodařilo vykouzlit. Tady opravdu smekám a klaním se, tohle je snad nějaké kouzlo.
Pěna byla úžasně nadýchaná, přitom pevná a hladka jako šlehačka. Bez jakéhokoliv oživování mi následně pěna vydržela na tři důkladné průchody, takže cca 20-25 minut a ještě zbylo.
Na tváři pěna drží úžasně, přilne, nepustí a nepadá.. Žiletka klouže velmi dobře a tvář neklade “žádný odpor”.
Po opláchnutí je tvář vždycky taková, příjemně kluzká, ani stopa po pnutí nebo pálení.

Co se týče vůňě, je velmi jemná a příjemná, santalové dřevo cítit je, ale jen lehce (proč už nám Zuzana vysvětlila).

Takže když to vezmu v jedné větě: Tohle mýdlo je dle mého názoru Rolls Royce.

A pokud má Zuzana čas a ochotu si dokonce hrát s tím, jakou vůni a přísady bychom chtěli… Tak myslím, že máme novou mýdlovou královnu!

Zuzano, gratuluji k téhle nádhře a přeji mnoho a mnoho dalších úspěchů v tvém snažení. Děkuji ještě jednou za možnost mýdlo vyzkoušet a budu ho šetřit ;)
duun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duun »

nithro píše:V první moment jsem myslel, že snad špatně vidím, a že budu muset na oční, ale takové množství bublinek a následně nádherné pěny, se mi s žádným mýdlem zatím nepodařilo vykouzlit.
Pán má doma mäkkú vodu...? ;)
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

To duun: :)
Malá nápověda:
Dovolím si podotknout, že pán nithro použil celé mýdlo v misce a se zbytkem bude šetřit. Aspoň
to tak píše. :mrgreen:
Redysh

Příspěvek od Redysh »

Dobrý večer kolegové,
mám za sebou tři holení s mýdlem od paní Zuzanky a myslím si, že už na něj mohu napsat skromnou recenzi. Zbyl na mě vzorek č. 1 s lehce levandulovou vůní. Jak jsem již uvedl, mýdlo je to špíše tvrdší, takže mi vzorek vydrží zhruba na 1 měsíc každodenního holení. Předem uvádím, že doma používám dost tvrdou vodu z vlastní studny a při tvorbě pěny z holících mýdel používám osvědčenou techniku tak, abych získal bohatou a hutnou pěnu.

První holení se vzorkem mýdla od Zuzky proběhlo hned druhý den po doručení. Zalil jsem mýdlo v teglíku teplou až horkou vodou a nechal ho máčet po dobu cca 5 minut. Jezevčici jsem po stejnou dobu také namočil do misky s teplou vodou. Poté jsem vodu z mýdla slil do víčka od PET lahve a štětkou zbavenou téměř veškeré vody (3x vyklepanou) jsem kroužil po povrchu mýdla cca 10s. Tvorba pěny poté pokračovala v misce, do které jsem přidal obsah víčka s rozpuštěným mýdlem. Pěna se tvořila velmi lehce a bylo jí opravdu hodně. Vody jsem však asi přidal moc a pěna byla lehčí a poréznější než bych očekával. K holení na 3 průchody jsem použil oblíbený bagr Merkur 37C s vloženou žiletkou Tiger, která byla před tím 3x použitá. Změkčení vousů a holící vlastnosti pěny byly výborné, žiletka klouzala hladce po tváři. Po každém oplachu tváře před dalším průchodem byla však pěna více a více porézní a lehčí vlivem většího obsahu vody. Holení jsem dokončil, ale nebyl jsem moc spokojený s výsledkem. Tvář byla sice příjemně vláčná a nijak podrážděná, ale kvalita oholení se mi nějak nezdála (nedocílil jsem požadované oholení na dětskou prdýlku). Moje podezření se potvrdilo při čištění bagru, kdy jsem zkusil ostrost žiletky Tiger a zjistil, že je téměř tupá :( Okamžitě letěla do koše. To, že jsem se s ní vůbec dokázal oholit přisuzuji vlastnostem Merkuru 37C, který dokáže používat i nepříliš kvalitní a tupější žiletky.

Při druhém holení jsem použil osvědčenou kombinaci (podle mě vůbec nejlepší) Merkuru 37C a nové žiletky Perma Sharp. Mýdlo i štětku jsem tentokrát zalil méně teplou (spíše vlažnou) vodou a postupoval stejně jako v prvním případě s tím rozdílem, že jsem při tvorbě pěny v misce přidal slitou vodu v polovičním množství (cca 1/2 obsahu víčka PET lahve). Pěna byla tentokrát mnohem více hustá a velice stabilní. Oholení na 3 průchody poté proběhlo naprosto v pohodě a výsledkem bylo výborné oholení bez jakéhokoliv podráždění pokožky.

Při třetím holení jsem použil vodu ještě méně vlažnou (odhaduji max. 25°C) a při tvorbě pěny v misce jsem přidal pouze pár kapek slité vody. Tentokrát vznikla opravdu velmi hustá hladká pěna bez viditelných bublinek, s konzistencí husté smetany. Pěna byla neuvěřitelně stabilní a bylo jí ohromné množství. Holení s ní pak bylo naprosto luxusní. Změkčení vousů bylo bezchybné, klouzavost žiletky výborná bez jakéhokoliv zadrhávání. Osychání pěny na povrchu bylo prakticky neznatelné. Kvalita oholení byla excelentní. Moje pokožka nebyla po oholení vysušená ani nijak podrážděná.

Mýdlo od paní Zuzany tedy hodnotím jako vynikající a pokud bude možnost, určitě si od ní nějaké pořídím. Tedy až spotřebuji své stávající zásoby, které mi asi vydrží několik let :P V porování s přírodními mýdly s kozím mlékem od paní Evy z USA je mýdlo od paní Zuzany lepší, především ve schopnosti tvořit a uchovat stabilní a hutnou pěnu. Holící vlastnosti bych hodnotil jako srovnatelné.

Děkuji tedy ještě jednou paní Zuzaně, že mezi nás zavítala a poskytla nám vzorky svého výborného mýdla na holení. Jak je vidět i v našich končinách (jak na Slovensku tak v Česku) se vyskytují jedinci, kteří dokáží doma vyrobit kvalitní a zdraví neškodné produkty. Jsem rád, že jsem měl tu čest jeden z nich vyzkoušet.

Redysh
forum_0055.jpg
forum_0056.jpg
forum_0057.jpg
forum_0058.jpg
forum_0059.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Redysh dne 15 úno 2015, 08:18, celkem upraveno 1 x.
nithro

Příspěvek od nithro »

duun píše:
nithro píše:V první moment jsem myslel, že snad špatně vidím, a že budu muset na oční, ale takové množství bublinek a následně nádherné pěny, se mi s žádným mýdlem zatím nepodařilo vykouzlit.
Pán má doma mäkkú vodu...? ;)
No, jelikoz bydlim v Polabi a vodu mame ze zeme a voda mi dela kameny pomalu v ruce;) asi to spis bude tim mydlem ;)
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Redysh píše:
V porovnání s přírodními mýdly s kozím mlékem od paní Evy z USA je mýdlo od paní Zuzany lepší, především ve schopnosti tvořit a uchovat stabilní a hutnou pěnu. Holící vlastnosti bych hodnotil jako srovnatelné.
To Redysh: Měl jsem možnost vyzkoušet a porovnat tyto mýdla a taky s tím souhlasím.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Ahoj Radku,

fotky se Ti moc povedli. A šlehačka je super.

Tímto zdravím také paní Zuzanu a děkuji, že navštívila naše fórum. A nakonec, že přidala svou trošku do mlýna:)

David
David a jeho žiletky
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“