Zdravím opravdové muže
čekání na mou první opravdu ostrou krásku jsem si zkrátil dočasným holítkem, bagrem Gillete, žiletkou Astra, Barbusem..
Bohužel, po oholení mi na tváři zůstali červené fleky se stále loupající se kůží, nevíte čím by to mohlo být? Asi Barbus? Při holení vícebřitem, gely, pěnami jsem tento problém nikdy neměl. Navíc, po holení mi zmizelo akné, ovšem po bagru s barbem se akné vytvořilo mnohem horší. Nějaké rady pánové? Doufám, že toto břitva vyřeší, časem..
První holení po 128787467-té
Re: První holení po 128787467-té
Bagr Gilette a ziletka Astra jsou bezchybne produkty, ty by jiste nejaky problem pusobit nemely.
Barbus muze u citlivejsi pleti zpusobit zarudnuti, o tom neni pochyb, je tam preci jen jista slozka ktera neni prave koser.
Moje rada: vyzkousej nejaky kvalitnejsi mydlo bez INCI slozky Boric Acid a dej nam vedet zda se to zlepsilo.
Barbus muze u citlivejsi pleti zpusobit zarudnuti, o tom neni pochyb, je tam preci jen jista slozka ktera neni prave koser.
Moje rada: vyzkousej nejaky kvalitnejsi mydlo bez INCI slozky Boric Acid a dej nam vedet zda se to zlepsilo.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Tohle precist by Ti mohlo mozna pomoct, je mozny jiny sklon pri holeni vicebritem a bagrem, u vicebritu je ten sklon natvrdo dan konstrukci vicebritu, u bagru vicemene ci u Britvy zcela si ho volis sam, takze asi rucku bagru dal od tvarePetrS píše:Základ je v hlavě.
Břitva NENÍ ŠKRABKA ale je to velmi ostrý NŮŽ !!!!!
Nožem se vousy neškrábou ale SEŘEZÁVAJÍ.
Přiložit čepel naplacato na tvář, hřbet malinko odklonit od tváře a krátkými tahy vousy SEŘEZÁVAT.
Skutečně je to celé v tomto rozdílu filosofie holení.
Uvidíš jak při dalším holení Ti to půjde v pohodě a budeš se usmívat proč to předtím nešlo.
Moc Ti fandím a zdravím, Petr.
Dekuji Vikingu, vyzkousim a podam zpravu. Myslim ze je to tez mydlem. Kdyz se zamyslim, tvar me palela uz jen par chvil po naneseni peny na tvar..
Jimirek: s technikou problem myslim nemam, a tento prispevek jsem si jiz nekolikrat cetl drive. "brit" klouze po tvari hladce bez drhnuti, neprijemneho pocitu ci podobne. Jedine co vnimam je krasny, jednolity zvuk serezavajicich se vousu.
Jimirek: s technikou problem myslim nemam, a tento prispevek jsem si jiz nekolikrat cetl drive. "brit" klouze po tvari hladce bez drhnuti, neprijemneho pocitu ci podobne. Jedine co vnimam je krasny, jednolity zvuk serezavajicich se vousu.
Já míval stejný problém. Bylo to tím,že na tu škrabku jsem musel prostě víc tlačit a tento zlozvyk nejde u klasického strojku na žiletky používat.Bagrem se musí zlehounka.
Zdravím pány Břitevníky.
Vypadá to že i já jsem byl nakažen bacilem Břitvomilem. Asi tak 4 měsíce zpátky jsem brouzdal na internetu a narazil na video z klasického Barber shopu. Naprosto mě to pohltilo a rozhodl jsem se, že se to musím naučit. Líbí se mi staré funkční věci. Tak trochu laškuju s kladivem a kovadlinou a holení břitvou je skvělá old school činnost stejně jako ta kovařina.
Dlouho jsem hledal jak začít a narazil na toto fórum. Pročítám ho pořád dokola. Po stroměček mi manželka nadělila skoro břitvu do které se vkládají půlené žiletky. Ať si to prý nejdřív vyzkouším. Tak nadešel ten Den. Sice to není úplná břitva, ale bylo to super. Krev netekla a proto jsem zatím spokojen. Takže jsem neváhal a prolezl aukro. Našel jsem tam jednu starou krásku (výrobce Lieco). Už je zaplacená a snad i na cestě za mnou. Bude jisto jistě potřebovat nějaký ten ozdravný pobyt u pana velmistra. Proto v nejbližší době může PetrS očekávat mou prosbu ve zprávě.
Už teď se nemůžu dočkat dalšího oholení. Ostatní sice kroutí hlavami, co mě to napadlo, ale my víme své, že?
Vypadá to že i já jsem byl nakažen bacilem Břitvomilem. Asi tak 4 měsíce zpátky jsem brouzdal na internetu a narazil na video z klasického Barber shopu. Naprosto mě to pohltilo a rozhodl jsem se, že se to musím naučit. Líbí se mi staré funkční věci. Tak trochu laškuju s kladivem a kovadlinou a holení břitvou je skvělá old school činnost stejně jako ta kovařina.
Dlouho jsem hledal jak začít a narazil na toto fórum. Pročítám ho pořád dokola. Po stroměček mi manželka nadělila skoro břitvu do které se vkládají půlené žiletky. Ať si to prý nejdřív vyzkouším. Tak nadešel ten Den. Sice to není úplná břitva, ale bylo to super. Krev netekla a proto jsem zatím spokojen. Takže jsem neváhal a prolezl aukro. Našel jsem tam jednu starou krásku (výrobce Lieco). Už je zaplacená a snad i na cestě za mnou. Bude jisto jistě potřebovat nějaký ten ozdravný pobyt u pana velmistra. Proto v nejbližší době může PetrS očekávat mou prosbu ve zprávě.
Už teď se nemůžu dočkat dalšího oholení. Ostatní sice kroutí hlavami, co mě to napadlo, ale my víme své, že?
Zdravím.
Tak mám první pokus s břitvou bez úhony za sebou. Napoprvé jsem se odvážil jen na tváře a krk. Oblast brady a pod nosem přijde asi až za nějakou dobu až budu mít břitvu trochu v ruce. Sice jsem trochu zakrvácel koupelnu, ale krev nepocházela z tváří, ale z prstu, který jsem neudržel mimo ostří břitvy . Inu nešikovné maso musí pryč. Jinak ale z holení mám dobrý pocit a vím jistě, že to nebyl poslední pokus. Jen se chci zeptat na zvuk při holení - břitva vydávala takový jasný, zvonivý zvuk. Docela se mi líbil, ale nevím, jestli je to tak dobře nebo jestli to svědčí o nějaké chybě.
Tak mám první pokus s břitvou bez úhony za sebou. Napoprvé jsem se odvážil jen na tváře a krk. Oblast brady a pod nosem přijde asi až za nějakou dobu až budu mít břitvu trochu v ruce. Sice jsem trochu zakrvácel koupelnu, ale krev nepocházela z tváří, ale z prstu, který jsem neudržel mimo ostří břitvy . Inu nešikovné maso musí pryč. Jinak ale z holení mám dobrý pocit a vím jistě, že to nebyl poslední pokus. Jen se chci zeptat na zvuk při holení - břitva vydávala takový jasný, zvonivý zvuk. Docela se mi líbil, ale nevím, jestli je to tak dobře nebo jestli to svědčí o nějaké chybě.
Není dobr ani zel bůh kanálů Lomikel.
Jasný zvonivý zvuk =
dost tvrdé vousy
kvalitní a jemná čepel
kvalitní ostrost
správný náklon
správný přítlak
správné napěnění
Prostě je to zvuk zpívající Břitvy...
a ten prst, to je láska zpečetěná krví.
dost tvrdé vousy
kvalitní a jemná čepel
kvalitní ostrost
správný náklon
správný přítlak
správné napěnění
Prostě je to zvuk zpívající Břitvy...
a ten prst, to je láska zpečetěná krví.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Tak ještě musím doplnit. Ráno jsem zpozoroval na levé tváři škrábanec, který tam včera nebyl patrný a ani krev netekla. No, ona asi tekla, ale tak málo, že jsem si nevšiml. Nevadí. Nechám zahojit a zkusím to znovu. Zatím se aspoň teoreticky připravím i na bradu a knír.
A teď k tomu "řízlému" prstu. Vzniklo to tak, že jsem, pamětliv rad o sušení břitvy, velmi opatrně otíral břitvu a přitom jsem jí držel velmi neopatrně. Holt to chce držet břitvu na místech k tomu určených a je to. Každý nástroj vyžaduje patřičný respekt a když se mu ho nedostane, trestá.
A teď k tomu "řízlému" prstu. Vzniklo to tak, že jsem, pamětliv rad o sušení břitvy, velmi opatrně otíral břitvu a přitom jsem jí držel velmi neopatrně. Holt to chce držet břitvu na místech k tomu určených a je to. Každý nástroj vyžaduje patřičný respekt a když se mu ho nedostane, trestá.
Není dobr ani zel bůh kanálů Lomikel.
Ostrá Břitva když udělá šmik, tak to obvykle nebolí a většinou není ani cítit. Teprve po oholení to místo zčervená ale hojí se velice rychle a beze stop.
K tomu držení - nejlépe je držet za krk na pivot nýtu aby jsi prsty obejmul krček tak, že se čepel nemůže hýbat vůči střenkám. Pak máš jistotu, že se Ti čepel nemůže zavřít do střenek proti tvé vůli nebo nepozornosti.
Je to jako se ženami - četl jsem, že nejjistěji lze ženu udržeti za krk v mírném záklonu, neb ona nemohouce se šprajcnout nohama, klade podstatně menší odpor.
Dámy prominou, já to jen četl...
K tomu držení - nejlépe je držet za krk na pivot nýtu aby jsi prsty obejmul krček tak, že se čepel nemůže hýbat vůči střenkám. Pak máš jistotu, že se Ti čepel nemůže zavřít do střenek proti tvé vůli nebo nepozornosti.
Je to jako se ženami - četl jsem, že nejjistěji lze ženu udržeti za krk v mírném záklonu, neb ona nemohouce se šprajcnout nohama, klade podstatně menší odpor.
Dámy prominou, já to jen četl...
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.