Ahoj,
chtěl bych se zařadit mezi přátele břitvy, tak jsem trochu fórum pročítal a dozvěděl jsem se spoustu zajímavých informací. Měl bych ale dotaz k seriálu o renovaci břitev, který jsem shlédl na netu. Konkrétně k této části:
http://www.youtube.com/watch?v=r0huv9ON9_I
Tady na fóru jsem se dozvěděl, že na odstraňování rzi a leštění lze dělat pouze ručně jinak se ocel břitvy zničí. Mně se to právě nějak nezdá. Hledám různě po webu informace o změnách krystalické mřížky oceli a jakýkoliv diagram či graf začíná min od 300°C. Navíc v seriálu se mu výsledek velice povedl a podle toho, co uvádí, tak za velice krátkou dobu(myslím jen to leštění a odstraňování rzi oproti zde zmiňovaným 10h práce atd.). Otázka tedy zní: Takto si ulehčit renovaci tedy břitvu určitě zničí ? Zkoušel to někdo s leštícími kotouči a břitvu odrovnal?
Děkuji za názory či zkušenosti.
Jak zacit
Re: Jak zacit
Tak docela bych mu nevěřil, vyhřát břitvu, o trvá mžik, mnoho kolegů si prošlo touto cestou. Když se člověk podívá třeba jak brousí břitvy Mastro Livi tak
to taky nic není a má to za chvilku. Zkuste a zjistíte.
to taky nic není a má to za chvilku. Zkuste a zjistíte.
Když vidím, jak mu odletují jiskřičky....Pokud má někdo odvahu naleštit takhle Břitvu se kterou se běžně holí, pro porovnání před a potom... Ukázky na videích je potřeba brát s rozvahou a ten kdo si spálil prsty při leštění ví svoje.s_vlacil píše:Konkrétně k této části:
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Leštit takto břitvu samozřejmě lze, je to rychlé a efektní, ale materiál je opravdu tenký, otáčky vysoké a čepel se vyhřeje velmi rychle.
Opravdu bych se bál, že by potom špatně držela ostří. Takto raději ne.
Opravdu bych se bál, že by potom špatně držela ostří. Takto raději ne.