Takže Pzeň 12° je kyselá nabo zásaditá?Wiking píše:Mnozi z nas radi obcas piji pivo a nekteri se mozna povazuji za odborniky a znalce piva. To je ok. Tak to ma byt.
Obcas ale se na netu daji najit usmevne diskuze samozvanych znalcu z oboru pivovarstvi a kvasneho prumyslu
Mam za to, ze tihle lide by neumeli vykvasit ani kysane zeli ve skopku .-)) ale pivu, panecku, tak tomu oni rozumi lepe nezli sladkove ..
odkaz na diskuzi : http://www.ontola.com/cs/di/je-plzenske-pivo-zasadite
Kraviny nonplus ultra
Re: Kraviny nonplus ultra
Re: Kraviny nonplus ultra
Jaka je Plzen, to nevim, ja jihoafricka piva nepiju.. ja piju jen piva z malych ceskych pivovaru.
Zasadite je ale napr mydlo na holeni a to prakticky jakekoliv
Zasadite je ale napr mydlo na holeni a to prakticky jakekoliv
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Re: Kraviny nonplus ultra
Už dávno jsem přešel od Radegasta ke Svijanskému točenýmu 11%, je takovej.. "hutnější"...
Mám to k němu do hospody blízko, přes metrovej, dřevěnej plůtek na své zahradě...
Snad náš drahý kolega na břitvaforu se nebude zlobit...
Mám to k němu do hospody blízko, přes metrovej, dřevěnej plůtek na své zahradě...
Snad náš drahý kolega na břitvaforu se nebude zlobit...
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Re: Kraviny nonplus ultra
Áno. Na to sa dá vždy pozerať. Iná atmosféra v kontraste s dnešným "moderným" uponáhlaným svetom. Neodpustím si ale vyjadriť svoj názor k použitým nástrojom. Určite by som miesto sekery použil obojručný nôž (poříz). A finka je podla mňa hrubá na stružlikanie jemných triesok. A keď ju používal ako cidlinu - brrr. Asi je to náš človek a rád brúsi
Väčšina sa väčšinou mýli. U mě dobrý.
Re: Kraviny nonplus ultra
No a teď něco, co je nám bližší:
https://www.youtube.com/watch?v=k_LA_R4ifYk
https://www.youtube.com/watch?v=nLIbObCltfQ
https://www.youtube.com/watch?v=k_LA_R4ifYk
https://www.youtube.com/watch?v=nLIbObCltfQ
Re: Kraviny nonplus ultra
Tak něco co nám je ještě blíž, aneb už je to skoro ono ...
https://www.youtube.com/watch?v=QSQX0NQJ8Fc
https://www.youtube.com/watch?v=QSQX0NQJ8Fc
V noci slyším i vousy růst
Re: Kraviny nonplus ultra
Vousáči na takovouhle práci se kouká pěkně. Škoda že mi to takhle taky neodsejpá od ruky, ale o to větší mám radost když něco vytvořím a není to ani z mého oboru.
Re: Kraviny nonplus ultra
Keďže už pamäť neslúži ako za mladi. Za oných starších čias sa tradovalo (v kruhoch medicínskych), že na ľadvinové kamene sú dobré len tri pivá z dôvodu kyselosti/zásaditosti. Jedno z nich bolo Plzeň, ďalšie si nepamätám.Radgost píše:Takže Pzeň 12° je kyselá nabo zásaditá?Wiking píše:
Tuší niekto niečo o zvyšných dvoch značkách?
Medzi tým roky prešli a všetko je inak. Receptúry sa pomenili, kvalita išla dole. Minule doniesol kamarát z Olomouca Zlatého bažanta, že sa mu zdá byť iný, než tunajší - mal pravdu. Značka sa stáva marketingovým zakrytím "čohosi", nemajúc s kvalitou nič spoločného.
(EDIT Wiking: Presne tak. "Zlaty Bazant z Hurbanova" se ted vari ve Starobrnu.. pokud to nekdo nevi.)
A tak, ako už bolo spomenuté vyššie, prekvitajú malé lokálne pivovary. Vďaka Bohu aspoň za ne.
A vďaka Bohu za takéto fóra, kde človek vidí, že ešte nie je úplný magor, ale že to " staré dobré" chýba nielen jemu, ale aj viacerým.
Re: Kraviny nonplus ultra
Zkoušel to někdo? Někteří z nás mají břitev doma dost.
http://www.novinky.cz/koktejl/398761-v- ... m-vic.html
http://www.novinky.cz/koktejl/398761-v- ... m-vic.html
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.