Muhle R41 2013 ?

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
Drvoštěp

Re: Muhle R41 2013 ?

Příspěvek od Drvoštěp »

Jestli jsi vyzkoušel všechny možnosti a pořád ti to tahá vousy, pak...zkusit břitvu s klínovým výbrusem.
Mám ji takovou a netahá mi vousy. ;)
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Keso

Příspěvek od Keso »

hmm hmm hmm pherma je dobra ziletka. ak ziletka taha tak len zla priprava (pena, vlhcenie) alebo sklon strojceka?
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

Doki, presne viem o čom hovoríš a tiež mi ťahala fúzy. Alebo tak akoby podskakovala na tvári. Dobrou prípravou a dobrou žiletkou a netlačením to odstrániš. Ver mi, ide to.
doki

Příspěvek od doki »

je to o sklone strojčeka, dnes mi fúzy neťahalo :) ale prišiel som na nemilé zistenie, v krabičke mydla Muhle sa mi objavilo dno, a to ho mám cca 2 mesiace, asi veľa točím s štetkou, skúsim šetriť a robiť menej ťahov v krabičke
MÜHLE R89, MÜHLE ROCCA, FATIP GRANDE
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Co si budeme říkat, mýdlo Muhle není žádný obr :mrgreen:
V noci slyším i vousy růst
Dave

Příspěvek od Dave »

Slovak Boy píše:Zelená Astra mi vydržala v R41 štyri holenia. To štvrté bolo ešte OK, ale už bolo cítiť otupenie. Je to rovnaký počet holení, ako Astra v R89 hlave. Nemyslím, že by R41 výrazne skracovala životnosť žiletky.
Viac ako 4 holenia mi vydržala málo ktorá žiletka v R89 hlave. Hoci iné ako Astry som ani na životnosť netestoval. Záverom chcem povedať, že R41 je suprový strojček a pri správnom použití, ktorý som dokukal z toho videa vôbec nedráždi. Netreba ním totiž tlačiť na kožu, aby zaberal. On holí už pri hladkaní pokožky. A preto je v konečnom dôsledku menej dráždivý, ako jemné strojčeky. Aspoň u mňa je to tak. Pevne som sa rozhodol, že presedlávam na otvorený hrebeň, buď to bude Fatip, alebo R41 a na ceste mám americké Cadety s otvoreným hrebeňom. O tom potom.
Musím podpořit kolegu, pod jeho názor se totiž mohu bezvýhradě podepsat. Dvoufázové oholení na bbs, absolutně žádné podráždění ovšem podkud člověk netlačí! Předtím jsem se holil DE89 s Feather, tři fáze, velmi delikátní a bezpečné holení, nicméně ještě rozsáhlé touch ups a spousty nedodělků a v konečném důsledku více podráždění. Holení s R41 po 48 hod je famózní, pocit při holení je zhruba jako s Fututrem na 5. Co se týká tahání, tento pocit jsem s novou zelenou Astrou zazanamenal pouze pod nosem, nebylo to moc příjemné. Proto jsem dal napříště Personnu, ale nebylo to lepší. Taže na test vR41 čeká Feather. Zatím jsem si udělal závěr, ze open comb strojky jsou fantastické, když si na holení udělá člověk čas.

PS. Využil jsem na upravse.cz nabídku na tu "nevýhodnou" hlavu R41, počítám totiž s custom ručkou, která podle mě tomuto strojku hodně prospěje.
Keso

Příspěvek od Keso »

Narazil som na velmi zaujimavy prispevok ohladom holenia s R41 model 2011. Uplne nahodou, ked som hladal techniky holenia s tymto strojcekom nakolko sa mi zdalo ze cim dalej tym sa viac dokatujem ked sa holim s tymto super strojkom.
Tu je linka na http://shavenook.com/thread-muhle-r41-2 ... #pid303036originalny post.

Zhrnutie:
Chlap pouziva dve metody pri holeni s R41 (2011). Ja mam 2013 a aspon prva metoda funguje pekne. Dvojku vyskusam ked vymenim ziletku.
1. Drzi strojcek kolmo na zem. t.j ked prilozite strojcek k tvari, tak rukovet smeruje priamo dole. V tomto pripade pouziva "thick ultra smooth that isn't very sharp" cize tucnu velmi hladku, ktora nie je velmi ostra. Menovite on hovori o Dorco, ja som skusil Derby a vysledok celkom uspokojivy. Taktiez vravi ze netreba to s pripravou prehanat, aby pokozka nebola az prilis zjemnena.

2. Druhy sposob je ze pouzije vacsi uhol medzi tvarou a strojcekom. To ale casto nastane problem ze sa pokozka "nazbiera" proti ziletke a hned je krv. Tu odporuca velmi jemne a velmi ostre ziletky ako feather, pherma sharp, personnas. Taktiez tu treba dlhsia priprava aby fuz bol co najviac zmekceny.

Co si o tomto myslite?
paulusek

Příspěvek od paulusek »

Hmm, teďky jsem zkusil strojek 2013 přiložit k líci a rukojetí k zemi. Úhel žiletky k tváři je téměž 90 stupňů. Jak může být při 2. metodě ještě větší? Při 1. metodě už musím přitlačit-abych překonal převislou spodní část a dostal se žiletkou ke kůži. Nějak se mě to nezdá. Já používám takovou polohu, kdy na kůži vnímám samotné ostří, na bradě občas cítím spodní hřeben. Jinak tento strojek je pro mne číslo 1. Pochybuji, že jej něco překoná. Nejdůkladnější oholení + nejmenší podráždění. Ještě testnu starý Gilette Adjustable Slim na nejagresivnější nastavení, jestli se tomu bude přibližovat, nebo jej překoná...

Edit: Je mně to trapné, ale přemožitel se nalezl. Skokem plavmo těsně před cílem můj zbožňovaný R41 o koňskou délku přeskočil - Fatip! Král umřel...nicméně R41 zůstane ve vlastnictví, jako prozatím jediný další strojek.

Edit 13.2.2016
Opět je mně to trapné, nicméně opět musím pozměnit názor. Fatip jsem do včerejška kontinuálně používal pro denní holení. Předevčírem jsem se rozhodl zkusmo po roce vyzkoušet R41+Perma-Sharp. Oholil jsem se mnohem komfortněji oproti Fatipu! Včera jsem nasadil opět Fatip+Feather a standardní výsledek - ačkoli je Fatip méně agresivní, používá ostřejší úhel žiletky k pokožce a seřezává mě epitel. Důsledkem není podráždění pokožky, ale pálivý pocit. Ačkoli R41 neřeže, ale trochu drhne, zdá se, že u mne opět přebírá velení...:-)
Naposledy upravil(a) paulusek dne 13 úno 2016, 19:26, celkem upraveno 3 x.
paulusek

Příspěvek od paulusek »

Aha, špatně jsem četl, 2. metoda je větší úhel mezi tváří a strojkem, čili menší mezi tváří a žiletkou.
badys

Příspěvek od badys »

Ahoj, hlásím se do klubu - první oholení s verzí 2013 a zelenou Astrou mám za sebou a jsem mile překvapen.
Zároveň děkuji kolegovi SlovakBoy, který se mnou po PM trpělivě vše probral a pomohl mi se zorientovat na základě jeho osobních zkušeností v agresivních strojcích.
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“