Pitralon

O všem co používáme po holení na ošetření pleti
Odpovědět
Vlcak
Donátor

Re: Pitralon

Příspěvek od Vlcak »

Tak si říkám, jak že je to s tím Dimethiconem, když ho máš jak v sekci vodou rozpustné tak i v sekci vodou nerozpustné.

Jinak se už těším na nějaká ta "čistá" mýdla. Protože zrovna Pitralon používám a osobně mi přijde lepší jak Barbus.
Takže si budu muset opravdu rozšířit obzory a poznat něco lepšího a třeba konečně prokouknu.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

K640_Pitralon.JPG
Pitralon Original (A)
Rakouska verze vsem dobre zname vody po holeni.

Pomerne me udivilo, ze rozdil vune nemeckeho (D) a rakouskeho (A) Pitralonu je velmi znacny.
Zatimco vune (D) pitralonu je spise drevita, a vyrazne cedrova, tak vune tohohle (A) Pitralonu je pomerne hodne podobna te (CZ) verzi.

Pri otevreni lahvicky a pricichnuti se zda byt vune temer identicka, ale po kratsi dobe se ten "jedovaty oder" zmeni na docela prijemnou smesici vuni s podtony bananu, ananasu, pomerancove kury a dalsich slozek, ktere vsak nedokazu zcela dobre popsat. (Jiste se jedna o komplexni vuni kde jsou desitky samostatnych vuni)
Vune (A) Pitralonu je sice o trosku lehci nez te (CZ) verze, ale kazdopadne dlouhotrvajici/celodenni.
Pece o pokozku je solidni, a osobne jsem s timhle produktem docela spokojen, i kdyz denodenne bych jej nemohl pouzivat.
Jak rikam, vune je "velmi klasicka" a ne kazde zene by musela sednout.
Cena: necelych 5,-€ za 100ml.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
bortel

Příspěvek od bortel »

Doma jsem našel starou krabičku od mýdla Elida a řekl jsem si, že je škoda ji nevyužít - vzal jsem tedy Pitralon koupený v drogerce, roztopil ho ve vodní lázni a vzniklou směs jsem nalil do staré krabičky. Škoda jen že je trochu menší než nový Pitralon, ale doplnit to půjde vždy ... :) No posuďte sami ...
DSC01450.JPG
DSC01451.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Berseg

Příspěvek od Berseg »

Díky Wikingovi jsem i já odzkoušel německou variantu této vody po holení (Pitralon Classic). Tato voda mi zcela vyhovuje. Má Vyšší obsah alkoholu, což mám rád a zároveň mi pokožku příjemně hydratuje. Vůně je spíš pro starší muže, ale mě plně vyhovuje. Mám prostě tyhle "old" vůně rád, připadám si takový víc chlapácký :lol: . Můžu s klidem doporučit.
relka

Příspěvek od relka »

bortel píše:starou krabičku
..Tak v tom případě gratulace..a pokud je v perfektním stavu tak i malá závist :D měla by to být krabička od Barbusu...hodně stará...potom se vyráběly bez toho "ečka".. ;)Táta ho měl, když jsem byl ještě hodně malý... Hezký kousek
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
bortel

Příspěvek od bortel »

No, původně byla ve sklepě a byly v ní hřebíky, pak mi dlouho ležela v šuplíku a nakonec jsem se odhodlal ... :D
novacik

Příspěvek od novacik »

PetrS píše: protože tehdy bylo důležité vonět tak na cca 4 - 6 metrů. Při vstupu do autobusu, dámy na zadních sedadlech musely hned zaregistrovat, že elegán je oholen. :lol:

toto je neco co me neskutecne inspiruje
Protože tehdy bylo důležité vonět tak na cca 4 - 6 metrů. Při vstupu do autobusu, dámy na zadních sedadlech musely hned zaregistrovat, že elegán je oholen.
jimirek
Donátor

Příspěvek od jimirek »

Rakouský Pitralon original používám, teď mám ale modrý Pitralon Polar taky z Rakous, original mi ale voní líp. 8-)
Keso

Příspěvek od Keso »

Tak nemecky pitralon classic je parada!

Mne osobne sa velmi paci vona a hlavne ako sa citim po aplikacii. Prijemne chladive super.
Skoda len ze mi vzdy po aplikacii tento pocit pokazi zena, ktora na tu vonu dost nadava :(
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Vyměnit Pitralon nebo ženu :mrgreen:
V noci slyším i vousy růst
Odpovědět

Zpět na „Vody a balzámy po holení“