Mýdlo Barbus

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Jack.Grave

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od Jack.Grave »

:arrow: Artifex nepřidává se taky do holících mýdel nějaké pěnidlo, protože obyčejné mýdlo moc nepění a holit se stim nedá(zkoušel sem to)
ad obrázek To vás u hlaváku poldové nesebrali? A brát na sebe atombordel dobrovolně děkuju ne.
Naposledy upravil(a) Jack.Grave dne 06 úno 2010, 20:42, celkem upraveno 2 x.
Břitva je mečem svobody...
Artifex

Příspěvek od Artifex »

No, normální mýdlo tolik nepění hlavně kvůli obsahu NaCl kterého je potřeba se zbavit ;)

Složení takového normálního anonymního mýdla na holení:
Voda, glycerin, draselné/sodné mýdlo z olivového a kokosového oleje/kyseliny stearové). síran hořečnatý. parfém, křemičitan sodný
Draselné/sodné mýdlo se dává v poměru zdali chceme tuhou směs jako starý Barbus/současný Pitralon, polomazlavou směs jako současný Barbus nebo jako holicí mýdla co se prodávají v současnosti v tubách. Sodná mýdla dodávají tuhost, draselná mazlavost.

Jinak nás policajti nesebrali a není to u hlaváku ale na Kobližné. PČR jsme potkali a to na Svoboďáku ale nějak se jim s námi nechtělo komunikovat a ač nás viděli tak zmizeli jak pára nad hrncem aby to nemuseli řešit.
sparq
brusič

Příspěvek od sparq »

Asi priste privezu Adrspachovi mistni klasiku za 70 centu - mydlo Williams. Ja se s tim nemuzu holit neb mi to smrdi jak Biolit (ten klasickej za komancu). Dela ted v supliku spolecnost mym ponozkam.
Apevia

Příspěvek od Apevia »

Tak mám rozjednané nějaké staré-original Barbusy v bakelitové krabičce. Tak uvidíme jak to dopadne a jak budou vypadat, když by byli OK a bylo by možno sehnat další tak napíši, třeba by měl někdo zájem...
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Posledního Barbuchu co jsem měl jsem dal Edelweissovi, a tak když Ti nějaký bude přebývat, tak bych si od Tebe rád vzal.
Díky a zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Apevia

Příspěvek od Apevia »

Budu na Tebe myslet, jakmile se k něčemu dostanu, tak to tady vyvěsím :)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Moc díky a
držím palce aby se Ti to povedlo.
8-)
propr

Příspěvek od propr »

Pokud bych mohl být tak smělý tak bych také poprosil pro případ že by se ti to podařilo :)
Pravidlo sedmi P: Patřičný předběžný plánování, pomáhá předejít pořádnýmu průseru.
relka

Příspěvek od relka »

Pánové...včera jsem zažil šok....BARBUS...v modré krabičce,používaný asi půl roku, v kelímku zbytek, 1/4 původního obsahu. Namydlím a cítím zápach jako by "kovový". No, už jsem ho měl na obličeji, tak jsem se oholil.... zážitek rozpačitý. Pupínky nemám, ale okamžitě šel na keramický hřbitov. Stalo se to už někomu?
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Slyším poprvé takovou zajímavost :shock:
Výsadou Barbuchy bylo, že po třiceti letech v kelímku byl netknutý časem a v pohodě poskytuje voňavou a velice kvalitní pěnu.
Proto ten údiv.
8-)
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“