Koupě první břitvy

Všeobecné dotazy na břitvy
PetrS
mentor

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od PetrS »

Aukru je to šumafuk, protože z uskutečněné aukce mají příjem. :evil:
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
hans

Koupě první břitvy

Příspěvek od hans »

Dobry den,
nasel jsem doma britvu po dedeckovi, bohuzel jsem pracovne v Brne a domu se dostanu kolem vanoc :( . Jak dorazim domu tak mam v planu poslat britvu na prebrouseni k panu PetrS. Ale po vyplate bude kolega z prace obednavat nejake veci z Amazonu tak zvazuji ze se k nemu pridam a poridim si i novou britvu. Rad bych se vas zeptal na vas nazor jestli si myslite ze by mohla byt kvalitni. Pohledove se mi velmi libi.

http://www.amazon.co.uk/Dovo-Cut-Throat ... 02&sr=8-23
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Břitvy DOVO jsou vesměs zárukou kvality.
Většina z nich, byť jsou z výroby, potřebuje nabrousit - ale to je maličkost, viď Petře. :)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Takový malý skoro nepodstatný detail ve změně tvaru a řeznosti břitu :lol:
8-)
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Mala pripominka k cene: 85 liber? Libra je vic nez euro, ne?
Nevyjde to v Nemecku levneji??
http://www.crinefield.com/messer-klinge ... enholz-5/8
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
spin90

Příspěvek od spin90 »

Prikladam moje skusenosti a zaciatky s britvou. Ked som ja zacinal asi pred rokom a pol s britvou, jednu som si zohnal prave z tohto fora. Nebola zla, ale mala uz co to za sebou a neholila uplne podla mojich predstav. Zohnal som si inu. Ta holila uz velmi dobre, naucil som sa ju brusit, obtahovat. Chvilku som ju pouzival. Potom mi ale zacalo vadit, ze je relativne malo odolna proti korozii, tak som sa poobzeral po nejakej novej, nerezovej. V tej dobe som uz vedel, ze holenie britvou je rovnocenne, ba vela krat lepsie ako holenie ziletkami a preto sa mi nestane, aby som britvu odlozil a presiel na ziletky. V jednom kadernictve sa mi podarilo najst novu nerezku DOVO Solingen, tak som ju zobral. Spociatku bola tupa, hned ju trebalo prebrusit na kameni (mam bridlicu). Ale len tak trocha. Samozrejme potom na remen a oholit sa. Holi podla mojich predstav, i ked chvilu trvalo nez som si na nu zvykol. Ma totiz pomerne velku tu "rucku" (zabudol som jak sa vola ta cas co chrani cepel :( ) a aj dos tazku. Tiez pri obtahovani mi chvilku trvalo kym som sa do toho dostal. Stale sa ucim, hlavne kedy a ako dlho obtahovat na remeni, kedy prejst na remen s pastou a podobne, aby som mal maximalnu ostrost. Od prveho prebrusenia po kupe som ju na kameni este nemal. Par krat bola na remeni s pastou a uplne to stacilo. Je taka ostra, ze chlpky na ruke berie v polovicke. Teraz sa obzeram po dlhsom a sirsom remeni. Mimochodom, zacinal som v 19ich, teraz budem mat 21. Nikto mi na to nic nepovedal. Ved preco aj , je to moja vec predsa :)
Zohnat bridlicu bolo tazke, ale v jednom starozitnicve som nasiel, trocha som zrovnal povrch do roviny a je to fajn kamen. Samozrejme ak by trebalo renovovat nejaku staru britvu tak to nestaci, ale na take obcasne prebrusenie je dostacujuci. Zas do rozsiahlejsej renovacie by som sa v ziadnom pripade ani nepustil. Na to tu su odbornici :)
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Gratuluji kolego. ;)
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Taktez blahopreji. Ona bridle neni jako bridla. mam za barakem skoro pulku nahrobni desky a nejak se mi do ni ani nechce.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Gratulace převeliká spin90,
přesně tak by měla Břitva přirůst k srdci. Díky Tvé úctě k Tvým Kráskám, se Ti Ony odvděčují spokojeným holením.
Holení Břitvou je nejen o pocitech a též o citu k Břitvám .
8-)
hans

Příspěvek od hans »

Wiking píše:
Mala pripominka k cene: 85 liber? Libra je vic nez euro, ne?
Nevyjde to v Nemecku levneji??
http://www.crinefield.com/messer-klinge ... enholz-5/8

Dekuji za odkaz, mas pravdu, problem je v tom, ze pokud jde o anglictinu nemam problem ale nemecky umim celkem 3 slovicka tak me to moc nenapadlo vyhledavat v nemecku.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“