První holení po 128787467-té
Re: První holení po 128787467-té
Při holení jsem břitvu takhle držel. Pak, asi z radosti, že jsem si neušmikl palici, jsem při trhání panapru nejspíš trochu přehmátl. Ono by stačilo si břitvu odložit, připravit panapr a pak zase břitvu uchopit. Prostě všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest. To platilo, platí a platiti bude. Důležité je si to v dnešní uspěchané době pořád připomínat.
Není dobr ani zel bůh kanálů Lomikel.
To šmiknutí se zahojí ale v hlavě už to zůstane na furt.
Nepozornost je nejhorší, ale je to dobré, protože Břitva se při takové "šikovnosti" zastaví o kost a dál nejde, mám to vyzkoušené...
Nepozornost je nejhorší, ale je to dobré, protože Břitva se při takové "šikovnosti" zastaví o kost a dál nejde, mám to vyzkoušené...
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Pánové vyloudili jste úsměv na mé tváři v této ranní hodině. Díky
A Vaňousovi přeji pohodové další holení. Teď už to bude jen lepší.
A Vaňousovi přeji pohodové další holení. Teď už to bude jen lepší.
tak to mam pani za sebou tiez, no co vam budem hovorit, prezil som to, ale pri holeni pod nosom som si neustriehol koniec britvy a spickou si pokrstil lico zatraceny french nose a taky som si daval pozor
ruky sa mi jemne triasli, no ako som sa fikol, uz to slo dole vodou
tak som sa doholil aspon po srsti a zbytok dokoncil s gillette
kazdopadne, uz cakam kym zasa zarastiem, nech to mozem vyskusat znovu
ale adrenalin je to riadny, bal som sa potom aj nozov v kuchyni
ruky sa mi jemne triasli, no ako som sa fikol, uz to slo dole vodou
tak som sa doholil aspon po srsti a zbytok dokoncil s gillette
kazdopadne, uz cakam kym zasa zarastiem, nech to mozem vyskusat znovu
ale adrenalin je to riadny, bal som sa potom aj nozov v kuchyni
Gratuluji k prvnímu oholení.
Je to láska spečetěná krví a ta je minimálně na furt. Od teď už to bude jenom lepší a lepší...
Je to láska spečetěná krví a ta je minimálně na furt. Od teď už to bude jenom lepší a lepší...
Tak už to mám také za sebou.
První oholení s nabroušenou břitvou jsem podstoupil před třemi dny. Neobešlo se to bez malých kapiček a jednoho neopatrného fiknutí pod nosem. Když jsem přikládal krásku na oholení kníra tak jsem se ve špatném úhlu dotkl kůže a už ňafla. Dále jsem si značně podráždil celý obličej (to přikládám balzámu po holení, nyní si nevzpomenu na výrobce a taky možná podráždění nepomohlo přejetí celého kapičkovatého obličeje kamencem). Podráždění jsem cítil ještě druhý den ráno. Druhý den navečer jsem měl obličej již zcela zklidněný a tak jsem se odvážil vzít krásku opětovně do ruky, nyní již bez kapiček bez kamence a bez balzámu, podráždění jen mírné, asi jako se škrabkou. Včera večer jsem pokračoval po třetí a je to den ode dne lepší.
S holení břitvou a klasickou štětkou s mýdlem se teprve seznamuji a tak prozatím probíhaly pouze 1 až 2 namydlení, pokaždé jsem se odhodlal vzít to z gruntu a místa, které nebyly dokonalé jsem znovu zbytečně nedráždil. Při mém tempu musím mýdlo v průběhu procesu oživit, protože mi na obličeji zasychá. Doposud nejsem zcela rovnoměrně a do hladka doholen, ale myslím že trénování dělá mistra a že se to poddá.
Mám dvě místa, kde vidím trochu problém 1) mám poměrné špičatou kostnatou bradu a ten záhyb se musí brát vícero tahy, 2) GD s velikostí 6/8 se mi nějak nechce vejít pod nos a tak v tomto místě nejdu hned při prvním tahu po vousech ale šikmo ze strany, taktéž žlábek pod nosem je kritický, tam už jsem měl kousnutí a tak jsem obezřetnější.
První oholení s nabroušenou břitvou jsem podstoupil před třemi dny. Neobešlo se to bez malých kapiček a jednoho neopatrného fiknutí pod nosem. Když jsem přikládal krásku na oholení kníra tak jsem se ve špatném úhlu dotkl kůže a už ňafla. Dále jsem si značně podráždil celý obličej (to přikládám balzámu po holení, nyní si nevzpomenu na výrobce a taky možná podráždění nepomohlo přejetí celého kapičkovatého obličeje kamencem). Podráždění jsem cítil ještě druhý den ráno. Druhý den navečer jsem měl obličej již zcela zklidněný a tak jsem se odvážil vzít krásku opětovně do ruky, nyní již bez kapiček bez kamence a bez balzámu, podráždění jen mírné, asi jako se škrabkou. Včera večer jsem pokračoval po třetí a je to den ode dne lepší.
S holení břitvou a klasickou štětkou s mýdlem se teprve seznamuji a tak prozatím probíhaly pouze 1 až 2 namydlení, pokaždé jsem se odhodlal vzít to z gruntu a místa, které nebyly dokonalé jsem znovu zbytečně nedráždil. Při mém tempu musím mýdlo v průběhu procesu oživit, protože mi na obličeji zasychá. Doposud nejsem zcela rovnoměrně a do hladka doholen, ale myslím že trénování dělá mistra a že se to poddá.
Mám dvě místa, kde vidím trochu problém 1) mám poměrné špičatou kostnatou bradu a ten záhyb se musí brát vícero tahy, 2) GD s velikostí 6/8 se mi nějak nechce vejít pod nos a tak v tomto místě nejdu hned při prvním tahu po vousech ale šikmo ze strany, taktéž žlábek pod nosem je kritický, tam už jsem měl kousnutí a tak jsem obezřetnější.
Podle popisu holení a následného podráždědní to vypadá na příliš kolmý úhel čepele vůči kůži.
Břitva není škrabka ale velice ostrý nůž.
Přilož Břitvu na placato na kůži aby se dotýkala hřbetem i břitem.
Poté malinko odkloň hřbet od kůže.
Následně kratičkými tahy vousy SEŘEZÁVEJ. Uvidíš, že podráždění bude podstatně menší.
Kamenec léčí.
Pod nosem špičkou a ze šikma, velká čepel se tam jinak těžko vejde.
Pod nosem od žlábku na jednu stranu a pak od žlábku na druhou stranu. Je tak menší riziko pořezání.
I tak to bude stále lepší a lepší....
Břitva není škrabka ale velice ostrý nůž.
Přilož Břitvu na placato na kůži aby se dotýkala hřbetem i břitem.
Poté malinko odkloň hřbet od kůže.
Následně kratičkými tahy vousy SEŘEZÁVEJ. Uvidíš, že podráždění bude podstatně menší.
Kamenec léčí.
Pod nosem špičkou a ze šikma, velká čepel se tam jinak těžko vejde.
Pod nosem od žlábku na jednu stranu a pak od žlábku na druhou stranu. Je tak menší riziko pořezání.
I tak to bude stále lepší a lepší....
Pravda pravdoucí, první holení jsem měl špatný úhel. Poté jsem opětovně vše po miliónté nastudoval, poučil se a při jen minimálním úhlu již podráždění bylo mnohonásobně menší. A to jsem nenechal kůži ani pořádně zregenerovat.
A řešení je na světě
Přeji Ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku.
Přeji Ti stále dobré ostří a vždy pevnou ruku.
Dobrý večer
tak dnes večer jsem to také zkusil POPRVÉ. No uvidíme, trocha krve, ale žádná hrůza. Jen ta břitva, to první pokušení a nedočkavost. Koupil jsem starší břitvu a ještě není pořádně ostrá, daň krve. Takže další bude broušení a trpělivé čekání, snad se vyplatí. Panové jaký používáte krém na holení? Dík a zdravím
tak dnes večer jsem to také zkusil POPRVÉ. No uvidíme, trocha krve, ale žádná hrůza. Jen ta břitva, to první pokušení a nedočkavost. Koupil jsem starší břitvu a ještě není pořádně ostrá, daň krve. Takže další bude broušení a trpělivé čekání, snad se vyplatí. Panové jaký používáte krém na holení? Dík a zdravím