Koupě první břitvy

Všeobecné dotazy na břitvy
Mario

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od Mario »

Ahoj,
tak to jsi teda drsňačka :-D. Na taková všemožná zákoutí bych si břitvou netroufl. Já se holím výhradně břitvou už rok a půl, ale pouze tvář. Ostatní místa pokud holím, tak sfouknu mach 3.

Myslím, že nejideálnější pro začátek bude opravdu šaveta. Dá se koupit od 200 Kč + krabička žiletek kolem 20 nebo 50 Kč.
Ne že bych Tě odrazoval od břitvy, ale k břitvě potřebuješ i řemen na obtahování a Tobě jde pro začátek hlavně o to aby sis vyzkoušela jak se s tím manipuluje a jestli jsi ochotná něco takového zařadit pravidelně o svého života. Takže 250 Kč za šavetu tě bude pálit míň než x stovek za břitvu, řemen, pak jí musíš nechat nabrousit a nakonec na to bude padat prach.
vsezved

Re: Koupě první břitvy

Příspěvek od vsezved »

Dovolím si přidat vlastní zkušenost. Před časem jsem řešil naprosto stejnou věc se ženou. Z břitvy měla velký strach a tak jsem ji nenutil. Konečné řešení, ke kterému jsme postupem dospěli je strojek
Rockwell 2C, kdy využívá jemnost 3 + zelená Astra žiletka.
Ke strojku jsem jí musel dát delší ručku, protože ta původní na ní je moc krátká.
Zkoušeli jsme i jiné strojky i žiletky, ale například Perma Sharp pro ní s tímto strojkem je moc ostrá.

Pokud se břitvy nebojíš, tak myslím že shaveta by mohla být pro začátek fajn. Jen je důležité netlačit.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“