Tak to nevím, v prodejně kameníků v Proseči je měli krásně vybroušené do zrcadla, aby šly lépe očistit. Tuším mají stránky www.lomykamen.czMushroom píše:Kolego, to myslíš vážně? Mám totiž jeden k dispozici (pravda už na grilu, ale mohu si pořídit další), ale přijde mi dost porézní, resp.hrbolatý..Zipíno píše:Broušený pečící kámen do grilů je levná a dostupná variantajan03 píše:Neměl jsem na mysli žulu na broušení, ale jako podložku pod papír
Brusne kameny Spyderco
Re: Brusne kameny Spyderco
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Ahoj, už zase funguju, (po menších a větších technických a rodinných problémech), jestli máš ještě zájem, schovávám pro tebe dva kameny do cca 300 mm, jestli je chceš, napiš mi nějaký kontakt, asi nejlépe majlíka nebo PM na knife.PetrS píše:Tak to si objednávám jeden nejjemnější a jeden drsnější v délce 25 nebo delší. Díky Petr.
Honza
Domluveno - dohodnuto - těším se, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ahoj Petře,
na jiném vlákně píšeš, že už kameny máš. Můžeš prosím tě sem (nebo do samostaného vlákna) napsat, zkušenosti? Třeba rozdíl oproti Sucháčkovi? Oproti japonci?
Díky.
na jiném vlákně píšeš, že už kameny máš. Můžeš prosím tě sem (nebo do samostaného vlákna) napsat, zkušenosti? Třeba rozdíl oproti Sucháčkovi? Oproti japonci?
Díky.
Udělal jsem zkušební broušení a napsal jsem nové vlákno do Brousků.
viewtopic.php?f=10&t=289
ještě se krapet musím zdokonalit v používání nového brousku, ale zatím jsem velice spokojený s vlastnostmi které tento typ brousků má.
Porovnání se Sucháčkem: Je to docela jiný způsob broušení. U Sucháčka když mírně nedodržím přítlak nebo směr, tak se to tak neprojeví na ostří, jako na Korundu. Tady je hned jiný úhel lesku a je to viditelné. Taky na Korundu pracuji s mnohem slabším břitem a tak změna přítlaku se projeví ihned v rovině břitu. Díky tomu, že je mnohem slabší, tak se snáz prohne, změní se úhel a celá práce je fuč. Proto jsem psal, že ten Korund nic neodpustí. Je fajnovější než Sucháček, ale mnohem náročnější. Postupně až si zvyknu na to co si můžu dovolit na přítlaku, tak je budu vzájemně kombinovat. Pak to bude zajímavé srovnávat.
viewtopic.php?f=10&t=289
ještě se krapet musím zdokonalit v používání nového brousku, ale zatím jsem velice spokojený s vlastnostmi které tento typ brousků má.
Porovnání se Sucháčkem: Je to docela jiný způsob broušení. U Sucháčka když mírně nedodržím přítlak nebo směr, tak se to tak neprojeví na ostří, jako na Korundu. Tady je hned jiný úhel lesku a je to viditelné. Taky na Korundu pracuji s mnohem slabším břitem a tak změna přítlaku se projeví ihned v rovině břitu. Díky tomu, že je mnohem slabší, tak se snáz prohne, změní se úhel a celá práce je fuč. Proto jsem psal, že ten Korund nic neodpustí. Je fajnovější než Sucháček, ale mnohem náročnější. Postupně až si zvyknu na to co si můžu dovolit na přítlaku, tak je budu vzájemně kombinovat. Pak to bude zajímavé srovnávat.
V pátek jsem obdržel keramický brousek. nechával jsem si původně udělat atip 30 široký asi 18 vysoký a okolo 180 dlouhý podle břidly co mám. Jemný, z jedné strany leštěný. Oproti prvnímu je po změně postupu výroby brusná rovina velmi pěkná. No natěšenej jak malej kluk.....ale z rodinných důvodů si broušení nedovolím vytáhnout. Ženský by mě doma zabily.... Dříve, na prvním brousku jsem ubíral břitvě něco přes 0.5 mm ostří, zabrušoval jsem zoubky po předchozím majiteli... bral , až jsem se bál, abych nevzal i sílu hřbetu. Finál jsem dojel na břidle, leštěnou část brousku jsem nepoužil. Největší broušení na starším jsem tvaroval nožík na vyřezávání. Je z hrubě poničené břitvy probroušené uprostřed. Po hrubém vytvarování na kotouči šel na hrubou keramiku, na jemnou a nakonec na leštěnou plochu. S výsledkem jsem maximálně spokojený. Myslím, že na běžném kameni bych udělal v brusné ploše slušnou rýhu. Plocha čepele je vyleštěná do téměř zrcadlového povrchu. Když to shrnu, asi bude opravdu potřebná velká opatrnost při práci, a postupovat opatrně. A tak nežli se dostanu k tomu novému, bude tu už asi viset kompletní popis od některého z kolegů
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli někdo máte zkušenost s tímto kamenem? SC303F Spyderco Pocket Stone Fine. Me
Potřebuju totiž novej,a tenhle vypadá dobře.
Potřebuju totiž novej,a tenhle vypadá dobře.
Ahoj Yahmot,
vítám Tě na zdejším Břitevnickém foru. Ptáš se na kámen, který je pro broušení Břitvy nevyhovující svou velikostí.
Pro Broušení Břitvy jsou tak tak vhodné kameny které mají minimálně rozměry 130 x 40 x 10 ale i toto jsou rozměry spíše nevyhovující. Ideální veliiost je cca délka 150-200 a více x šířka 50-75 x tloušťka dle dodavatele. Připiš sem pro jaké broušení tento malý kámen SC303F Spyderco Pocket Stone Fine potřebuješ.
Zdravím, Petr.
vítám Tě na zdejším Břitevnickém foru. Ptáš se na kámen, který je pro broušení Břitvy nevyhovující svou velikostí.
Pro Broušení Břitvy jsou tak tak vhodné kameny které mají minimálně rozměry 130 x 40 x 10 ale i toto jsou rozměry spíše nevyhovující. Ideální veliiost je cca délka 150-200 a více x šířka 50-75 x tloušťka dle dodavatele. Připiš sem pro jaké broušení tento malý kámen SC303F Spyderco Pocket Stone Fine potřebuješ.
Zdravím, Petr.
Já zapomněl že bych si mohl koupit taky něco většiho.Ostřil jsem si totiž břitvu na kameni asi tak 80*10 tříhran ,používají se ve strojařině a byli dost slušný.Koukám že mají i tohle-Spyderco Bench Stone Fine Grit, 2"x8" SC302F to už by mohlo.Nevím jakou hrubost volit,předpokládám že tenhle by byl jemnější na dotažení.a potom něco na hrubší zásahy do ostří,možná ten medium co mají .
Co se týká kamenů,
tak to je nejlepší se obrátit přímo na Mistra kamenů - Adršpacha.
Určitě Ti poradí vhodné kameny a hlavně v cenových relacích Ti určitě doporučí výhodnější kameny přímo pro Břitvy.
tak to je nejlepší se obrátit přímo na Mistra kamenů - Adršpacha.
Určitě Ti poradí vhodné kameny a hlavně v cenových relacích Ti určitě doporučí výhodnější kameny přímo pro Břitvy.