Nerezova britva

Všeobecné dotazy na břitvy
ater
mistr brusič

Re: Nerez břitva?

Příspěvek od ater »

@tombarider: Podle fotek nelze říct víc, že je to vyrobené jako nůž (střenky, nýtek), čepel je zastřená tj. není vidět výbrus. Bál bych se kvality materiálu a tepelného zpracování tj. velké riziko, že nebude držet ostří. Zkus jí najít v cizině, já to tipuju na břitvu z Pakistánu za cca 200 Kč.
tombarider

Příspěvek od tombarider »

No, je to čínská produkce, ale děkuju za odpovědi. Asi nikdo z Vás nemá kvalitní břitvu, které by se zbavil za pár stovek, že :D

EDIT Wiking:
Slouceny do jednoho tematu prispevky: Nerezova britva + Nerez britva
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Sjtejná Čínská produkce je Gold Dollar a za velmi příznivou cenu.
Ovšem kvalita materiálu je nesrovnatelně vyšší a pokud si přečteš hodnocení, tak uvidíš, že po nabroušení je to spolehlivá Břitva pro spokojené holení. Až si vyzkoušíš co holení Břivou obnáší a jak se Ti bude líbit, tak se můžeš poohlédnout po vznešenější Krásce.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
relka

Re: Nerezova britva

Příspěvek od relka »

Pokud ji má doma kamarád, lze jistě dát detailnější fotky a popis výbrusu.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
tombarider

Poprosím ho, zda by mi to lépe nafotil, a fotky dodám. Poohlédnu se po těch činských, které zde doporučujete vy. J ejasné, že kdyby mě to chytlo, investuji více do kvalitní, ale před prvním holením chci nejdřív vyzkoušet něco cenově dostupnějšího.

Původně jsem chtěl jít směrem koupě nějaké staré a renovace, bohužel nevím, kolik renovace stojí.

Editace: tak mi je dokonce dovezl a já je nafotil, ale aby fotka za něco stála, tak ji musím poslat. Není tu nějaký z Vás ochotný to zkouknout, než ji hodím do smetí?

Obrázek

Detail:
Obrázek
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Jestli máš fotku, tak ji sem v pohodě přidej a pokud Ti to nejde, tak mi ji pošlo na můj email a vložím Ti ji do Tvého příspěvku.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
relka

Příspěvek od relka »

Něčím mi tento nástroj připomíná věc, co jsem kdysi zakoupil na Aukru a nese označení MU-1014BW. MASTER USA...vyrobeno v číně. Čepel má velmi mírný duťák váhy sekáčku na maso. Je to celý podivně prohnutý a mnou nenabrousitelný. Cenově kolem deseti Dolarů. Ale třeba se mýlím..doufám
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ja tady dodam pro lepsi ilustraci jeste DETAIL toho ostri.
Neco takoveho prece mivaji drevorubci na svych klinech, ne?? :lol: :lol: :lol:

Ted vazne: Tuhle vec prodavat jako BRITVU, to je prece sprosty podvod a neco takoveho by snad ani v CR nemelo byt mozne, nemyslite?

Obrázek
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
tombarider

No ono to také nebyl v ČR koupeno, objenáno to bylo z Číny přes net. já si myslel, ž eot s břitem nemá nic společnýho:( tak budu muset hledat dál. Ale děkuju za pomoc!
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“