GoldDollar 66 brusenie-problem?

Všeobecné dotazy na řemeny, brusné kameny a...
Odpovědět
PetrS
mentor

Re: GoldDollar 66 brusenie-problem?

Příspěvek od PetrS »

Každý z těch kamenů je potřeba zařadit podle výsledků které nechá na ostří. Hodně často se stává, že jemnější zrnitost uváděná v popisu kamene není ve skutečnosti jemnější jak kameny které by relativně měly být o pár K hrubší.
Právě při pořádném zvětšení je možnost vidět kam který kámen skutečně patří.
Udělej si postupku podle výsledků a nejhorší na tom je, že na to není recept nebo nějaká tabulka co by byla platná pro všechny, nebo alespoň většinu kamenů.
Prostě hledat a nalézat.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
torr

Příspěvek od torr »

napisal som vcera vyrobcovi Shapton, teda, ze po 12000 Kuromaku je povrch menej kvalitny ako po 8000.Toto mi odpisali.V skratke, 12000 Kuromaku sa neodporuca pouzivat po 8000 pretoze je vacsia sanca ze v Kuromaku budu vacsie castice ako v Glass, aj ked vo vseobecnosti v 12k Kuromaku su mensie. A ze to iste mozem cakat od Glass 16000.Po 8k mam ist bud na 10k alebo rovno na 30k...No neviem teda co si mam o tom mysliet, naco robia take kamene potom...
Co sa tyka toho mojho Spaton Glass 30000-je to z triedy Glass stone seven- to su take male ale britvu by mohli stacit.Ma napisane velkost zrna 0.44 ale po tomto neviem co si uz mam mysliet, spytal som sa vyrobcu tiez na to.Som zvedavy co odpise.

It is not recommended to use Kuromaku 12000 after GlassStone 8000. That is because the abrasive of Kuromaku 12000 has wider distribution in terms of its particle size. In other words, you have more chance to encounter larger particle with Kuromaku 12000 in comparison with GlassStone 8000, even though the center particle size of Kuromaku 12000 is smaller than ones of GlassStone 8000. That is a kind of difficult technical issue, but here is simple advice for you. For straight razors, after using GlassStone 8000, it is recommended to use GlassStone 10000 or GlassStone 30000. Please, note that GlassStone 16000 has similar feature with Kuromaku 12000, so it is not suitable after GlassStone 8000.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

S dovolením bych tvým příspěvkem založil nové vlákno Brusné kameny Shapton, které nám na fóru k této značce chybí.
torr

Příspěvek od torr »

jasne,cokolvek kolegom pomoze.mozem spravit mikrosnimok z kazdeho kroku progresu.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Hotovo,
o brusných kamanech Shapton možno pokračovat zde: viewtopic.php?f=10&t=3365
Ivbro70

Příspěvek od Ivbro70 »

Ivbro70

Příspěvek od Ivbro70 »

Ahoj,
může mi nekdo poradit,?
Nabrousil jsem GDna 1,3,5,8,12k syntetike, fazetka byla krasne lesklá a bez chyby. Kràjela vlas, zkusil jsem se s ni oholit. Holila bez tahání, ale jina Gd, kterou se pravidelně holim, byla o kousek lepší. Vrátil jsem se proto na CF a dal na něm 1k lapu, tak jak jsem brousil pred 2 mes i tu druhou Gd, co mně doteď holí k plné spokojenosti.
Fazetka je ted třpytivá, jakoby jemně opískovaná, ale přestala brát vlas okamžitě. I když předtím vlas řezala jako vždycky, teda zachytila vlas a pak jakoby ho utrhla, až bylo slyšet takove lupnutí a vlas odskočil. Teď ho moc chytat nechce, ale když ho chytne, tak ho hladce prořízne bez lupnuti vlas volne odpadne. Na čerstvé oholené hube jí teď neotestuji.
Myslim si, že jsem asi utrhal nebo vydrolil ostří. Existuje podle vás i jiné vysvětlení?
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Udělej foto.

Podle toho co popisuješ, by to mělo být naopak - zlepšil jsi ostrost.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
vsezved

Příspěvek od vsezved »

To, že ti přestane najednou břitva krájet vlas je v pořádku. Zkus trochu pohledat. Už to tu bylo několikrát řečeno. Tuším, že to vysvětloval PetrS. Pravděpodobně jsi vyhladil zoubky na ostří a už jsi se posunul zase o kousek dál. Pokud budeš brousit ještě chvíli (bez bližších informací ti však nikdo neřekne, zda na stejném gritu, nebo na jemnějším), tak zase začne krájet vlas. Pozor na přebroušení. Dost často se začne zařezávat do vlasu už při gritu 1000.
Mně běžně při broušení na CF s nagurami při přechodu na jemnější přestává brát vlas, ale přitom se ostrost zlepšuje.
Ivbro70

Příspěvek od Ivbro70 »

Mohl by prosim někdo popsat prebroušení? Hlavně jak se projevuje?
Prebroušení já považuji za stav, kdy je ostří tak tenke, až se začne lámat. Doteď jsem si myslel, že u broušení proti ostří to nehrozí , zvlášť ne u pomalých kamenů jako je CF.
Ale vrtá mi to hlavou když dlouho brousím.
Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Obtahování a broušení“