Ahoj DartVader,
vítám Tě mezi uživateli báječných a ostrých nástrojů - Břitev.
Zkusím Ti odpovědět na Tvé otázky.
Jak mezi Dovo tak i Böker Břitvami najdeš nerovně broušené, křivě zanýtované kousky a hlavně převážná většina jsou nenabroušené. To není ani tak dané odbytou kvalitou při výrobě, ale už nejsou letití machři kteří výrobě Břitvy zasvětili své životy. Proto je nutné při nákupu zajít do obchodu a kousek po kousku si řádně prohlédnout a skutečně si vybrat.
Firma Solingen má tímto jménem označené Břitvy které musí být z určitého procenta výroby, vyrobena právě v městě Solingenu. Proto může být část výroby provedena třeba i v Číně ale hlavní část výroby musí být vyrobena v Solingenu.
Holení po srsti a pak proti srsti je běžným způsobem holení Břitvou. Právě díky její ostrosti, je tento způsob velmi šetrný i pro ty nejcitlivější pleti. Mnohkrát je zde potvrzeno, že žiletkové či škrabkové holení citlivou pleť poškozují, zatímco Břitva doslova ošetřuje.
Nově koupenou Břitvu je dobré pořádně nabrousit a pak udržovat ve správné ostrosti na obtahovacím řemenu. Ta doba jednoho roku je velmi přibližná, protože záleží na kvalitě Břitvy, častosti holení, způsobu obtahování, tvrdosti vousů, používaného mýdla atd......
Přeji Ti šťastnou ruku při výběru Břitvy, stále dobré ostří a pevnou ruku při holení.
Zdravím, Petr.
Začiatočník a nákup britvy
Re: Začiatočník a nákup britvy
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Á díky za odpověď, takže říkáš e je jedno jestli pořídím Dovo nebo Böker?
To je spíše otázka jestli budeš vybírat ve stejné kategorii, velikosti a podobně.
Pro obě značky platí, že je dobré si kousek ošahat, ale celkově mi o malinko vychází Böker lépe ale jak říkám - záleží kus od kusu.
Pro obě značky platí, že je dobré si kousek ošahat, ale celkově mi o malinko vychází Böker lépe ale jak říkám - záleží kus od kusu.
Jasně, no osobně nemám v úmyslu si je ošahávat. No, nějakou koupím a uvidí se.
U nakupu nove britvy bych se spis soustredil na prozkoumani variant oceli, vybrusu a velikosti britu nez na shave-readiness ci dokonalost strenek, zejmena kdyz oba vyhlidnuti vyrobci jsou na slusne urovni. Materialu zde mame pozehnane!
Ano ano, to je jedna z věcí které nerozumím. Prosím jaký je rozdíl mezi uhlíkovou a karbonovanou ocelí? Vždyť karbon je v zásadě uhlík. Pro mě jako uživatele jsou slova prodejcova "velmi kvalitní uhlíková ocel" a "karbonová čepel je vyrobena z nejjemnějších Solingen oceli" jedno a to samé. Nejsem odborník, nevím co mám čekat, vybírám dle ceny a, nesuďte mne, vzhledu. Pro mne je důležité zvýšit úroveň holení.
Po tom co jsem ted o vikendu videl jak se da nabrousit nova DOVO Bismarck do Shave ready stavu za deset minut tak musim rict ze to co jsem si myslel je pravdou. Shave ready je univerzalni garantovana ostrost, ktera vsak nezarucuje komfortni oholeni pro kazdeho. Na to se musi doladit dle vkusu.
Jinak radeji bych sel do Bokera s jedinou vyjimkou Renesaince od DOVO(6/8 z letosni kolekce) a to spis ze zberatelskeho duvodu.
Jinak radeji bych sel do Bokera s jedinou vyjimkou Renesaince od DOVO(6/8 z letosni kolekce) a to spis ze zberatelskeho duvodu.
Fajn, už tu jednou padlo plus pro Bökera, tohle je druhé.
Nazdar, asi nemá břitva při holení tahat za kůži? Ne že by to nedělali žiletky, ale ne v takové míře a navíc s pevnou rukou nehrozí žádná zranění.
Jinak volba padla na Böker Rasiermesser King Cutter, co z toho je vlastní název nevím, asi Rasiermesser, je uveden na faktuře. Vypadá hezky, pro staromilce asi nic moc, střenky jsou z plastu. Padl mi do oka v podtstatě proto, že jsem nechtěl kdovíjakou okázalost, čti víc jak 3k, hlavně když s tím neumím, a taky se mi nelíbí kdejaká bílá či vůbec světlá střenka.
No, ale protože výsledek holení nezávisí na vzhledu, asi bych s tím taháním měl neco udělat. Zkoušel jsem osvědčený vlasový test a neuspěl jsem. Je pravdou, že jsem dokázal už tak tenký vlas naporcovat na ještě užší části, ale v původním záměru jsem neuspěl. Kdybych se ale chtěl zabít, moc práce by mi to nedalo.
Přemýšlím tedy jak ze srabu ven, břitvu jsem koupil s dosatečným předstihem (než mi dojdou žiletky), takže by to mělo na nabroušení stačit.
Jinak volba padla na Böker Rasiermesser King Cutter, co z toho je vlastní název nevím, asi Rasiermesser, je uveden na faktuře. Vypadá hezky, pro staromilce asi nic moc, střenky jsou z plastu. Padl mi do oka v podtstatě proto, že jsem nechtěl kdovíjakou okázalost, čti víc jak 3k, hlavně když s tím neumím, a taky se mi nelíbí kdejaká bílá či vůbec světlá střenka.
No, ale protože výsledek holení nezávisí na vzhledu, asi bych s tím taháním měl neco udělat. Zkoušel jsem osvědčený vlasový test a neuspěl jsem. Je pravdou, že jsem dokázal už tak tenký vlas naporcovat na ještě užší části, ale v původním záměru jsem neuspěl. Kdybych se ale chtěl zabít, moc práce by mi to nedalo.
Přemýšlím tedy jak ze srabu ven, břitvu jsem koupil s dosatečným předstihem (než mi dojdou žiletky), takže by to mělo na nabroušení stačit.
Ahoj DartVader,
Břitva Böker je velice dobrá volba.
To co popisuješ ohledně ostrosti nové Břitvy, je běžná situace, která se pravidelně opakuje.
Břitva je z výroby nabroušená ale příliš neholí. Továrně postavený břit neumožní dosáhnout plné ostrosti a ani dlouhým obtahováním se nezíská ostrost která by Tě uspokojila. Obvykle stačí postavit nový břit a řádně nabrousit a z Tvé Břitvy je Kráska holící k plné spokojenosti.
Břitva Böker je velice dobrá volba.
To co popisuješ ohledně ostrosti nové Břitvy, je běžná situace, která se pravidelně opakuje.
Břitva je z výroby nabroušená ale příliš neholí. Továrně postavený břit neumožní dosáhnout plné ostrosti a ani dlouhým obtahováním se nezíská ostrost která by Tě uspokojila. Obvykle stačí postavit nový břit a řádně nabrousit a z Tvé Břitvy je Kráska holící k plné spokojenosti.