Světlo měsíce je polarizované.
Více o polarizovaném světle:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Polarizova ... v%C4%9Btlo
Pyramidy
Re: Pyramidy
taky jsem se tam díval..ale mate mě stále stejný jas při otáčení filtru. Prostě nebyla patrná žádná změna.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Pripomente mi nekdo, jaky je vztah mezi polarizovanym svetlem a ostrim britvy??
"Břitva vystavená polarizovanému světlu měsíce ztrácí kvalitu břitu" mýtus, který čeká na potvrzení nebo vyvrácení
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Njn, ale nějak jsme zabředli.
Já vám do toho nechci kecat, ale co místo teoretických dišputací udělat rovnou pocitový pokus a "obětovat" nějakou břitvu na oltář vědy?
Tj. ten, kdo by se tomu uvolil, by nabrousil a připravil na holení třeba např. 4 břitvy, aby holily stejně, a pak po prvním oholení dal dvě z nich přes noc na měsíček, dvě do temné komory a druhý den se s nimi zase oholil, jestli pocítí nějaký rozdíl.
Případně by se dal rozdíl v břitu prozkoumat i pod mikroskopem.
A možná byl by vyřešen nebo vyvrácen jeden mýtus.
Sice pořád nevím, jaký vliv by mohlo mít polarizované světlo vliv na změnu struktury ostří kovů, (přestože sám paprsek světla je také hmota), ale na druhou stranu byste byli zase o krok blíž k poznání.
PS. já svou nedám, protože už jsem dost starý na to, abych věděl, že můj děda měl vždycky pravdu
Tj. ten, kdo by se tomu uvolil, by nabrousil a připravil na holení třeba např. 4 břitvy, aby holily stejně, a pak po prvním oholení dal dvě z nich přes noc na měsíček, dvě do temné komory a druhý den se s nimi zase oholil, jestli pocítí nějaký rozdíl.
Případně by se dal rozdíl v břitu prozkoumat i pod mikroskopem.
A možná byl by vyřešen nebo vyvrácen jeden mýtus.
Sice pořád nevím, jaký vliv by mohlo mít polarizované světlo vliv na změnu struktury ostří kovů, (přestože sám paprsek světla je také hmota), ale na druhou stranu byste byli zase o krok blíž k poznání.
PS. já svou nedám, protože už jsem dost starý na to, abych věděl, že můj děda měl vždycky pravdu
nojo..ale co s tím, když jednou a tou samou břitvou se oholím špičkově..a jindy se poškrábu.. asi bych nebyl schopen posouzení.... jen to světlo mi nedalo spát, tak jsem se poptal u povolaných na Štefánikově hvězdárně. informace@observatory.cz a prý že ano, odražené světlo měsíce polarizované je.Prý je to nejznámější případ polarizovaného světla. Ale čeho je schopno jsem se už neptal
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Probouzi blouzneni a halucinace.relka píše:Ale čeho je schopno jsem se už neptal
No tak polarizaci bychom měli.
Tak dál, pokud bude polarizované, a náhodou bude polarizované kolmo k ostří tak to do něj bude tak mlátit až ho ztupí.
Ovšem pozor, pokud bude polarizované souběžně s ostřím tak ho bude pro změnu ostřit. Samozřejmě pěchováním krystalické mřížky kovu což vysvětluje že pak nenajdete obroušené šupiny kovu.
Promiň Sparqu, bylo to ve mě!
Tak dál, pokud bude polarizované, a náhodou bude polarizované kolmo k ostří tak to do něj bude tak mlátit až ho ztupí.
Ovšem pozor, pokud bude polarizované souběžně s ostřím tak ho bude pro změnu ostřit. Samozřejmě pěchováním krystalické mřížky kovu což vysvětluje že pak nenajdete obroušené šupiny kovu.
Promiň Sparqu, bylo to ve mě!