Obtahovací řemen

...řemeny závěsné a řemeny na strojku či dřevěné kostře napnuté...
Odpovědět
puschpull
Kontaktovat uživatele:

Re: Obtahovací řemen

Příspěvek od puschpull »

PetrS: děkuji moc za první rady do života (doufal a tušil jsem, že bys mohl první rady naznačit Ty :-) )

Nože mám jednak tři kouksky od Fällknivenu (A1, F1/3G a Tk3rq) http://www.fallkniven.com/
a krásný kousek českého nožíře (Ládes z fora knife.cz)
naotřené dokážou bez problému "holit"
:-)

Na řemen se vrhnu hned o víkendu z kusím do uprovovat do použitelné podoby

Díky!
----------------------------------------------
http://puschpull.org
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Nože jsou to krásné - zvláště ten Tk3rq a pokud jej máš s originál Ambonya Burl, tak je to luxusní kousek.
Sám mám nože nabroušené tak, že s nimi lze v pohodě holit nejen chlupy na rukách ale srovnávat je s nabroušenou Břitvou nemůžu.
Břitvy jsou v naprosto jiné kategorii ostrosti.
Mezi velmi ostrý nůž a Břitvu bych ještě vložil skalpel.
Jak pravil jeden náš kolega - Břitvou lze velmi dobře pitvat, ale skalpelem se dobře neoholíš.
Tím vzdal hold ostrosti Břitvy.
Držím Ti palce aby jsi byl úspěšný při zpracovávání obtahovacího řemene.
Hlavně nedávej příliš pajcunku. Je lépe méně pajcunku a hodně šmrdlání flaškou.
Každopádně Ti umožní na noži dosáhnout daleko vyšší ostrosti, než s jakou jsi se doposud setkal.
Pokud takový nůž vezme do ruky někdo, kdo na takovou ostrost u nože nečeká, bude velmi překvapený jak je ostrý.
Ale pokud provedeš ukázku například jak nůž řeže papír, tak taková zkouška by na Břitvě zničila ostří, přitom nůž nedozná újmy.
Nejlépe je vidět rozdíl tvaru břitu pomocí mikroskopu.
Vyzkoušej si nabrousit nůž tak, aby Ti přeřízl vlas mezi prsty. Pro dobře nabroušenou Břitvu je to samozřejmá úroveň ostrosti.
Tak nejlépe porovnáš možnosti dosažení ostrosti u nože.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
puschpull
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

Před ostřím břitvy mám hluboký respekt
http://puschpull.org
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Tak tak, včera jsem na to při broušení zakázkové Krásky na moment pozapomněl a už mě kousla. :twisted:
8-)
Apevia

Příspěvek od Apevia »

Ahoj,
dnes jsem se byl podívat na řopíky u Slavonic a nakonec jsem byl i ve Slavonicích. Zde jsem našel jeden antik. Samej bordel, věci pod nohama, no nic moc... Po chvilce jsem ale zajásal :) Našel jsem zde řemen na obtahování Břitev... Je natáhlý na prkýnku a pod ním jsou perka. Z jedné strany kůže, z druhé látkový řemen (něčím napajcovaný-do červena). Zítra dodám foto a budu chtít nějakou konzultaci co s ním.

Jinak, já své nože také udržuji velice ostré, mám k ním osobní vztah. Z těch kvalitnějších stojí za zmíňku SOG Flash II, RAT Cutlery/ESEE Knives Izula a jeden zakázkovej od nožíře Lukáče. Všemi jsem se již párkrát holil. Je to taky takový pěkný zážitek pro mě, baví mě to, je sice pravda, že jsem "potahanej" asi 10x víc než po bagru (bohužel, k oholení Břitvou jsem se ještě pořád nedostal, ač mám dve krásky v perfektním stavu od PetraS) a není to tak do čista, ale i přes to, je to pro mě takový pěkný zážitek, také jistý rituál...
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Když zvládneš oholení nožem, tak oholení Břitvou je podstatně pohodlnější.
Každopádně obdiv ke kvalitně nabroušeným nožům.
Neváhej a vyzkoušej též Tvé Krásky Břitvy. Budeš překvapený, jaký je to požitek mít na tváři tak báječný nástroj.
Co se týká obtahovacího řemene co jsi objevil, tak z jedné strany klasická kůže a z druhé je Gurta s pajcunkem. Červená je obvykle DOVO pajcunk. Na Gurtě je to škoda, nejlepší je čistá nebo jen křídový jemný pajcunk.
8-)
Toulavej

Příspěvek od Toulavej »

Gratuluju k řemenu, rád se pak podívám na fotky abych věděl o co jsem přišel :(
Do Slavonic to mám kousek a když jezdím za mámou, chodím kolem toho antiku. Pokaždý jsem z nějakýho důvodu do obchůdku nezašel, tak si teď můžu "napleskat před nastoupenou jednotkou".
Apevia

Příspěvek od Apevia »

2Toulavej: Ono jinak není moc o co stát, holka co to tam "hlídala" byla úplně mimo, nic nevěděla, byla asi sjetá...
Ale řemínek nevypadá nejhůř
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Toulavej

Příspěvek od Toulavej »

Myslím že nevypadá vůbec špatně a dyž se dá do kupy, mohl by fajn prokouknout. Tak přeju ať slouží a dělá radost ;)
Apevia

Příspěvek od Apevia »

Pánové, dnes byl úspěšný den!
Podařilo se mi sehnat tento obtahovací řemen a dvě Břitvy v excelentním stavu. Radost jak malej kluk ;)
Tady si dovolím dát foto toho obtahováku. Musím říct, že v bezchybném stavu, řekl bych, že málo používaný. Mám s ním něco dělat nebo můžu začít hned používat?
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Obtahovací řemeny“