Žádný učený z nebe nespadl.. aneb jak jste začínali?!
Re: Žádný učený z nebe nespadl.. aneb jak jste začínali?!
Dekuju moc za cenne rady!! Urcite bych se ke kralovske discipline rad casem propracoval
No, jsem tu úplný ucho a bažant zelený, ale učím syny. Holící strojek je nic. Škrabka (mnohobřity) jsou mateřinka, ale nauč se. Bagrik je zakladka, naučí tě sklon. Shaveta je střední, tou se holí velcí kluci a břitva... Tu mají velcí kluci, co vědí o čem holení je kosmetika je věc jiná, ta se asi učí tak nějak mezitím. Osobně mám i barbus a v mých 50 mi nevadí, mám ho na příležitostné holení, ten pocit spojení s dědou a generacemi ptede mnou...
A možná ještě jedna věc. Navštívit holiče. Má - li člověk štěstí, pocítí co je to oholení břitvou, jak a kterou kosmetiku použít,... Snad mi bude prominutí reklama, díky Adams barber. Po dohodě mám holiče, který mne veme břitvou a nepoužívá elektrický strojek. Připlatím, strávím tam víc času, ale... Ten pocit
Malá technická pro upřesnění - jednalo se o oholení klasickou Břitvou obtahovanou na obtahovacím řemenu, nebo "břitvou" na výměnné čepele? Nemyslím Shavetou na žiletky, ale mám na mysli holicí nástroj na speciální výměnné čepele kterými dnešní holiči nejčastěji holí a neobtahují se na řemenu.
Například "Personna" razor blades 5 pcs. Long - for shaving
Například "Personna" razor blades 5 pcs. Long - for shaving
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Nejprve samozřejmě výměnná, z hygienických důvodu se snad ani jiná nepoužívá. Když jsem ale už asi potřetí mluvil o tom, jak se na svou krásku těším, donesl řemen a klasiku. Zatím nevím, jestli ho ukecam i příště
To je paráda, máš tak možnost porovnat jak které holení probíhalo a jaké jsi z toho měl pocity a též jak který typ ostří pracuje na vousech.
Jestli jsi byl spokojený s oholením Klasikou, tak i holič bude spokojený a určitě si vyjdete znovu vstříc. Navíc existuje jedno prosté řešení, donést si svou vlastní Krásku a nechat se s ní oholit. Budeš tak mít možnost si vyzkoušet jak Tvoje vlastní Dáma holí a pak to porovnáš se svým holením doma. Pokud by nebyla Tvoje Dáma dost ostrá, tak to holič ihned pocítí a řekne Ti to, zatím co doma by jsi neměl možnost poznat zda je to rukama nebo ostrostí.
Už jsi lapený a teď už se do toho jen pustit
Jestli jsi byl spokojený s oholením Klasikou, tak i holič bude spokojený a určitě si vyjdete znovu vstříc. Navíc existuje jedno prosté řešení, donést si svou vlastní Krásku a nechat se s ní oholit. Budeš tak mít možnost si vyzkoušet jak Tvoje vlastní Dáma holí a pak to porovnáš se svým holením doma. Pokud by nebyla Tvoje Dáma dost ostrá, tak to holič ihned pocítí a řekne Ti to, zatím co doma by jsi neměl možnost poznat zda je to rukama nebo ostrostí.
Už jsi lapený a teď už se do toho jen pustit
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.