Muhle R41 2013 ?

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
MartinB

Re: Muhle R41 2013 ?

Příspěvek od MartinB »

Tak tady čtu vaše zkusenosti s R 41 a musím říct, že moje zkušenosti jsou zatím rozpačité. Mám vousy jako dráty a kůžičku jak toaletní papír - bez podráždění jsem se oholil za cca 8 měsíců jen 4x,ale ani jednou R41- 1x Wilkinsonem, 1x Solunou,a 2x R89....takže problém je někde ve mě.
Musím ale přiznat, že za uplynulý měsíc používám jen R41 a je poznat zlepšení - ruce si začínají osvojovat ty správné pohyby-nicméně musím holit na 3 tahy + dožehlování a výsledek tak na 90%
Díky vaší chvále R41 to nevzdávám - ten strojek je drsný,ale jak psal Slovakboy-konstruktéři nepochybně měli dobrý důvod to takto udělat.
Jinak milý kolego Slovakboy-děkuji Ti zvlášť za Tvé příspěvky-moc mě pomohly-zvlášť o přehnané přípravě... ;)
Teď jsem v R41 doholil Featherku a byla to zatím nejlepší kombinace-po 10tem oholení jsem ji vyměnil za prilozenou Muhle a katastrofa-škubalo to.Featherka v R41 nezatahá.
"Kdo spěchá, dřív umře..." Martin B.
Zagarne

Příspěvek od Zagarne »

vyzkousej jeste vic typu ziletek. kazdemu sedne jina kombinace -treba zrovna Muhle je vynikajici ziletka - velice ostra a pritom superjemna
MartinB

Příspěvek od MartinB »

Jo jo...zatim nejlepší byla Featherka a pak Astra-zelená i modrá.
Jak píšeš, chce to zkoušet a vytrvat-ze skušeností vás zručnějších vidím že to jít musí.
Zatím se to zlepšuje.
horejs

Příspěvek od horejs »

MartinB: R41 s žiletkou Feather je kombinace, která mi (zatím) vyhovuje ze všech nejvíc. Chce jen lehkou ruku a trochu soustředění, protože kousnout umí ;)
Dobrý úsudek pochází ze zkušenosti. Bohužel zkušenost často pochází ze špatného úsudku.
MartinB

Příspěvek od MartinB »

To mám radost že Ti Featherka taky sedí v R41!
Trošku jsem se bál to zkusit,ale zatím to byla jediná kombinace co moje vousy brala ochotně a s minimálním zadrháváním.
Takže extrémně ostrá žiletka v agresivní R41 = šetrnější holení :lol:
Keso

Příspěvek od Keso »

Ja mam asi podobne fuzy ako MartinB, tiez sa holim R41 a na 3 tahy a to sa holim denne.
Co sa tyka ziletiek, velmi zalezi akym stylom sa holite. Zakladny rozdiel je v uhle ktory je medze tvarou a strojcekom (ziletkou). Uz som to sem raz postoval a plne sa stotoznujem s prispevkom z jedneho zahranicneho fora.

1. Ak uhol medzi ruckou strojceka a tvarou je 0 (t.j ak sa holite napr pod lici tak rucka smeruje kolmo dole) tak su dobre ziletky ktore nie su extremne ostre ale maju jemne ostrie. U mna je to napr. Sputnik, alebo Pherma sharp ale da sa aj s derby, len to uz trosku citit.

2. Ak je uhol medzi ruckou strojceka a tvarou vacsi tak potom treba ziletky typu Feather, Persona medical atd.
horejs

Příspěvek od horejs »

MartinB: také jsem si na poprvé říkal, co to asi udělá, první pokus byl s velikým respektem.. ale teď je Feather do R41 jasná volba. Kdo nezkusil, neuvěří :P
Dobrý úsudek pochází ze zkušenosti. Bohužel zkušenost často pochází ze špatného úsudku.
badys

Příspěvek od badys »

MartinB - s tvrdostí vousů a jemností pleti jsme na tom stejně + já ještě alergik. Ale věř, že musíš hledat, zkoušet kombinovat. Já musel postupně vyměnit vše. Nejdřív se naučit s R41 holit a najít ty správné žiletky, Astry jsem nedal, tahaly, Muhle žiletky jak kdy, pak Timor a Feather, to je konečná kombinace, ale pokud zakládám nový Feather musím ho jakoby obtáhnout ostřím přes dlaň a víc jak tři oholení s ní nedám, prostě R41 a mé vousy rychle žiletku znehodnotí. Timor je OK, akorát není tak ostrý jako Feather. Když jsem vychytal žiletky a počet oholení, stále se objevovalo drobné podráždění. Změnil jsem mýdlo a koupil Le Pére Lucien Natural no a ještě mne dráždily i štětky na holení. Jezevec Balea, který byl za vynikající peníze se kterým je zde většina kolegů velmi spokojena byl pro mě mučící nástroj, po kterém jsem byl červený, téměř oteklý, velmi podrážděný a to jsem pěnu rozdělával jenom v misce a na obličej jenom nanášel. Nedokážu si představit rozdělávat pěnu na obličeji (teď výhradně šlehám na obličeji), to bych asi nepřežil. Koupil jsem si značkovou drahou štětku - jezevce a bylo to jak probuzení ze zlého snu a notný posun vpřed, ale stejně někdy mne o sobě dala vědět a podráždění bylo na obličeji velmi cítit i vidět. Pak nastoupily kvalitní syntetické štětky od mlýnků a Simpsnů, a najednou byl úplný klid a pěnu rozdělávám pouze na obličeji. Jezevec mne spát ale nedal, u syntetiky mne chybělo teplo, které jezevec drží a po dlouhých hodinách na fórech jsem se dle načtených informací a doporučení Yarona jsem zakoupil jezevce 2 band a bingo povedlo se a já se začal i s R41 holit bez podráždění a na 2 průchody + drobné opravy. Jo a dal jsem si těžší rukojeť a víc využívám váhu strojku.
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Vinci

Příspěvek od Vinci »

Mám citlivú pleť, roky som sa holil Merkurom 34C nedávno som presedlal na R41 a ten je pre mňa absolútny favorit. Skúšal som žiletku Personna Lab Blue - pekných 8 oholení. Ďalej vyskúšam zelenú Astru, Feather, Permasharp, Derby... ;)
G Fatboy Rhodium G2, G 40's Superspeed (Ink-DeltaEcho), G Rocket, G Super Adjustable V2, ATT M2+SE1, Rockwell 6S, G Tech, G Slim Adjustable L2+J4, G Aristocrat, G Red Tip B3, Muhle R41, Merkur 34C & 37C,Edwin Jagger IVCSR, Fatip piccolo
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

Pred R41 treba mať rešpekt, ale netreba sa báť. Niekedy slabšie zmäkčenie v kobinácii s nie príliš dobrou žiletkou spôsobí ťahanie a nepríjemné pocity pri holení. Napriek tomu netlačiť, prítlak ostria musí byť minimálny, skoro 0 Newtonov.
A nedohoľovať dohladka. Radšej nechať tak, na druhý deň to bude lepšie.
MartinB, som rád, že moje skúsenosti pomohli.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“