Tak to se musím ještě hooooodně učit.
Jen bych chtěl vidět výsledek po celkovém nabroušení pod mikroskopem.
Některé tahy dokážu pochopit, ale jiné dokáží spolehlivě rozpraskat strukturu břitu (ověřeno) a při dalším broušení se břit vydroluje.
Zkouška na nehtu tímto způsobem, neodhalí všechna poškození břitu.
Dále hřbet bez pásky na tak hrubém brusu
Proti gustu žádný dišputát.
Re: Kraviny nonplus ultra
Napsal: 23 čer 2010, 09:37
od Radgost
Re: Kraviny nonplus ultra
Napsal: 23 čer 2010, 09:41
od misiak
Nie je to samozrejme britva, ale asi by to šlo...
Re: Kraviny nonplus ultra
Napsal: 23 čer 2010, 09:57
od PetrS
Cihlářská hlína je zpracovaný jíl.
Jíl jsou prachovcová zrna. Podle velikosti a barvy se rozlišují.
Mezi nejjemnější patří kaolín.
Je to stejný materiál jako na břidlici, jen je tlakem a časem přeměněn na kámen.
Po vypálení hlíny se sčást zrn speče a vytvoří v krátké době to co přírodě trvá dlouho.
Brusné vlastnosti zrn jsou zachované a dokonce zvýrazněné a proto lze na cihle bez problémů brousit.
Jedinný problém je hodně porézní a nerovná struktura povrchu. Zvláště u cihlářské hlíny není zpracování
tak kvalitní vypaluje se ostřeji a proto vznikají spečené pecky.
Právě jednolitost řezané břidly je to co je určující pro kvalitu brusného kamene.
Cihla je skutečně hrubá na broušení Břitvy.
Ale hlavně se mi jednalo o BROUSÍCÍ TAHY, ty pro mně byly šokující.
Velice dobře vím co některé z nich způsobí.
Nelze všechny Břitvy dokonale nabrousit,
ale lze je všechny broušením dokonale zničit.
Re: Kraviny nonplus ultra
Napsal: 23 čer 2010, 10:09
od misiak
No yo... že som si nekusol do jazyka...
Re: Kraviny nonplus ultra
Napsal: 23 čer 2010, 10:25
od PetrS
Kdepak - naopak Misiak,
udělal jsi velice dobře, že jsi to sem přidal.
Alespoň kolegové mají možnost porovnat různé způsoby broušení.
V rozmanitosti je jednota
Re: Kraviny nonplus ultra
Napsal: 23 čer 2010, 13:52
od misiak
Re: Kraviny nonplus ultra
Napsal: 23 čer 2010, 19:44
od Radyx
Tak to je síla !!!
Příšerný zvuk co ta cihla vydávala, až to rvalo srdce!
Nevím co mu kdo udělal či čeho si šňupnul?!
Cihla s mlékem, a závěrečná věta "and the edge is absolutly perfect" to je fakt něco.
Břitevnické peklo!!!
PS:
Prodám na videu ukázaného Nortona, CF, DT, MS, a další nebo vyměním za sadu cihel, nejlépe z přelomu století a plnotučné mléko.