A další Soluna.
Soluna - český holící strojek
Re: Soluna - český holící strojek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Gratuluji, Kolego Radegaste.
Krasny kousek ve stavu 1A! Ne "jako novy" ale proste "novy"
Od kdy se tyhle uz nevyrabeji? Od zacatku 90-tych let?
A k tomu jeste za neuveritelnych 9,-Kcs
Inu, kdo umi sehnat, ten umi.. Klobouk dolu.
(Skoda ze si nepamatuji kolik tehdy stala krabicka ziletek Astra, kdyz cely strojek stal jen 9,-Kcs)
Krasny kousek ve stavu 1A! Ne "jako novy" ale proste "novy"
Od kdy se tyhle uz nevyrabeji? Od zacatku 90-tych let?
A k tomu jeste za neuveritelnych 9,-Kcs
Inu, kdo umi sehnat, ten umi.. Klobouk dolu.
(Skoda ze si nepamatuji kolik tehdy stala krabicka ziletek Astra, kdyz cely strojek stal jen 9,-Kcs)
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Na nějaké staré krabičce jsem tuším zahlédl cenu 1,20 Kčs.
V noci slyším i vousy růst
Zdravím Tě Wikingu,
je to krásný strojek. JJ Soluna. Spíše by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi originálem a čínskou kopií. Ptám se proto, že si jednu Solunu chci taky koupit. Ale chtěl bych tu českou.
No a zajímalo by mě jestli někdo z Tvého okolí má tu čínskou kopii.
Ohledně čepelek. Vousáč si pamatuje 1,20 Kč za balíček.
Já si pamatuji modré Astry v plastové krabičce za 5,50 Kčs a zelené Astry za 6,50 Kčs.
V papírovém přebalu na blistru ty modré Astry stáli asi méně. Možná tak 5,00 Kč nebo 4,50 Kč. Ale to střílím od boku.
David
větší fotky:
http://1drv.ms/1H8UMKH
je to krásný strojek. JJ Soluna. Spíše by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi originálem a čínskou kopií. Ptám se proto, že si jednu Solunu chci taky koupit. Ale chtěl bych tu českou.
No a zajímalo by mě jestli někdo z Tvého okolí má tu čínskou kopii.
Ohledně čepelek. Vousáč si pamatuje 1,20 Kč za balíček.
Já si pamatuji modré Astry v plastové krabičce za 5,50 Kčs a zelené Astry za 6,50 Kčs.
V papírovém přebalu na blistru ty modré Astry stáli asi méně. Možná tak 5,00 Kč nebo 4,50 Kč. Ale to střílím od boku.
David
větší fotky:
Naposledy upravil(a) david_ul dne 23 čer 2015, 11:35, celkem upraveno 3 x.
David a jeho žiletky
Ajaj, chyba lávky, jednalo se o papírovou krabičku čepelek Rapid.
Tuším že někdy z konce 80-tých let.
Kolik stála Astra to nevím.
Tuším že někdy z konce 80-tých let.
Kolik stála Astra to nevím.
V noci slyším i vousy růst
Přidávám fotku svých solun a jednoho typu krabičky. Mám pocit, že těch solun je sposuta typů. Nemáte někdo dobový leták nebo katalog?
Zdravím Tě Vlkeci,
moc pěkná fotečka. Taká mám jeden kousek doma. Ale když na to tak koukám podle Tvého rozboru tak mám mix dílů v jednom. Ale origo koupené v papírové krabičce.
Viz fotečka:
Edit: 22.6 2015
David
PS: ten katalog by byl super. Volal jsem do Soluny do Prahy, ale je to nástupnická firma a dělá řetízky a prsteny... Bohužel holící strojky nedělá a nedělala. Pouze odkoupila jméno a dobu založení.
škoda.
moc pěkná fotečka. Taká mám jeden kousek doma. Ale když na to tak koukám podle Tvého rozboru tak mám mix dílů v jednom. Ale origo koupené v papírové krabičce.
Viz fotečka:
Edit: 22.6 2015
David
PS: ten katalog by byl super. Volal jsem do Soluny do Prahy, ale je to nástupnická firma a dělá řetízky a prsteny... Bohužel holící strojky nedělá a nedělala. Pouze odkoupila jméno a dobu založení.
škoda.
Naposledy upravil(a) david_ul dne 22 čer 2015, 16:44, celkem upraveno 1 x.
David a jeho žiletky
Ahoj díky za pochvalu.david_ul píše:Zdravím Tě Vlkeci,
Viz fotečka:
http://mujweb.cz/wifiusti/britva/sol/
David
škoda.
Myslím , že na tvém strojku je vše pořádku. Hlava je vždy stejná liší se jen spodní lišta a ručka. Ale je jich spousta typů. To by právě objasnil ten katalog.
Já věděl, že nemám zakládat vlákno o solunách. Na Aukru je už zdejší členové začínají přehazovat. Skončil čas levných nákupů...
Zdravím Tě Vlkeci,
v to doufám, že je originál a v pořádku. Koukal jsem na značku. Vzal jsem si i lupu. a je tam
Myslel jsem mix tím, že na Tvých fotkách jsou různé ručky. To je v pořádku, ale přišlo mi, že tam jsou jiné odstíny hlav. Viděl jsem v bazaru světle žlutou. Nemůžu říci, že to vypadalo jako vyšusovaná barva. Byla prostě světlejší barvy a hřebínek byl také jiné barvy. Je mi jasné, že dříve se odstíny moc neřešili. To co bylo moc strakaté tak šlo stejně do zásob ČSLA. No a právě to bylo v těch papírových krabičkách. Ano byli k zakoupení i normálně. Ale popravdě si nepamatuji, že bych je jako kluk viděl v obchodech v těch plastových krabičkách. Viděl jsem akorát ty papírové.
Ke konci dokonce to tak montovali, že dávali i plastový hřebeny do strojků. Vršel byl výlitek a ručka byla plast nebo kov. Míchali to s Astrou. Což potom byla škoda. Vznikal z toho takový "prasopes".
Reaguji ještě na příspěvek od Radgosta, stačí se domluvit zde na fóru kdo a kde přihazuje pod jakým nickem a domluvit se, že se nebudeme předhazovat nebo rovnou, že nebudeme klikat jak blázni na Solunu za 500 Kč. A že jsem ji viděl.
Napadla mě taková kacířská myšlenka. Kolik by asi stálo v českých podmínkách zde na fóru udělat odlitek a formu na strojek Soluna. Je to osvědčený kousek a dobře se s ním holí. Neříkám, že budeme dělat kopie, ale zjistit kdo by byl schopen udělat náhradní díly na strojek. Potom již není problém měnit barvy i krabičky. No a i u těch ruček se může dělat univerzal závit. Stejně tam je a může se to používat jako náhradní díl pro svlé strojky co máme všichni doma. Teď samozřejmě nemyslím Solunu.
David
Edit: je mi jasné, že náhradní díl nebude za 9 Kč jako originál.
v to doufám, že je originál a v pořádku. Koukal jsem na značku. Vzal jsem si i lupu. a je tam
Myslel jsem mix tím, že na Tvých fotkách jsou různé ručky. To je v pořádku, ale přišlo mi, že tam jsou jiné odstíny hlav. Viděl jsem v bazaru světle žlutou. Nemůžu říci, že to vypadalo jako vyšusovaná barva. Byla prostě světlejší barvy a hřebínek byl také jiné barvy. Je mi jasné, že dříve se odstíny moc neřešili. To co bylo moc strakaté tak šlo stejně do zásob ČSLA. No a právě to bylo v těch papírových krabičkách. Ano byli k zakoupení i normálně. Ale popravdě si nepamatuji, že bych je jako kluk viděl v obchodech v těch plastových krabičkách. Viděl jsem akorát ty papírové.
Ke konci dokonce to tak montovali, že dávali i plastový hřebeny do strojků. Vršel byl výlitek a ručka byla plast nebo kov. Míchali to s Astrou. Což potom byla škoda. Vznikal z toho takový "prasopes".
Reaguji ještě na příspěvek od Radgosta, stačí se domluvit zde na fóru kdo a kde přihazuje pod jakým nickem a domluvit se, že se nebudeme předhazovat nebo rovnou, že nebudeme klikat jak blázni na Solunu za 500 Kč. A že jsem ji viděl.
Napadla mě taková kacířská myšlenka. Kolik by asi stálo v českých podmínkách zde na fóru udělat odlitek a formu na strojek Soluna. Je to osvědčený kousek a dobře se s ním holí. Neříkám, že budeme dělat kopie, ale zjistit kdo by byl schopen udělat náhradní díly na strojek. Potom již není problém měnit barvy i krabičky. No a i u těch ruček se může dělat univerzal závit. Stejně tam je a může se to používat jako náhradní díl pro svlé strojky co máme všichni doma. Teď samozřejmě nemyslím Solunu.
David
Edit: je mi jasné, že náhradní díl nebude za 9 Kč jako originál.
David a jeho žiletky