Pěnotvor teplý

Mišmaš informací, které se nevměstnají do jiného tématu
Odpovědět
Pedrosjan

Re: Pěnotvor teplý

Příspěvek od Pedrosjan »

určitě v kladném případě mám o zmíněný pěnotvor od p.Dančáka zájem 8-) ,ale už jsem to nemohl vydržet,tak jsem si něco pořídil do foroty.. ;) http://www.vyrobakeramiky.cz/zbozi/5041 ... holeni.htm
MERKUR Solingen - 37 001
pop101

Příspěvek od pop101 »

Zdravím kolegové.
Ve věci pěnotvorů,mám jasno.Chci tento ,pokud možno,IHNED.
http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... pnxm1.jpg/
No a samosebou i se štětkou,jen co dorazí finance od sponzora. ;) :P :lol: .Tak tomu se říká ironie,prej krize,není peněz :( :cry: :( :roll: .Tak zas nic
Mějte se fajn pop101
Tomo

Příspěvek od Tomo »

Zelam pekny vecer,

azda mi odpustite naivnu otazku. Pouzivam holiaci krem Barbus v modrom tegliku. Zial zatial nemam ziadnu nadobku ani iny "penotvor". Penu sa mi ale zakazdym podari naslahat priamo v tegliku myslim si, ze celkom hustu. Preto mi prosim dovolte polozit moju "naivnu" otazku. Aky velky rozdiel je medzi penou vytvorenou v v nadobke a priamo vytvorenej v tegliku?

Ked vytvorim penu v tegliku "Barbus" - povrch mydla ostava vlhky. Je potrebne tuto "ostavajucu" vlhkost nejako vysusat?
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Pěna v kelímku je prakticky stejná jako v pěnotvoru co s týká hustoty. Ovšem Pěnotvor je konstruovaný tak, aby se do něj dovnitř napustila horká voda a ta potom udržuje pěnu pěkně teplou. Pro další holení pak máš na papulku pěkně teplou a příjemnou pěnu. Pěnu z kelímku zlehka opláchnu tekoucí vodou, oklepu a ten zbyteček vlhkosti který tam zůstane, je přesně to množství vody které je zapotřebí aby mýdlo zůstalo pěkně zpracovatelné pro příští holení. Nenechávám vysušit, ale rovnou zakreji tím plastovým kolečkem a dám víko.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

Tak jsem se zrovínka před chvilkou doholil i s pomocí pěnotvoru teplého... :) ,první dojem určitě kladný,je to tedy požitek teplá pěna,štětka na štětinách ;) ,možná jsem ho udělal pěnu na poprvé spíše jakoby kapalnější,ale to určitě časem vypiluji... :lol: ,holicí krém jsem použil Barbus(ještě ten "totalitní" 8-) .Zřejmě ta konzistence pěny byla způsobena tím,že jsem krom do vnitřního pěnotvoru ,napustil co nejvíce do "míchací"mističky,chvíli tam nechal štětku,přičemž jsem si horkou vodou odtud oplachoval a připravoval obličej a když jsem vodu takto "vyšplíchal"tam tam krapet loužička taková zbyla a to zcela určitě způsobilo tu tekutější pěnu,ale později jsem ještě nabral "syrové"mýdlo z kelímku a drobet to zhustil.Ale je to lepší než bez,to rozhodně!
MERKUR Solingen - 37 001
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

A stále jsme zhýčkanější a zmlsanější..... :D
A ten relax a ta pohoda a vůbec, je to všechno moooc fajn.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Mushroom

Příspěvek od Mushroom »

Dobrého odpoledne, kolegové...
Po (několika) měsících mučivého čekání jsem obdržel od pana Dančáka telefonát, kde mi sdělil, že příští týden ve středu bude vytahovat z pece naše pěnotvory. Údajně jich bude cca 11 hotovo.
Jsem s ním domluvený, že v pátek pro ně zajedu.
V současné době mám v evidenci objednávky následující :
já 1x krémový hlubší, 1x modrý nižší
SoNny 1x krémový hlubší
HonzaS 1x krémový hlubší
Mons 1x modrý nižší
lug 1x krémový hlubší
Pedrosjan 1x krémový hlubší

Jakmile převezmu pěnotvory a zaplatím, dám Vám vědět, kolik a v jakém stavu jsem převzal. Doufám, že termín a cena bude dodržena :) .
Následně jsou dvě varianty předání - pošta (balík) nebo osobně. V případě pošty si k ceně připočtěte cenu balíku (nevím, kolik to teď dělá). V případě osobního převzetí - pohybuju se na osách Uh.Hradiště - Zlín - Uh.Brod. Dejte mi do SZ vědět, o jaký typ předání máte zájem, plus samozřejmě potřebné podrobnosti.
Mushroom

Příspěvek od Mushroom »

Kolegové,
tak je to doma!
http://imageshack.us/photo/my-images/802/obraz0454.jpg/
Zatím bez podrobností..
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

Mushroom píše:Kolegové,
tak je to doma!
http://imageshack.us/photo/my-images/802/obraz0454.jpg/
Zatím bez podrobností..
no super,bomba!Ten uprostřed a nalevo ten je nějaký protekční(jakoby dozlata..) :lol: a ten s tou štětkou si zabírám... :D ,ne vážně to je fajn,že je to hotové!Asi jsem nedočkavý,ale máme zřejmě teďka psát do soukromých ohledně zaslání ,plateb... ;)
MERKUR Solingen - 37 001
Mushroom

Příspěvek od Mushroom »

Kolegové,
omlouvám se tentokrát za moji nedostatečnost - nějak jsem zasekán v práci a nestíhám. V průběhu snad příštího týdne se mi podaří dotáhnout záležitost hrnečků do konce.
Hrníčky nejsou stejné, nejsou ani moc dle původních dvou (barevně a tvarově). Moje představa je taková, že jednotlivé hrníčky nafotím, očísluju a nechám vás vybrat si každý dle svého. Jiný spravedlivější systém mě nenapadá. Pokud někdo má lepší návrh, šup s ním do SZ.
Cena bude zřejmě následující : 300kč hrníček (nákupní cena) + cca 70-80kč zaslání. Jakmile si vyberete "model", zašlu konkrétním jedincům číslo účtu, kam poslat peníze. Pochopitelně se nebráním osobnímu předání, nicméně z důvodů časové indispozice pouze "u nás" tedy osy Zlín - Uh.Hradiště - Uh.Brod.
Děkuji za strpení a pochopení.
Odpovědět

Zpět na „Všeobecně o břitvách a nádobíčku kolem holení - PelMel“