Stránka 4 z 5

Re: vyroba britvy- jiste znate

Napsal: 10 pro 2013, 10:43
od Pedro Smouky
Od začátku až po oholení :) Snad nebylo.. :P

http://www.youtube.com/watch?v=tvFO3TqhDj0

Re: vyroba britvy- jiste znate

Napsal: 10 pro 2013, 17:05
od Zipíno
To už je hezké video. Livi dává značku na Břitvu až poté, co se s ní pohodlně oholí.

Re: vyroba britvy- jiste znate

Napsal: 12 pro 2013, 08:45
od adrspach
No pro me ta znacka je opravdovou znackou kdyz je vyrazena coz by uz moc do zakalene britvy neslo.

Re: vyroba britvy- jiste znate

Napsal: 12 pro 2013, 08:49
od Zipíno
Většinou se už krček nekalí, ale to už je do jiného vlákna.

Re: vyroba britvy- jiste znate

Napsal: 12 pro 2013, 18:19
od mons

Re: vyroba britvy- jiste znate

Napsal: 15 kvě 2014, 00:36
od ater
Po jistém úsilí jsem získal odkaz na video s tradičním postupem kování kamisori: https://www.youtube.com/watch?v=xhIPezh5UvU

Dřív neměli buchar, ale jinak to údajně dělali takto.

Re: vyroba britvy- jiste znate

Napsal: 26 kvě 2014, 23:27
od mons
A ještě něco pro inspiraci http://www.youtube.com/watch?v=VJENBAB85EE :shock:

Re: vyroba britvy- jiste znate

Napsal: 19 čer 2014, 14:03
od ballaby
super hezká výstava. Ten mistr musí mít hodně trpělivosti. a na konci ta břitva vypadá božsky

Re: vyroba britvy- jiste znate

Napsal: 19 čer 2014, 20:42
od Vousáč
Tak jo, super snímek.
Jenom jsem si nevšiml že to trvá 1 hodinu a tak mi ujel autobus. :?
Na druhé straně tréning se beze mne jednou obejde ...

Re: vyroba britvy- jiste znate

Napsal: 21 čer 2014, 21:31
od kono
...břitva je to krásná,ale podle mě (jsem tak trochu kovář) by na ní nemuselo být tolik broušení,kdyby jí vykoval lépe a skoro do finále...a na druhou stranu,nejsem si jistej,že damašek může tak krásně holit,jako uhlíkovka,či AK...na nože (kterýma se drobet zabejvám),bych ten damašek bral,při ostření se jeho čepel stává mikropilkou a myslím si,že na gezichtu by to mohlo být znát...pokud by se našel někdo kdo by chtěl vyrobit polotovar (damaškovej) na břitvu,tak se ozvěte,ale nedělám to rád,radši se pokouším o sendvičovej polotovar...ten se musí svařit napoprvé a v tom je ten fígl...ale,ještě je třeba poslat kalitelnou ocel doprostřed,aby to tak nějak vypadalo...