Dle mého skromného názoru neznamená to když mýdlo perfektně pění-tak také perfektně holí-tady není přímá úměra.Psal jsem to již víše,osobně dávám přednost jiným vlastnostem mýdla.
K velikosti mýdla-za mně 100-150gr.
Mýdlo Embrace soaps
Re: Mýdlo Embrace soaps
Barbora píše:@badys
Ok, nějaké hypoalergenní snad vymyslíme. Já myslím, že ta původní vůně "starodávné levandule", jak jsem jí říkala, tak ta by byla ok, pokud Vám levandule zrovna nevadí. Stejně jsem s touto vůní počítala jako s jednou z variant. Anebo mě ještě něco napadne....Otázka je, jak dlouho to bude trvat, co z novinek nestihnu teď do léta, pak v druhé půlce roku těžko, to už je pak úplný výrobní a prodejní masakr
Budu se velmi těšit, děkuji. Pavel
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Ano Santal a Cedr se mi líbí,intenzita je otázkou každého člena individuálně.Ty dvě velikosti by byly fajn,třeba těch 80gr v papírové krabičce a cca 150gr v kelímku.
Jen se zeptám,nepoužíváte vůbec kokosový a palmový olej při výrobě ? Vlastně rád bych si po vzoru MartinaB zkusil mýdlo s kyselinou stearovou,bambuckým máslem a kokosovým olejem.Jsou relativně dostupné a řádově levnější než mango máslo a avokádový olej.
Jen se zeptám,nepoužíváte vůbec kokosový a palmový olej při výrobě ? Vlastně rád bych si po vzoru MartinaB zkusil mýdlo s kyselinou stearovou,bambuckým máslem a kokosovým olejem.Jsou relativně dostupné a řádově levnější než mango máslo a avokádový olej.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
- raiderkilo
Ako som písal mydlo holí dobre, náročnosť pri tvorbe peny nevadí. Vône vzoriek sú dobré, zatiaľ žiadnu nepreferujem.
Till Valhalla
Dobrý večer
S laskavým svolením paní Barborky jsem otestoval nové mýdlo s výraznou vůní santalu a cedru.
Mýdlo již odpočívá v bakeliťáku. Troška teplé vody z konvice a po pěti minutách se probudilo a změklo, viz foto. Mezitím jsem umyl hlavu vlažnou až studenou vodou. (netopil jsem, venku bylo teplo)
Štětkou se to mýdlo pak krásně nabírá. A to přímo na tvář, pěna nepadá, zdá se stabilní.
Břitva jen tiše klouže, nedrhne. Zkusil jsem druhé a pak i třetí holení a to bez nabrání další pěny.
V pěně není ani kapka krve, takže paní Barborce vlastní parte snad nemusím posílat.
Necítil jsem nějaké pálení kůže, vysušení, červenání, stahování a podobně. Krk bez podráždění.
Nepoužil jsem žádné pre shave olejíčky, VPH, balzámy, prostě nic, co by ovlivňovalo průběh a pocity při a po holení. Ani to nebylo potřeba.
Zítra zkusím rozdělat pěnu v misce a ofotím to.
S laskavým svolením paní Barborky jsem otestoval nové mýdlo s výraznou vůní santalu a cedru.
Mýdlo již odpočívá v bakeliťáku. Troška teplé vody z konvice a po pěti minutách se probudilo a změklo, viz foto. Mezitím jsem umyl hlavu vlažnou až studenou vodou. (netopil jsem, venku bylo teplo)
Štětkou se to mýdlo pak krásně nabírá. A to přímo na tvář, pěna nepadá, zdá se stabilní.
Břitva jen tiše klouže, nedrhne. Zkusil jsem druhé a pak i třetí holení a to bez nabrání další pěny.
V pěně není ani kapka krve, takže paní Barborce vlastní parte snad nemusím posílat.
Necítil jsem nějaké pálení kůže, vysušení, červenání, stahování a podobně. Krk bez podráždění.
Nepoužil jsem žádné pre shave olejíčky, VPH, balzámy, prostě nic, co by ovlivňovalo průběh a pocity při a po holení. Ani to nebylo potřeba.
Zítra zkusím rozdělat pěnu v misce a ofotím to.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Palmový olej nepoužívám, kokosový ano - ten je v podstatě ve všech mýdlech, i v tomto. Určitě mýdlo zkuste, nakonec tam asi nemusí být ani to bambucké máslo, jen třeba palmový olej, kyselina stearová, kokosový olej, možná trochu nějakého tekutého oleje, ricinový olej....možností je nekonečno, jak to tak v mýdlech bývá....Bob76 píše:Jen se zeptám,nepoužíváte vůbec kokosový a palmový olej při výrobě ? Vlastně rád bych si po vzoru MartinaB zkusil mýdlo s kyselinou stearovou,bambuckým máslem a kokosovým olejem.Jsou relativně dostupné a řádově levnější než mango máslo a avokádový olej.
Určitě by bylo fajn mýdlo z loje, takovou recepturu bych chtěla také do budoucna vytvořit.
Já mám ráda spíš jednoduché receptury, většina mých mýdel obsahuje 4 oleje, a docela "basic", nic extra. Tady v tom mýdle na holení jsem použila celkem 5 olejů. Složení INCI ještě napíšu, musím to dát dohromady.
@Drvoštěp
Děkuji to jsem ráda, že to dobře dopadlo
Děkuji to jsem ráda, že to dobře dopadlo
Co mám informace,tak holící mýdla jsou lépe dělat z másel ,teda hlavní složka např.bambucké,kakaové či mangové máslo a jako doplňkově tekuté oleje ,kokosový na dobrou tvorbu pěny a ricinový na stabilitu pěny.Na našich domácích webových stránkách není moc receptů na holící mýdla,ale na zahraničních webech se dá něco najít.Barbora píše:Palmový olej nepoužívám, kokosový ano - ten je v podstatě ve všech mýdlech, i v tomto. Určitě mýdlo zkuste, nakonec tam asi nemusí být ani to bambucké máslo, jen třeba palmový olej, kyselina stearová, kokosový olej, možná trochu nějakého tekutého oleje, ricinový olej....možností je nekonečno, jak to tak v mýdlech bývá....Bob76 píše:Jen se zeptám,nepoužíváte vůbec kokosový a palmový olej při výrobě ? Vlastně rád bych si po vzoru MartinaB zkusil mýdlo s kyselinou stearovou,bambuckým máslem a kokosovým olejem.Jsou relativně dostupné a řádově levnější než mango máslo a avokádový olej.
Určitě by bylo fajn mýdlo z loje, takovou recepturu bych chtěla také do budoucna vytvořit.
.
Nejdřív jsem se bránil využití hovězího loje,je s ním trochu víc práce než jen odvážit a dát do mýdla ,ale po zkoušce co jsem dělal mýdlo ze sádla,/na tělo/,tak jsem přidal cca 20% loje a velmi se zlepšily jak vlastnosti,tak tvrdost mýdla.Takže jsem si rozpracoval tři receptury na holící mýdlo,něco se sojovým voskem a kakaovým máslem,něco s kyselinou stearovou ,bambuckým a kakaovým máslem a v posledním kyselinu stearovou,bambucké máslo a lůj.Bohužel zatím nemůžu tvořit,zkrátka s dětmi za zády a louhem se nedá pracovat.
Ahoj!
Štětka kanec, značka Semogue, šířka uzlu 26 mm.
Po 15 minutách. Furt drží tvar, nesplaskává jako pěna od Jaru na nádobí.
Znovu jsem tu pěnu rozmíchal a začal holit.
Je dost hustej, přidal jsem tedy do toho kapku vody.
Po trojím oholení mi zbylo ještě dost husté pěny ve štětce. Co s tím...
Což s tím zapěnit futrál od dveří?
Sytá vůně cedru a santálu mě vůbec nevadí, naopak.
Ta vůně z mýdla časem stejně vyprchá.
A po oholení a opláchnutí obličeje tu vůni spolehlivě přebije VPH nebo balzám.
Takže bych moc neřešil, jestli vybrat mýdlo se sytou nebo slabou vůni.
Za mě: beru tedy tu s plnou vůni.
----------
Štětka na stojánku pořád krásně voní.
Trochu vody do bakeliťáku aby mýdlo změklo a po několika minutách jsem pak štětkou nabral mýdlo a vyšlehal pěnu v misce.Štětka kanec, značka Semogue, šířka uzlu 26 mm.
Po 15 minutách. Furt drží tvar, nesplaskává jako pěna od Jaru na nádobí.
Znovu jsem tu pěnu rozmíchal a začal holit.
Je dost hustej, přidal jsem tedy do toho kapku vody.
Po trojím oholení mi zbylo ještě dost husté pěny ve štětce. Co s tím...
Což s tím zapěnit futrál od dveří?
Sytá vůně cedru a santálu mě vůbec nevadí, naopak.
Ta vůně z mýdla časem stejně vyprchá.
A po oholení a opláchnutí obličeje tu vůni spolehlivě přebije VPH nebo balzám.
Takže bych moc neřešil, jestli vybrat mýdlo se sytou nebo slabou vůni.
Za mě: beru tedy tu s plnou vůni.
----------
Štětka na stojánku pořád krásně voní.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Ano vůně Cedru a Santalu mi vyhovuje.Nejdříve jsem měl mýdlo v ložnici na parapetu a asi jsem se "přiotrávil" /ve srandě/ ,zkrátka zdála se mi ta vůně dost intenzivní.
Teď jsem mýdlo přemístil do kuchyně na ledničku,kde skladuju veškeré mnou vyrobené mýdla na dozrání /vysušení/,vlastně to Embrace holící mýdlo mám místo potpourri ,provoní mi kuchyni
Teď jsem mýdlo přemístil do kuchyně na ledničku,kde skladuju veškeré mnou vyrobené mýdla na dozrání /vysušení/,vlastně to Embrace holící mýdlo mám místo potpourri ,provoní mi kuchyni