...je to krásnej nápad,připadá mi to jako taušírování,které jsem kdysi dělal na historickou zbroj...je fakt hezká...teda ta břitva...PetrS píše:Díky Valentine75.
Vyfotím a přidám sem. Je to velice pěkný a zajímavý kousek.
Všeobecně
Re: Všeobecně
Veškeré lepty či jiné ozdoby jdou léty pryč pomocí louhu z mýdla, rzi, utírání papírem a látkou, odíráním zbytky různých obtahovacích past, v neposlední řadě též otíráním prsty. To vše dohromady je zaručeně spolehlivý likvidátor ozdob na čepelích. Následné odstraňování rzi a škrábanců z čepele tomu nepřidá ani při ručním leštění. Proto jsou v naprosté většině případů, ozdoby z čepele ztraceny nevratně. Tato patina však Kráskám na důstojnosti a půvabu neubírá. Naopak je vidět, že Břitva žila plným životem a byla dobrou společnicí mnohdy i několika generacím uživatelů.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zdravím pány s břitvami!
Zrovna leštím matnou čepelku křídou. Vím, že je to na x hodin. Tedka mě napadlo ,zda někdo z vás zkusil s kuchyňskou myčkou na nádobí a jak to dopadlo? Mé příboráky s plastovou násadou krásně lesknou do zrcadlova. Když se dá nastavit nižší teplota, aby to neublížilo nové břitvě s černou plastovou střenkou? Myslím, že se o tom někde psalo ale nemůžu to někde na břitvaforu najít.
Jen jsem si ještě vzpomněl, že někdo pak nakreslil kosočtverec na stěnu jako varování pro příště. Ale už nevím zda kvůli myčce.
Prosím, zkoušel to někdo? Děkuji, Petr.
P.S. Mám přitom divný pocit, že co je rychlé a snadné, je vždy něco za něco.
Takový už je život.
Zrovna leštím matnou čepelku křídou. Vím, že je to na x hodin. Tedka mě napadlo ,zda někdo z vás zkusil s kuchyňskou myčkou na nádobí a jak to dopadlo? Mé příboráky s plastovou násadou krásně lesknou do zrcadlova. Když se dá nastavit nižší teplota, aby to neublížilo nové břitvě s černou plastovou střenkou? Myslím, že se o tom někde psalo ale nemůžu to někde na břitvaforu najít.
Jen jsem si ještě vzpomněl, že někdo pak nakreslil kosočtverec na stěnu jako varování pro příště. Ale už nevím zda kvůli myčce.
Prosím, zkoušel to někdo? Děkuji, Petr.
P.S. Mám přitom divný pocit, že co je rychlé a snadné, je vždy něco za něco.
Takový už je život.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Ahoj Drvoštěpe,
břitvu do myčky jsem nezkoušel a nikdy zkoušet nebudu, vezmu-li v potaz, že mycí chemie nám po letech užívání rozežrala i kuchyňské nože z nerezu. Když už odmastit, tak Jar a horká voda, ale určitě je užitečná i ultrazvuková čistička. Já osobně odmaštění řeším na kousky natrhaným bavlněným povlečením, je to, pravda, pracnější, ale koho by to nebavilo?
břitvu do myčky jsem nezkoušel a nikdy zkoušet nebudu, vezmu-li v potaz, že mycí chemie nám po letech užívání rozežrala i kuchyňské nože z nerezu. Když už odmastit, tak Jar a horká voda, ale určitě je užitečná i ultrazvuková čistička. Já osobně odmaštění řeším na kousky natrhaným bavlněným povlečením, je to, pravda, pracnější, ale koho by to nebavilo?
Ahoj Svíčka, jehož plamínek ať nikdy nezhasne!
Nu, ta šmouha na čepeli břitvy pořád nechtěla zmizet, tak jsem to nakonec nechal být.
Asi rok jsem s tou břitvou běžně holil, po holení pokaždé čistil čepel mýdlem, tolpapem a nakonec namazal Balistolem.
Šmouha postupně mizela až se ztratila docela.
Tolpap obsahuje určité procento křídy, který taky pomohl vycídit a vyleštit čepel břitvy.
Za to potrhané povlečení Tvá paní jistě nebyla moc nadšená.
Věda vždycky žádá nějakou oběť, že áno.
Nu, ta šmouha na čepeli břitvy pořád nechtěla zmizet, tak jsem to nakonec nechal být.
Asi rok jsem s tou břitvou běžně holil, po holení pokaždé čistil čepel mýdlem, tolpapem a nakonec namazal Balistolem.
Šmouha postupně mizela až se ztratila docela.
Tolpap obsahuje určité procento křídy, který taky pomohl vycídit a vyleštit čepel břitvy.
Za to potrhané povlečení Tvá paní jistě nebyla moc nadšená.
Věda vždycky žádá nějakou oběť, že áno.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.