Zdravím Vás, milovníci ušlechtilých tradic, se zkušeností trochu odlišnou.
Já jsem si na Ebay ty čínky koupil rovnou tři. Ono za tu cenu od jiných prodejců není mnohdy ani poštovné. Také, ani nevím proč, mě přitahuje ta mohutnost nástroje. Ta na rozdíl od párátek co bývají k vidění na Aukru, vypadá jak břitva a ne jako rozpláclý hřebík. V neposlední řadě tu jsou od zkušených břitevníků vcelku slušné reference na kvalitu oceli, která je pro mě kritériem nejdůležitějším.
Samozřejmě jsem nečekal Heljestranda. Smířil bych se s tím, že při zavírání se břit musí páčit do strany aby se dostal do štěrbiny a toleroval bych i tu velkou řadu vad dalších, které tu jsou popisovány. Největší překvapení na mě ještě ale čekalo při resuscitaci.
Na prvý pohled vyparáděná kráska, ve skutečnosti motyka (u nové břitvy bych očekával trochu víc vybroušený břit, tak, aby se dal lehce vyhnout do strany). Takže s vědomím, že zde nepostačí jen pár fajnovějších přejetí a bude nutné trochu přitlačit, jsem s ní začal rovnou na karborundu. A tam se mi už při prvých tazích nějak nezdál ten její zvuk, takový, který je pro dobrou ocel typický. Nicméně došel jsem až k desetitisícové Naniwě a konečný výsledek - strašný! Píchnul jsem do toho Rockwellem a pánové držte se - 54HRC!!! (Pro nezasvěcené taková tvrdost odpovídá škrabce na brambory, břitva by měla mít přes 60.) Takže moje zkušenost s čínkou veskrze negativní!!! Možná to ale byla jen náhoda, že jsem narazil na špatně zakalenou serii. Nicméně za ten celkový šlendrián bych tam s chutí někomu napohlavkoval, aby dával majzla na to, co dělá. Vždyť ty břitvy desingově nevypadají špatně a pokud by při jejich výrobě jen trochu fungovala kontrola kvality, pak by je mohli i mnohem lépe zpeněžovat. Doufejme, že třeba na to čínští soudruzi také jednou přijdou.
Až bude více času, zkusil bych to překalit a pak se uvidí.
Gold Dollar 6/8 - Čína jak má být
Re: Gold Dollar 6/8 - Čína jak má být
Dědictví otců zachovej nám Pane!
Všechny zkušenosti s GD jsou vítány, byť Tě to pecadore netěší.
Rád bych se dozvěděl (v rámci varování před nákupem dalších břitevníků) o jaký model se jedná (66,100, 208) a případně nik prodejce na eBay?
A dále by mě zajímalo, v jakém místě jsi měřil tvrdost?
Rád bych se dozvěděl (v rámci varování před nákupem dalších břitevníků) o jaký model se jedná (66,100, 208) a případně nik prodejce na eBay?
A dále by mě zajímalo, v jakém místě jsi měřil tvrdost?
Zdravím Radyxe
a sděluji, že takové "nepotěšení" beru s úsměvem a přecházím mávnutím ruky. Moje jediná zkušenost stojí proti desítkám jiných a rozhodně bych s ní nechtěl někoho ovlivňovat nebo zrazovat od výhodného nákupu. Jak jsem říkal - mohlo jít o náhodu, ze které nelze činit závěr, že je měkká veškerá čínská ocel.
Měřená byla GD 66 a to v místech, kde jedině je to možné, tj. na hřbetu čepele (v nejšírším místě). Píchnout do břitu poblíž fazetky, by byl jistý konec nejen břitvy ale nepochybně i diamantu. Rockwell je diakužel, který se vtlačuje 1,5 KN (pro nezasvěcené - jako by na něj položilo 150 kg).
Možnou námitku, že by mohl být kalen jen břit, si neumím představit. Při ohřevu indukcí by to v nejslabším místě hořelo - napadá mě jiná možnost, že by to bylo chyceno za hřbet v nějakém manipulátoru a robot by to přenášel do ohřívací lázně nebo přes nějakou soustavu hořáků... Ale tam je stejný problém, že v nejslabším místě se to bude přehřívat. Navíc ta rozdílná struktura by byla vidět při leštění.
a sděluji, že takové "nepotěšení" beru s úsměvem a přecházím mávnutím ruky. Moje jediná zkušenost stojí proti desítkám jiných a rozhodně bych s ní nechtěl někoho ovlivňovat nebo zrazovat od výhodného nákupu. Jak jsem říkal - mohlo jít o náhodu, ze které nelze činit závěr, že je měkká veškerá čínská ocel.
Měřená byla GD 66 a to v místech, kde jedině je to možné, tj. na hřbetu čepele (v nejšírším místě). Píchnout do břitu poblíž fazetky, by byl jistý konec nejen břitvy ale nepochybně i diamantu. Rockwell je diakužel, který se vtlačuje 1,5 KN (pro nezasvěcené - jako by na něj položilo 150 kg).
Možnou námitku, že by mohl být kalen jen břit, si neumím představit. Při ohřevu indukcí by to v nejslabším místě hořelo - napadá mě jiná možnost, že by to bylo chyceno za hřbet v nějakém manipulátoru a robot by to přenášel do ohřívací lázně nebo přes nějakou soustavu hořáků... Ale tam je stejný problém, že v nejslabším místě se to bude přehřívat. Navíc ta rozdílná struktura by byla vidět při leštění.
Dědictví otců zachovej nám Pane!
Dík za upřesnění. Ten dotaz na měření tvrdosti směřoval na krček, kde můžou být skutečně břitvy měkčí. U hřbetu bych očekával shodnou tvrdost a netypuji, že by si práci komplikovali parciálním kalením...
Ahoj, jako první břitva mi byla doporučena GD. Problém ale nastává v modelu. Jaký vzít? Samozřejmě že ten, který má obecně nejméně neduhů. O jaký se ale jedná? 66, 100, 200, 208, 300, 800?
Díky moc za pomoc.
Díky moc za pomoc.
Tady bude podle mě rada těžká. Mám 66,100 a 208 a ty, včetně dalších několika desítek kusů co jsem dosud viděl jsou polotovary. Pokud nebudeš mít smůlu na materiál jak psal pecador, tak je to skoro jedno. Lépe vypadají se stabilizátorem (100,208), ten tam neplní roli zpevnění čepele protože výbrus je hrubý, ale vypadá to snad lépe. Plastové střenky jsou mizerné u všech, estetické vady se vyskytují rovněž ve všech provedeních. Tady záleží, co Ti přijde.
Že by měl některý méně neduhů jsem dosud nezaznamenal.
Že by měl některý méně neduhů jsem dosud nezaznamenal.
Díky za radu. Zkusím tu 208.
Dobre nedelni poledne, Kolegove.
Tak jsem posledni dny trosku surfoval po nejakych zahranicnich britvaforech, a zjistil jsem par zajimavych veci.
Zjistil jsem, ze existuje par lidi (a asi jich je cim dal tim vic) kteri kupuji ty GD a provadi na nich extremni "tuning" tedy ze tyhle cinske Britvy upravi tak, ze je radost na ne pohledet.
Svoje vytvory pak prodavaji na ruznych aukcich typu e-bay atd.. Nebudu uvadet zadny odkaz a delat reklamu, nebot si kazdy tohle muze najit sam.
Kazdopadne se jedna o lidi z Nemecka, Madarska atd.. z CR tam neni nikdo.
Odbyt techto peknych Britev je znacny a ceny jsou vysoke, ale stale o neco nizsi nez u renomovanych vyrobcu ze Solingenu.
Reknu to tak: kdybych mel na tohle nastroje, kdybych to umel, kdybych mel cas .. atd atd.. tak bych to asi taky delal
Jiste to neni nic na zbohatnuti, ale solidni privydelek to zajiste je.
Tady v nasich radach asi neni nikdo kdo by tohle umel, co?
Pridam par fotografii: (obrazky se pri nakliknuti zvetsi)
Tak jsem posledni dny trosku surfoval po nejakych zahranicnich britvaforech, a zjistil jsem par zajimavych veci.
Zjistil jsem, ze existuje par lidi (a asi jich je cim dal tim vic) kteri kupuji ty GD a provadi na nich extremni "tuning" tedy ze tyhle cinske Britvy upravi tak, ze je radost na ne pohledet.
Svoje vytvory pak prodavaji na ruznych aukcich typu e-bay atd.. Nebudu uvadet zadny odkaz a delat reklamu, nebot si kazdy tohle muze najit sam.
Kazdopadne se jedna o lidi z Nemecka, Madarska atd.. z CR tam neni nikdo.
Odbyt techto peknych Britev je znacny a ceny jsou vysoke, ale stale o neco nizsi nez u renomovanych vyrobcu ze Solingenu.
Reknu to tak: kdybych mel na tohle nastroje, kdybych to umel, kdybych mel cas .. atd atd.. tak bych to asi taky delal
Jiste to neni nic na zbohatnuti, ale solidni privydelek to zajiste je.
Tady v nasich radach asi neni nikdo kdo by tohle umel, co?
Pridam par fotografii: (obrazky se pri nakliknuti zvetsi)
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
myslíš ?Wiking píše:Tady v nasich radach asi neni nikdo kdo by tohle umel, co?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Pěkná práce!!!
Ta čepel je laser nebo lept?
Ta čepel je laser nebo lept?