Prírodné mydlo na holenie zo Slovenska
Re: Prírodné mydlo na holenie zo Slovenska
To stosi: mátu s eukalyptem jsem si nádherně vychutnával v horkých letních dnech, to byl super relax na konci dne. Jen si dej pozor na příliš horkou vodu, stala se mi nemilá zkušenost s tímto mýdlem. Před koupáním jsem teglík zalil hodně horkou vodou a mýdlo se mi hrozně moc rozmočilo, při prvním zakroužení štětkou jsem si toho nevšiml a přišel jsem asi o 2/3 obsahu. Nyní testuji syntetickou štětku Balea a pro konzistenci těchto mýdel je ideální, je dostatečně tuhá, že není potřeba předmáčet a přitom je báječně jemná. Na příští léto určitě opět objednám, ten chladivý pocit mátově eukalyptového mýdla na mém "xsichtu" je super
Zdravím pánové,
musím prohlásit, že se štětkou se Muehle se Silvertip Fibre tvoří mýdla z Hrochote dokonalý pár. Během pár vteřin hustá pevná šlehačkovitá pěna, kdybych to nevěděl, nevěřil bych, že rozmíchávám zcela přírodní mýdlo...
Honza
musím prohlásit, že se štětkou se Muehle se Silvertip Fibre tvoří mýdla z Hrochote dokonalý pár. Během pár vteřin hustá pevná šlehačkovitá pěna, kdybych to nevěděl, nevěřil bych, že rozmíchávám zcela přírodní mýdlo...
Honza
Něco si přej, padá pěna.
Vážení priatelia, v dňoch 3. - 10. 1. 2016 budem v zahraničí a k pošte sa dostanem iba sporadicky. Nemôžem preto odpovedať na Vaše správy. Na všetky maily, ktoré mi v tomto období pošlete, odpoviem až v pondelok 11. 1.
Ďakujem za pochopenie! ;)
Zuzana
Ďakujem za pochopenie! ;)
Zuzana
Dobrý deň, vážení priatelia.
Ktosi tu spomínal, že sa mu páčia citrusové vône.. ;) Bergamot je voňavý hybrid limetky a pomaranča a najčastejšie sa s jeho vôňou môžeme stretnúť v čiernom čaji druhu Earl Grey. Samotný pravdaže vonia viac ako limetka a menej ako čaj ;)
Predstavujem Vám mydlo na holenie s bergamotom na podklade Litsea cubeba:
Mydlo bolo vyrobené šetrným spôsobom, silice boli pridané do hotového mydla za studena pre čo najlepšie zachovanie vône. Prírodné citrusové vône sú prchavé (těkavé), preto pre čo najdlhšie zachovanie vône toto mydlo treba držať zabalené vo fólii alebo uzavreté vo vzduchotesnej dóze a sklenú misku skladovať najlepšie na rovnom povrchu hore dnom ;)
Zloženie:
prírodné sodno-draselné mydlo, srvátka, glycerín, jojobový olej, kozmetický íl, med, prírodné silice (bergamot a Litsea cubeba), lyofilizovaný koncentrát Aloe vera, oxid zinočnatý - antiseptikum, kozmetický minerálny pigment, rastlinné farbivo anatto
mydlo(at)mydlozhrochote(dot)sk
Ktosi tu spomínal, že sa mu páčia citrusové vône.. ;) Bergamot je voňavý hybrid limetky a pomaranča a najčastejšie sa s jeho vôňou môžeme stretnúť v čiernom čaji druhu Earl Grey. Samotný pravdaže vonia viac ako limetka a menej ako čaj ;)
Predstavujem Vám mydlo na holenie s bergamotom na podklade Litsea cubeba:
Mydlo bolo vyrobené šetrným spôsobom, silice boli pridané do hotového mydla za studena pre čo najlepšie zachovanie vône. Prírodné citrusové vône sú prchavé (těkavé), preto pre čo najdlhšie zachovanie vône toto mydlo treba držať zabalené vo fólii alebo uzavreté vo vzduchotesnej dóze a sklenú misku skladovať najlepšie na rovnom povrchu hore dnom ;)
Zloženie:
prírodné sodno-draselné mydlo, srvátka, glycerín, jojobový olej, kozmetický íl, med, prírodné silice (bergamot a Litsea cubeba), lyofilizovaný koncentrát Aloe vera, oxid zinočnatý - antiseptikum, kozmetický minerálny pigment, rastlinné farbivo anatto
mydlo(at)mydlozhrochote(dot)sk
Ahoj Zuzanko.duun píše: sklenú misku skladovať najlepšie na rovnom povrchu hore dnom
Kdyz jsem jeste mel Tvoje vynikajici mydla, radej jsem je skladoval v lednici. Neuskodilo jim to
Skladovani kosmetiky (v nasem pripade kvalitnich mydel) mame okoukane od TOP-modelek.
Ty maji v lednici celkem 10% netucneho jogurtu a 90% sminek (to neni zert)
Ja tam mam lahvace, nejaky jidlo a 10% mydel na holeni
Jeste bych podotknul, ze znam jen malo lidi kteri pouzivaji sklenene misky na skladovani mydel, v pripade vyklouznuti z ruky nad umyvadlem je nestesti temer jiste. Hodne lidi zde preferuje ty grundtal nerez dozy z Ikei popripade nejake originalni plastikove misky po jinych mydlech.
Kazdopadne je od Tebe moc pekne, ze nam davas tady ty nejlepsi tipy k pouzivani Tvych vynikajicich mydel. Tedy k celkovemu zachazeni s nimi, skladovani atd.
Suroviny ktere pouzivas jsou velmi drahe a vyzaduji specialni zachazeni, aby jejich vysoka kvalita vydrzela co nejdele.
Vyrobci, kteri sva mydla naperou konzervanty takove problemy nemaji.
Litsea Cubeba je genialni citrusova vune. K holeni s timto mydlem si do koupelny budu brat svuj ranni salek caje Earl Grey. Tomu rikam holeni ve smyslu feng-shui.
Uz se tesim az si u tebe par novych mydel objednam.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Dobrý den Zuzano,
toto mýdlo je na mé přání
Díky ozvu se
Díky Pavel
Edit: zbytečně moc jsem se rozepsal. Děkuji za pochopení.
toto mýdlo je na mé přání
Díky ozvu se
Díky Pavel
Edit: zbytečně moc jsem se rozepsal. Děkuji za pochopení.
Naposledy upravil(a) badys dne 10 úno 2016, 19:41, celkem upraveno 1 x.
Mühle R41 GS, Executive Shaving Claymore Single edge, REX Ambassador Asdjustable R1, Mongoose SS B3, Kai Captain Zebrano, Above The Tie H1 Windsor SS, GILLETTE FatBoy E2
Taky me Vase mydla velmi zaujala a urcite bych mel zajem o porizeni.
Ahoj, Wikingu,Wiking píše:Jeste bych podotknul, ze znam jen malo lidi kteri pouzivaji sklenene misky na skladovani mydel, v pripade vyklouznuti z ruky nad umyvadlem je nestesti temer jiste.
toto dobre chápem a preto sú moje misky ovinuté ľanovou sedlárskou niťou a naspodku majú silikónové nožičky, aby sa nešmýkali ani z ruky, ani na umývadle, ani na poličke... ;) No keď ju pustíš, tak sa rozbije, to je pravda.
V chladničke je mydlám dobre za predpokladu, že sú dobre uzavreté v niečom vzduchotesnom. Je tam totiž vyššia vlhkosť vzduchu a to prírodným mydlám príliš nesvedčí. Ale písal si, že ich máš uzavreté v dózach, takže by to malo byť o.k. Určite to predlžuje trvanlivosť a aj pomáha zachovať vôňu v prípade málo stabilných silíc...
Z.
Zdravím,
Práve som si prešiel celé vlákno s poviem vám že som hrdý na to že na slovensku sa vyrábajú takéto mydlá priamo pre mužov na holenie aj keď v malom množstve ale predsa!
Preto by som sa chcel opýtať aké vône resp. aké druhy mydiel na holenie sú v ponuke plus nejaká orientačná cena
Mám jemnú a stredne citlivú pokožku
Veľmi rád by som si od Vás mydlo kúpil a podporil túto vašu činnosť
Práve som si prešiel celé vlákno s poviem vám že som hrdý na to že na slovensku sa vyrábajú takéto mydlá priamo pre mužov na holenie aj keď v malom množstve ale predsa!
Preto by som sa chcel opýtať aké vône resp. aké druhy mydiel na holenie sú v ponuke plus nejaká orientačná cena
Mám jemnú a stredne citlivú pokožku
Veľmi rád by som si od Vás mydlo kúpil a podporil túto vašu činnosť
Dobrý deň,gres píše:Zdravím,
Práve som si prešiel celé vlákno s poviem vám že som hrdý na to že na slovensku sa vyrábajú takéto mydlá priamo pre mužov na holenie :) aj keď v malom množstve ale predsa!
Preto by som sa chcel opýtať aké vône resp. aké druhy mydiel na holenie sú v ponuke plus nejaká orientačná cena :)
Mám jemnú a stredne citlivú pokožku :)
Veľmi rád by som si od Vás mydlo kúpil a podporil túto vašu činnosť :)
ďakujem pekne za Váš záujem. Ako píšem celkom na začiatku vlákna, legislatívne požiadavky na legálnu výrobu mydla, ktoré u nás v Európe platia, sú pre malého výrobcu likvidačné. Preto u nás fungujú iba takí legálni predajcovia, ktorí robia mydlo buď vo veľkých dávkach (jeden-dva "univerzálne" druhy v rôznych variantoch vône) alebo z privezených certifikovaných polotovarov a nejaký vývoj tým pádom prakticky nie je možný.
Ja robím mydlo ako svoju záľubu v celkom malých dávkach z kozmetických surovín a olejov potravinovej kvality a vyvíjam si vlastné recepty. Funguje dobre, ale predávať ho nesmiem. Naše bdelé úrady už mi to na podnet ešte bdelejšej konkurencie niekoľkokrát pripomenuli.
Zuzana