Ahoj Hans,
podla mna britva Dovo je urcite zarukou kvality. Chyba je, ze stoji tolko. POdla mna sice neurobis chybu ked si ju kupis cez internet, ale niekedy je to ako kupovat macku vo vreci. Niekedy je lepsie vyberat z 3-4 kusov. Vyberies si podla vzhladu crienky /kost, rozne dreva/, pripadne pozries,ci nie je poskodena cepel. Realne vyzera britva inak ako na obrazku. POdla mna sa neunahli a kup si radsej na pulte s tym, ze si vyberies "tu pravu". Ked sa nakazis bacilusom britvomilusom uz Ti nic nepomoze a zacnes ich zbierat a porovnavat.
V Bratislave sa daju kupit tieto dobre britvy za 100 - 200 Eur. /Dovo/ a britvy Gliesen a Forsthoff okolo 80,- Eur. Pripadne japonska Kedake za 40,-. Treba este rozlisit aky hlboky vbrus britva ma.
Podla vlastnej skusenosti s britvou Gliesen a Forsthoff uz viem, ze aj draha britva nemusi byt "to prave orechove" Myslel som ze bude holi sama. Ma plny vybrus a cuduj sa svete mne sa holi najlepsie s mojou prvou britvou so 1/4 vybrusom.
V kazdom pripade gratulujem k rozhodnutiu a zelam mnoho hladkych oholeni.
Pre ilustraciu skusim prilozit fotografiu vybrusov.
Koupě první břitvy
Re: Koupě první břitvy
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Značky Gliesen a Forsthoff neznám a proto ani nedoporučím ke koupi.
Dakujem Vam, ved zasluhu na tom ze britvu pozuzivam ma z vecsej casti prave toto forum
Dodam este odkaz na jeden obchod s britvami: http://www.salons.sk/catalog/britvy-hol ... ingen-dovo Je to sice so Slovenska, ale urcite podobne britvy najdes aj v CR. Ja mam to stastie, ze ta firma sidli v Kosiciach odkial som.
A ako som uz spominal, pri kupe novej, by som pouvazoval na nerezovou. Samozrejme aj ta potrebuje udrzbu, ale nie taku ako ciste uhlikova. Aj ked niektori vravia, ze niet na klasicku uhlikovku ja to neviem az tak porovnat.
Dodam este odkaz na jeden obchod s britvami: http://www.salons.sk/catalog/britvy-hol ... ingen-dovo Je to sice so Slovenska, ale urcite podobne britvy najdes aj v CR. Ja mam to stastie, ze ta firma sidli v Kosiciach odkial som.
A ako som uz spominal, pri kupe novej, by som pouvazoval na nerezovou. Samozrejme aj ta potrebuje udrzbu, ale nie taku ako ciste uhlikova. Aj ked niektori vravia, ze niet na klasicku uhlikovku ja to neviem az tak porovnat.
Také bych raději zůstal u osvědčené značky. Z Dova používám Carpe Diem a jsem s ní velmi
spokojen. Patří stále k mým oblíbeným kouskům. které jsou v neustálém používání.
spokojen. Patří stále k mým oblíbeným kouskům. které jsou v neustálém používání.
Zdravím už dlouho o holení břitvou přemýšlím a nedávno jsem si se zásilkou nožů objednal i břitvu. Ale po přečtení tohoto fora jsem zjistil že to byl nákup asi dost mimo a zůstane mi v poličce.Teď jsem v inzerci narazil na celokovovou břitvu mikov a chci se zeptat co si o tom myslíte http://aukro.cz/celokovova-britva-mikov ... 49224.html
Ahoj canis_dei,
o Břitvách z Aukra se zde moc nerozepisujeme, protože to velmi rychle mění ceny i obyčejných kousků.
Na Tvůj dotaz - fotky nic moc, nedá se poznat stav, podívej se na další nabídky Břitev, jestli neuvidíš něco dalšího... Jinak diskuzi na toto téma veď přes SZ.
o Břitvách z Aukra se zde moc nerozepisujeme, protože to velmi rychle mění ceny i obyčejných kousků.
Na Tvůj dotaz - fotky nic moc, nedá se poznat stav, podívej se na další nabídky Břitev, jestli neuvidíš něco dalšího... Jinak diskuzi na toto téma veď přes SZ.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.