Ahoj všem,
@Atere, moc děkuju.
Přikládám pár fotek svých japonských kamenů. Chtěl jsem zkusit něco jiného, posunout se konečně ze syntetik směrem k přírodním kamenům, jak jinak než japonským. A nelituji, učím se za pochodu, ale výsledky jsou čím dál tím lepší. Byla to celkem investice, ale nelituji a náramně se bavím.
Ozuku Asagi LV5+ + tomo nagura
Tomo naguras:
Okudo Kitta, Nakayama Kitta and Awasedo Asagi
Asano Mikawa Shiro Nagura:
Koma, Tanjyou, Mejiro and Botan
a zátiší z mého pracovního stolu, tedy z kuchyně pozdě v noci, kdy všichni už spí a jám mám čas na broušení
Japonske prirodni kameny
Re: Japonske prirodni kameny
@Yaron: Hezké kameny. Ozuku Asagi vypadá jako vyndané z dřevěné krabičky, tu k tomu nemáš? A jak ti přijde Koma nagura v porovnání s Mejiro? Já mam některé koma nagury, které se mi jeví jako hrubší jak Mejiro.
To je tedy nádhera. Úplně vidím tu radost a pohodu při broušení. Tu práci nagurami, tvorbu kaše, její postupnou změnu, rozpad zrn, ředění atd. si musí člověk postupně ošahat a naučit se s tím pracovat a cítit to. Je to dost změna proti syntetickým kamenům. Ať se daří. Nádherná cesta.
Děkuji za reakci, Pánové.
@Ater,
- Ozuku v krabičce bohužel nebylo. To by se mi líbilo. Možná si časem nějakou vyrobím sám.
- s těmi Mikawa nagurami si teprve začínám hrát. Zatím si hraju spíš s tomo nagurami, když refreshuju nějakou břitvu.
@ Vcak, je to paráda, strašně mě to baví. Je to perfektní zábava a učení na dlouhou trať. Ideání na nadcházejíci volné zimní večery.
@Ater,
- Ozuku v krabičce bohužel nebylo. To by se mi líbilo. Možná si časem nějakou vyrobím sám.
- s těmi Mikawa nagurami si teprve začínám hrát. Zatím si hraju spíš s tomo nagurami, když refreshuju nějakou břitvu.
@ Vcak, je to paráda, strašně mě to baví. Je to perfektní zábava a učení na dlouhou trať. Ideání na nadcházejíci volné zimní večery.
Living on the edge.
Ahojte chcem sa spýtať na kameň Amakusa Binsui grit 800 - 1500 či je použitelný na britvu?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zdravì Chlpos57 :-)
@chlpos57: Moc použitelný není, oproti syntetickým kamenům je o dost pomalejší a výsledek není až tak konzistentní. Dobře funguje s kaší, ale ne na břitvy.
Ahoj ater ďakujem za odpoveď ,lebo do zostavy mi chýba len nejaká 1000 -ka tú mám Nanivu tá fachčí výborne .
Zdravì Chlpos57 :-)