Začátečník

Všeobecné dotazy na břitvy
radouz

Re: Začátečník

Příspěvek od radouz »

Děkuji za reakci! Zkusil jsem na oholení ten barbus, ale asi to není pro mě to pravé. Následně jsem zakoupil v drogerii přípravek od Weledy. Myslíte, že je dobrá?

Děkuji
relka

Příspěvek od relka »

Mokré holení není "jen" o oholení, je potřeba vyhledat to, co člověku vyhovuje. Ke své kůži vyladit postup a kosmetiku. Každý jsme jiný, máme jiné podmínky a představy. Pro mou potřebu je Barbus v některých ohledech jinými mýdly těžko překonatelný, ale rád ho střídám kupříkladu s mýdlem Cella. Jen musím vědět co v danou chvíli potřebuji. Šťastnou ruku při výběru.Škála je široká nejen kvalitou, ale i cenou.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

@Radouz: Presne tak, jak rekl Kolega Relka.
Musis vyzkouset co Ti sedne, u kazdeho je to jine. Me treba Barbus nesedi, pali me v obliceji. Kupodivu mi ale ani nesedi Weleda, a to je DRAHA PRIRODNI kosmetika kde by vse melo byt naprosto super.. Prirodni kosmetiku pouzivam velmi rad, ale Weleda je vyjimka.. takze tak nejak..
Zkus si neco pocist v sekci Kosmetika, je tam hodne veci popsano.. jsou tam mydla ktere popsal treba jen jeden clovek, ale i mydla/kremy na holeni/ ktere melo napr. 10 lidi a z toho se uz da udelat nejaky nazor..
Pravda je ale takova, ze v CR se v obycejne drogerii daji koupit levne a kvalitni vody po holeni, ale s mydla a kremy na holeni je to uz horsi.. Barbus, Pitralon a a par kremu... nic moc vyber..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“