Stránka 67 z 75

Re: Kraviny nonplus ultra

Napsal: 21 bře 2016, 10:48
od Radgost
Wiking píše:Mnozi z nas radi obcas piji pivo a nekteri se mozna povazuji za odborniky a znalce piva. To je ok. Tak to ma byt.

Obcas ale se na netu daji najit usmevne diskuze samozvanych znalcu z oboru pivovarstvi a kvasneho prumyslu :-)

Mam za to, ze tihle lide by neumeli vykvasit ani kysane zeli ve skopku .-)) ale pivu, panecku, tak tomu oni rozumi lepe nezli sladkove :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ..
odkaz na diskuzi : http://www.ontola.com/cs/di/je-plzenske-pivo-zasadite
Takže Pzeň 12° je kyselá nabo zásaditá?

Re: Kraviny nonplus ultra

Napsal: 21 bře 2016, 11:53
od Wiking
Jaka je Plzen, to nevim, ja jihoafricka piva nepiju.. ja piju jen piva z malych ceskych pivovaru. ;)

Zasadite je ale napr mydlo na holeni :lol: a to prakticky jakekoliv

Re: Kraviny nonplus ultra

Napsal: 21 bře 2016, 20:53
od Drvoštěp
Už dávno jsem přešel od Radegasta ke Svijanskému točenýmu 11%, je takovej.. "hutnější"... ;)
Mám to k němu do hospody blízko, přes metrovej, dřevěnej plůtek na své zahradě... :D
Snad náš drahý kolega na břitvaforu se nebude zlobit... :D
8-)

Re: Kraviny nonplus ultra

Napsal: 21 bře 2016, 22:32
od HonzaS
Výroba lyží. Tyhle videa miluji...

https://www.youtube.com/watch?v=Z5_A_ZF4tWo

Re: Kraviny nonplus ultra

Napsal: 22 bře 2016, 16:44
od Ryžo
Áno. Na to sa dá vždy pozerať. Iná atmosféra v kontraste s dnešným "moderným" uponáhlaným svetom. Neodpustím si ale vyjadriť svoj názor k použitým nástrojom. Určite by som miesto sekery použil obojručný nôž (poříz). A finka je podla mňa hrubá na stružlikanie jemných triesok. A keď ju používal ako cidlinu - brrr. Asi je to náš človek a rád brúsi ;)

Re: Kraviny nonplus ultra

Napsal: 22 bře 2016, 22:23
od HonzaS

Re: Kraviny nonplus ultra

Napsal: 23 bře 2016, 16:05
od Vousáč
Tak něco co nám je ještě blíž, aneb už je to skoro ono ...

https://www.youtube.com/watch?v=QSQX0NQJ8Fc

Re: Kraviny nonplus ultra

Napsal: 23 bře 2016, 21:07
od vsezved
Vousáči na takovouhle práci se kouká pěkně. Škoda že mi to takhle taky neodsejpá od ruky, ale o to větší mám radost když něco vytvořím a není to ani z mého oboru.

Re: Kraviny nonplus ultra

Napsal: 25 bře 2016, 00:34
od jarok
Radgost píše:
Wiking píše:
Takže Pzeň 12° je kyselá nabo zásaditá?
Keďže už pamäť neslúži ako za mladi. Za oných starších čias sa tradovalo (v kruhoch medicínskych), že na ľadvinové kamene sú dobré len tri pivá z dôvodu kyselosti/zásaditosti. Jedno z nich bolo Plzeň, ďalšie si nepamätám.
Tuší niekto niečo o zvyšných dvoch značkách?
Medzi tým roky prešli a všetko je inak. Receptúry sa pomenili, kvalita išla dole. Minule doniesol kamarát z Olomouca Zlatého bažanta, že sa mu zdá byť iný, než tunajší - mal pravdu. Značka sa stáva marketingovým zakrytím "čohosi", nemajúc s kvalitou nič spoločného.

(EDIT Wiking: Presne tak. "Zlaty Bazant z Hurbanova" se ted vari ve Starobrnu.. pokud to nekdo nevi.)
A tak, ako už bolo spomenuté vyššie, prekvitajú malé lokálne pivovary. Vďaka Bohu aspoň za ne.
A vďaka Bohu za takéto fóra, kde človek vidí, že ešte nie je úplný magor, ale že to " staré dobré" chýba nielen jemu, ale aj viacerým.

Re: Kraviny nonplus ultra

Napsal: 29 bře 2016, 11:34
od Drvoštěp
Zkoušel to někdo? Někteří z nás mají břitev doma dost. :mrgreen:
http://www.novinky.cz/koktejl/398761-v- ... m-vic.html
8-)