Soluna - český holící strojek

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
Thadeas

Re: Soluna - český holící strojek

Příspěvek od Thadeas »

Davide

Holení mou novou staro- novou Solunou mám úspěšně za sebou a nemám slov.
Věděl jsem, že to trochu rozdíl bude ale takhle? a ten hrozivej zvuk při odříznutí vousu? Páni!
Jsem nadšen (nevim jestli je to normální ale fat jsem tím byl úplně unešený, jak to šlo snadno a příjemně a vůbec. Pomalu jsem litoval, že nemám více obličejů) A co mě dostalo úplně nejvíc a nevím, jestli je to tak správně, každopádně po každém holení obličej přejedu jen tak preventivně kamencem a pokaždé to semtam štípne (aniž by tekla krev) a tentokrát? vůbec nic! Pochyboval jsem, jestli jsem vůbec oholen, ale jsem!
Sakra jsem se rozepsal. Omlouvám se za referát.

Měj se :)

p.s. zabijačka se odsouvá na neurčito :lol:
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

a jsi lapený...
gratuluji.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno Thadeasi,

to co si zažil při holení je právě to samé co jsem zažil já. Měl jsem ji při svých začátcích, ale protože mě tenkrát hodně pokousala tak jsem ji odložil na hodně dlouho. A teď jsem se k ní vrátil. A nemůžu si ji vynachválit. Všechny strojky co doma mám jsem vyčistil, vyndal čepelky a využívám teď jenom Solunu. Takže popravdě se chystám zakoupit ještě jednu do železných zásob. Vím, že je to jedno, ale teď bych chtěl tu stříbrnou.

Nejlepší je na tom to, že ač je tak krásně jednoduchá tak ji nikdo jen tak nepřekoná. Už jsem to tu jednou psal. Stálo by za to ji znovu vyrábět. Firma Soluna Praha již neexistuje, tak se stačí zeptat na patentovém úřadě jestli je na to patent, pokud ne. Tak ji začít vyrábět. Dnes bych ji, ale viděl i v jiných barvách než žlutá a bílá. Pěkně by vypadala v černé komaxitové matné. Něco jako Muhle black.

No, ale najít firmu, která udělá formu a pak bude odlévat kusy za kusem. Popravdě co bych udělal za změnu tak jen ručku dva modely těžší a lehčí. Ten těžší pouze by byla těžší ručka. Jinak by bylo vše pořád stejné.
Bohužel tohle za nás, ale vyřešili kolegové břitevníci a bagristy z Číny. Tam je kopie Soluny k dostání za 20 euro centů. Kvalitu radši ani nezjišťuji. Ale co vím tak na Aukru a na Ebay se ta čínská Soluna prodává. Četl jsem to na jedné francouzské stránce o holení. Musel bych hledat, ale asi bych našel. Stěžují si na kvalitu odlitků. Musí se dobrušovat a začišťovat. O holení tam zrovna nepíší ani slovo. Píše se tam jako o levné alternativě na ručky pro své origo. Soluny.

David

David
David a jeho žiletky
Thadeas

Příspěvek od Thadeas »

Davide

Asi to tak skvěle nevyřešily, když ty soluny nedosahují kvalit českých solun.
asi brnknu na patentový úřad :)
Třeba by něco šlo vymyslet.

Jsem rád, že nejsem divnej, když mi holení přináší takto příjemné chvíle. :lol:
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Thadeasi,

já jsem o tom přemýšlel, ale problém je najít dobrou firmu co vyrobí formu a najít firmu co má stroj na vysokotlaké odlitky.

Vím o jedné v Děčíně, ale tam chtějí docela velký ranec korunek.

Vypočítal jsem, že při várce 1000 kusů Novo staré Soluny by jedna vyšla na 400 Kč. A to si myslím nikdo nedá.
V té ceně je pouze DPH, materiál, práce a rozložené náklady na formu a čas výroby. Tudíž žádný zisk z kusu ani poštovné. Bohužel ani doprava výrobků z firmy.

Takže ano je to dobrý strojek, ale dnes už si jej nikdo nekoupí za tolik peněz.

Nebo takhle se zeptám. Ptám se schválně teď všech členů fóra. Za jakou cenu (myslete reálně) by jste si koupili nový kus Soluny s hlavou pro denní holení a hlavou pro větší vous v papírovém přebalu. Teď nemyslím krabičku. Jen papír. V té ceně není doprava nic.

A teď jsem zvědavý.

David

PS: je jasné, že nemá cenu kupovat čínskou napodobeninu. I když kvalita by mě zajímala. Taky by mě zajímalo jestli tam něco změnili nebo ne.
David a jeho žiletky
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Jen moje představa i když stejně nereálná: Nová Soluna, v černé, matné barvě, s hlavou pro
denní použití za...250-300 korunek českých. Snad jsem se s tou cenou nepřestřelil. :mrgreen:
S vlastním certifikátem za 400kč, víc né. :D
A nekamenujte mě i když jen virtuálně.
Hlavně aby to kupoval každý a ne jen pár sběratelů, pak by se výroba vyplatila, snad.
8-)

P.S. Ale fandím tomu. Za mě: palec nahoru.
Novou Solunu s pořadovým číslem výroby 13 si rezervuji předem, děkuji. ;)
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Zdravím Tě Drvoštěpe,

omlouvám se :), ale když jsem si nechal vypracovat nákladovou cenu tak jsem s certifikátem nepočítal.

Při 1000 - ci kouscích by byla cena 400 Kaček. Když bych zašel do firmy v Děčíně Boleticích, kde dělají krabice z papíru. Tak tam nechal udělat 1000 krabiček na holící strojek. Možná by strojek potom stál 420 Kč. Max.
Krabička by mohla být kašírovaná. Nebo dodržet původní krabičku. Ale to by bylo už veklé tunelování nápadu někoho před námi. To už by zde asi nebylo fórum o břitvách a bagrech, ale o výrobcích tunelů.

No je mi jasné, že za 400 a ani za 420 kaček. To nikdo nekoupí. Stačí si jenom uvědomit, že 1000 ks najednou se dá vyrobit, ale prodat je i bez provize bude hodně těžké. Když do toho započítám i dopravu a zabalení tak se nedostanu pod 500 kč.
Jen tak realisticky budu počítat (1000 ks v sérii).
výroba strojku bez provize, ale s DPH 400 Kč
krabička 20 Kč
balení (poštovní krabička + tisk adresy) 10-12 Kč
poštovné (žádná dobírka a cena jen v CZ + pojištění zásilky) 35- 40 Kč.

No a jsme na ceně 465-472 Kč bez dárkového certifikátu.
Ale cena dárkového certifikátu je již maličkost. To je cca 20 Kč. Při tisku v tiskárně na formát A4 barevně.

Je to nereálné. Kdyby člověk chtěl Solunu v jiných barvách tak se to prodraží. Cena je počítána při 1000 -ci kusech ve stejné barvě.

Když se podívám na to za kolik ji umí vyrobit kolegové v Číně tak je to škoda slov.
PS: omlouvám se v minulém postu jsem mluvil o Euro centech. Tak ne je to cena v Dolarech.

Kód: Vybrat vše

http://www.made-in-china.com/showroom/product-images/China-Safety-Razors-Double-Edge-GVpc3VyZW1hbgb-KoSxiTFzfDWX.html

Cena je 0,25 Dolaru.
Takže v CZ je to 5,28-5,30 Kč za kus. Teď mluvím jen o ceně. Nemluvím o kvalitě.

Panebože..... teď jsem si to po sobě přečetl a vypadá to jako reklama..... Ne ne není to reklama. Ani doporučení na prodejce.
Radši jsem to neměl psát. Měl jsem dnes zůstat v posteli :roll: .

David
David a jeho žiletky
Drvoštěp

Příspěvek od Drvoštěp »

Ano, správně. Minimálně tři peřiny a pořádně se vypotit. :lol:
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Pánové, k věci prosím. :evil:
Thadeas

Příspěvek od Thadeas »

Kurňa kdyby měl člověk jistotu, že prodá... 1000 ks je hrozně málo na to aby se vyplatila sériovka to je jasné davide. chce to vyrobit alespoň 100x tolik a šikovného obchoďáka ! Produkt se zlevní, zbyde na krabičku a možná, možná i na certifikát :D
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“