Mýdlo Barbus
Re: Mýdlo Barbus
Ahoj chlapàci.Včera som kùpil holiaci krem Barvus s chlorofilom ,dnešnè oholenie snìm bolo super krèmovà lahodnà pena,sklz britvy ako po masle ,žiadne začervenanie pokožky ,zmekčenie výbornè .Odporučam vyskùšať.Nech lesklè ostrie dobre slùži. S pozdravom Chlpos57
Zdravì Chlpos57 :-)
Chlapi, poďme spolu rozlúsknuť záhadu. Je Barbus classic v kelímku mydlo, alebo krém na holenie???
A hoj ppapso podla nàzvu je to mydlo ale podla konzistencie to vyzerà na krèm.Stará výroba tuhej konzistencie ale novà výroba je riedka ako krem .
Veď toto. Tak co to je? Lebo, zas, keď to porovnám s krémami, tak konzistencia je tvrdšia. Už len viď Barbus v kelímku a Barbus v tube....
Ahojte chlapy rozdiel medzi mydlom a kremom je mydlo môže byť tvrdè ako puk ale aj polotvrdè ako tuhà pasta,alebo vazelí na .Na rozdiel od mydla krèm je riedky ako zubnà pasta alebo aj redšì .Ak samýlim tak ma prosìm opravte. .Čavte britvoši mydloši kremoši.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ak si zoberieme za príklad napr. TOBS sandalwood, ktorý ma 3 varianty: mydlo tuhé (puk), krém v kelímku a krém v tube, tak potom Barbus je krém a to je aj môj názor. Podľa mňa je mydlo tvrdé a krém môže byť tuhý alebo riedky. Mydlo môže byť polotvrdé až riedke len vtedy, keď je rozmočené.
Podobne je na tom Proraso, ktoré je označené Sapone da barba (mydlo na holenie) a to je na verzii v kelímku a aj v tube. Ale možno to taliani ešte dáko rozdeľujú...
Podľa mňa je to mydlo preto, lebo niekedy nemali (nerozdeľovali) penu, gél a krém na holenie.
Pri niektorých veciach sme na niektoré názvy proste zvyknutý a nepoužívame ich "správne" pomenovanie.
Napr.:
Mydlo na ruky a tekuté mydlo. Asi by sa skôr malo volať gél na ruky, nakoľko sa používa pomenovanie sprchový gél a nie tekuté sprchové mydlo.
A keď sa povie gél na ruky, tak to máme spojené skôr s dezinfekciou, ako s mydlom...
Podobne je na tom Proraso, ktoré je označené Sapone da barba (mydlo na holenie) a to je na verzii v kelímku a aj v tube. Ale možno to taliani ešte dáko rozdeľujú...
Podľa mňa je to mydlo preto, lebo niekedy nemali (nerozdeľovali) penu, gél a krém na holenie.
Pri niektorých veciach sme na niektoré názvy proste zvyknutý a nepoužívame ich "správne" pomenovanie.
Napr.:
Mydlo na ruky a tekuté mydlo. Asi by sa skôr malo volať gél na ruky, nakoľko sa používa pomenovanie sprchový gél a nie tekuté sprchové mydlo.
A keď sa povie gél na ruky, tak to máme spojené skôr s dezinfekciou, ako s mydlom...
Ahoj britevníci včera som experimentoval z barbusom pri holení a pridal som štyri kvapky mandlového oleja ,a na špičku noža kozmetického zeleného ílu do šálky penotvoru .Holenie bolo výnimočne skvelé pokožka chránená ílom ,vyživovaná mandlovým olejom skrátka nebíčko na papulke.Ak nieto ešte rád experimentujete napíšte podeľte sa o zážitky .
Ahojte dnes som si kùpil bakelitovù krabičku asi od barbusu Elida na spodu krabičky a navrchu písanè È
A ešte jedna fotka bakelit-škatulka.
Tak to gratulace, tyhle hraněné krabičky jsou hodně staré. Kolem roku 1965 jí mněl můj táta na drobné hřebíčky v dílně. Doufám že bakelit není moc zkřehlý. Mám podstatně mladší a víčko s částí závitu na misce se drolí... Pěkný úlovek.. Viděl jsem podobnou před časem na Aukru, ale cena byla hodně "přes čáru"..
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.