holení neobvyklých míst

... po srsti či proti...
Odpovědět
dagou1

Re: holení neobvyklých míst

Příspěvek od dagou1 »

Tak jsem o víkendu oholil pokusně a zcela dobrovolně břitvou jedno konkrétní neobvyklé místo. Nedoporučuju. Porost ošklivě zarůstá, dělají se pupínky a drobné boláčky. Navíc člověk při zcela mužsky specifickém vyprazňovacím úkonu hledí na něco, co velmi zdařile připomíná biskupa z drůbeže.

Abyste si nemysleli, že jsem nějak vyšinutej, oholení vzešlo z dotazu přátel, jestli takový úkon není příliš nebezpečný. Nebezpečný není, holení je přístupné a jednoduché, ale výsledek je hladký a uspokojivý cca dvě hodiny, pak začne peklo na zemi.
Celá věc vznikla z upřímného zájmu o mou dokonale hladkou tvář, následných dotazů na nebezpečnost holení krku a řeč velice záhy přešla na podpažní jamky, jichž hygienu považuji za zcela normální součást lidského života. Stočení diskuse na intimnější partie vedlo k mému čistě vědeckému pokusu a následnému utrpení. Tak jsem se musel "pochlubit". Kdyby nekoho napadlo, co dělám špatně, rád, v rámci objektivního zjištění pravdy, vyzkouším lepší řešení.

Holení proběhlo ve vaně na dostatečně napařeném těle, bez použití pěny, jen na mokré kůži.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Amen
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

S pocitem, že jsem "lachtan" jsem sledoval jak jsem dokonale bezchlupý po celém těle, krátce před operací srdce.
Ruce, nohy, prostě všude hladko a pak po operaci ......... :roll:
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
dagou1

Příspěvek od dagou1 »

PetrS píše:S pocitem, že jsem "lachtan" jsem sledoval jak jsem dokonale bezchlupý po celém těle, krátce před operací srdce.
Ruce, nohy, prostě všude hladko a pak po operaci ......... :roll:
No těbuch, jestlis' to měl jen zpoloviny tak hrozné, ale po celém těle, raději ani nedomýšlet, jaká pekelná muka jsi prožíval. Ale myslím ,že jsi měl jiné straosti, operace srdce asi taky není žádná radostná událost...
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Za krátký čas jsem si připadal jako jeden velký "suchý zip", ale to bylo podružné - důležité bylo, že jsem tady. :oops:
relka

Příspěvek od relka »

:lol: Ánoo...suchý zip, ale jen jedna polovina...ta s háčkama :mrgreen: ..kdo nepoznal, nedokáže si představit. A když jsem chlupatej jak vopice, může mi někdo povídat o výhodách holení. Určitě příroda věděla co dělá. Dvakrát mi doktoři sundali porost...jednou ohanbí, jednou prsa. Soucítím s tebou :twisted:
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Kdo má na prsou šněrovačku, ten si svoje užil a kapsička na hodinky vedle pupku taky vypovídá o radovánkách.
Oškrábali mně všude, protože nevěděli odkud budou brát trubky. Osm škrabek pucifous spotřeboval a používal jen vodu, tak jsem potom byl opravdový lachtan. Hladký, lesklý, a měl jsem studený ploutve. Ale jak rád člověk podstoupí martýrium se suchým zipem co se tak krásně chytá na povlečení, ručníky, pyžamo a hlavně o vlastní kůži, hlavní je když sem můžeme spolu psát. Moc díky. :D
8-)
misiak
Donátor

Příspěvek od misiak »

Nie je nad dobrý sveter... :lol:
Apevia

Příspěvek od Apevia »

Ahoj...
Už se tu taky trošku řešilo holení hlavy... Já jsem přesedlal na nový účes, z 3mm na "high and tight" (takový oválný "ostrůvek" na vršku hlavy)... No zbytek hlavy chci brát úplně do hola, ale jak na to? Na Břitvu si sám netroufám, to bych nedal... Bral jsem to teď jednou bagrem, ale jen po směru, takže to ještě "chytá"... Můžu i na hlavě jít proti směru, tak abych se nemusel bát zarůstání a pod.? Nějaký tip či rada?
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

Když jsem měl dlouhé vlasy tak jsem si pravidelně holil "chmíří" co mi rostolo zezadu na krku a za ušima. Prakticky ničím jiným než břitvou to nešlo tak dobře a rychle. Strojky s více břity se špatně trefuje na rozhraní vlasů a hrozně se zanášejí až jsou nepoužitelné. Dělal jsem to tak, že jsem si stoupl zády k zrcadlu, do jedné ruky vzal menší zrcadlo (ale né takové to kapesní - větší) a druhou rukou holil. Ze začátku je to hodně o tom si srovnat co je pohyb nahoru dolu atp. :-) Problémové je to za ušima, to jsem se párkrát řízl, ale uši mam obě.

Pokud jde o holení podpaždí a okolo genitálií tak jsem zkusil jednou a nikdy víc. Pocit kůže na kůži mezi nohama a píchání při dorůstání je peklo na zemi.

Argumentace hygienou je rozporuplná, na chlupech se sice usazuje kde co, ale na ruhou stranu zabraňujou tomu aby se místo zapařovalo. Když je někde kůže na kůži a místo se potí tak může dojít k opruzení tj. infekci horních vrstev kůže. Takže je lepší když tam jsou chlupy, kde se bakterie množí mnohem pomaleji a to už jen proto, že díky proudění vzduchu mezi chlupy dochází k odvodu vlhkosti. No a pokud se člověk sem tam umeje tak ani nesmrdí. :-)
Odpovědět

Zpět na „Techniky holení“