Japonské břitvy - KAMISORI
Re: Japonské břitvy - KAMISORI
Toto jsem našel na knife.cz :
Pokus o sendvicovou britvicku japonskeho stylu kamisori - stred pilnik, boky 10 vrstev pil na kov /ferona
http://www.knife.cz/DesktopModules/YetA ... ?ab=188860 .
Pokus o sendvicovou britvicku japonskeho stylu kamisori - stred pilnik, boky 10 vrstev pil na kov /ferona
http://www.knife.cz/DesktopModules/YetA ... ?ab=188860 .
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
Dovolim si tiez pripojit dva cerstve, i ked povodom starsie kusky z mojej zbierky. Obe uz maju za sebou historiu ktora na nich zanechala svoje stopy, ale mam nadej ze este niekedy dostanu prilezitost sluzit na to k comu boli stvorene
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nádherné kousky. Můžeš nám dát více informací o nich?
Při jejich broušení pozor, aby nebyly napáchány nenapravitelné škody. To se může stát velmi lehce.
Při jejich broušení pozor, aby nebyly napáchány nenapravitelné škody. To se může stát velmi lehce.
Tieto damy ku mne pricestovali priamo s Tokia, podla predavajuceho boli najdene odlozene v nejakom obchodiku a maju mozno 50-60 rokov. Ak by mi vedel niekto pomoct odhadnut vek, pripadne vyrobcu presnejsie bol by som velmi rad. Obe su znacene ale nie som odbornik na kanji a zatial sa mi nepodarilo identifikovat vyrobcov. Vacsia nesie znamky pouzivania, ma vylamane a poskodene ostrie a myslim ze aj trochu zdeformovanu cepel. Podla ryh na cepeli sa ju niekto predomnou zrejme snazil ocistit brusnym papierom. Som len amater, nedovolim si to odborne posudit. Mensia je na prvy pohlad v podstatne lepsom stave.Vlcak píše:Nádherné kousky. Můžeš nám dát více informací o nich?
Pred brusenim mam velky respekt, naozaj nerad by som im ublizil, zatial sa snazim ziskat co najviac informacii ako na to. Aj toto forum je pre mna neocenitelnym zdrojom uzitocnych informacii a inspiracie.
Přemýšlel jsem, že tu japonskou břitvu by mohl zvládnout vyrobit nějaký šikovný nožíř. Kdyby člověk vyloženě nevyžadoval čepel z vrstvené oceli a spokojil by se s kvalitní uhlíkovou ocelí, tak by ta cena nemusela být tak vražedná a službu by určitě udělala. Docela se mi na ní líbí, že se tam člověku neplete ta střenka.
Na letošním srazu v Uh. Ostruhu si několik kolegů vykovalo funkční Kamisori.
@tomasp: Šikovný nožíř by to zvládnul, ale chtělo by mu to ukázat nějaký funkční originál aby pochopil složitou geometrii kamisori (je komplikovanější než u evropských břitev).
Pokud jde o střenky tak ty se nepletou, neteče do nich voda a tak je nemusíš vysušovat, ale taky pak máš horší odhad pod jakým úhlem kamisori přikládáš na tvář a ještě tě při tom mate její asymetrie.
Dobrý ale je, že nemusíš vyrábět střenky, řešit nýtky a tak.
Pokud jde o střenky tak ty se nepletou, neteče do nich voda a tak je nemusíš vysušovat, ale taky pak máš horší odhad pod jakým úhlem kamisori přikládáš na tvář a ještě tě při tom mate její asymetrie.
Dobrý ale je, že nemusíš vyrábět střenky, řešit nýtky a tak.
Pěkné kousky Ramisi! Nějak nestíhám sledovat fórum a vidím, že mě něco uniklo.
Můžu Tě požádat o detailnější fotku toho zdobeného krčku? Dík.
Můžu Tě požádat o detailnější fotku toho zdobeného krčku? Dík.
Radyx prepac ze tak neskoro, ale predsa...