Který holící strojek je nejlepší?

...lidově bagry a kotvy.
Odpovědět
ater
mistr brusič

Re: Který holící strojek je nejlepší?

Příspěvek od ater »

Mam Merkur 38C, nic jsem upravovat nemusel a funguje bezvadně. Je ale fakt, že povrch u Muhle z fotky vypada líp. Můj Merkur je jako neopracovaný povrch odlitku.

Obrázek
ggrand

Příspěvek od ggrand »

Wiking: Nemínil jsem kvůli takové maličkosti utrácet za poštovné a jelikož jsem viděl i jiné Merkury 37C a vypadaly totožně, tak mi přišlo mnohem jednoduhší otřep odstranit než doufat, že mi reklamaci uznají a dost možná pošlou podobně ale jinak nedodělaný strojek. Strojek je nový, tak měsíc starý, jak dlouho ležel ve skladu těžko říct. Třeba tady má chlápek dost podobné pocity : http://badgerandblade.com/vb/showthread ... impression

keyboo: To je fotka po, ale to nejde poznat na fotce. Zahladil jsem stopy zřejmě po odlévací formě, taková zrníčka.
Další fotka je z netu, porovnání Mühle/EJ 89 s Merkur 34C. Dávám i moje fotky zubů a boků 37C a R41. Taky ještě jednu, kde je snad vidět,jak žiletka uhýbá dolů, ještě před mým zákrokem;na horní části je strojek z 2.strany.
Kvalita dokončení nemá jinak žádný vliv na funkci či kvalitu oholení(pokud neovlivňuje polohy žiletky), ale proč si za stejné peníze nedopřát nástroj, na který je větší radost pohledět.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

@ggrand: Mě na tom docela zaráží to, že Merkur není oproti Muhle nebo Edvin Jagger levnější (u strojků co mam já).
panF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panF »

ggrand: Předběhl jsi mě, řešil jsem stejnou věc. Před obroušením otřepu na dosedací ploše se mezi žiletku a spodní díl vešla spároměrka
0.4 mm. Jedná se o Merkur 37c, takže si myslím že na zpevnění žiletky to mělo rozhodně vliv. Reklamací jsem to neřešil, protože mám v plánu si strojek "dodělat" a to včetně jiného povrchu.

http://flanda.rajce.idnes.cz/nastenka#SAM_0026.jpg
keyboo

Příspěvek od keyboo »

Pánové nutíte mě při návratu domu svojí 37c pořádně do detailů prozkoumat. Tuhle při holení mě na krku tak nečekaně a zákeřně 2x kousla. Už na začátku mě to připadalo dost podezřelé a mé nešikovnosti jsem to nechtěl připisovat. Pak dám vědět.

Doplněno:
Tak je to tam taky, nemám z toho radost. Kdyby to jen nehezky vypadalo, tak je to schovaný vevnitř a to by nevadilo - mě teda ne. Ale když si musí člověk dát pozor, kterou stranou se holí, aby se nepořezal - tak to ne.
Tak v pátek asi zběhnu k Palasovi na reklamaci.
P1180012.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
keyboo

Příspěvek od keyboo »

Prováděl jste někdo reklamaci u Palase?
ggrand

Příspěvek od ggrand »

keyboo: Tak to je mi líto. Reklamaci u Palase jsem neřešil. Držím palce.
keyboo

Příspěvek od keyboo »

Nic se neděje, tak to chodí. Jen jsem opravdu rád, že se to tady řešilo. Mě nějak nedošlo (ani mě nenapadlo), že by to mohla být výrobní chyba na straně Merkuru. Co jsem tady načetl, tak jsem dospěl k názoru, že jsou to prvotřídní výrobky naprosto bez chyb. A najednou čtu, že se to muže stát a pak zjistím, že nejsem ojedinělý případ. Jenom tady v tom vlákně jsme 3 s nějakým problémem s 37.
mikeborecek

Příspěvek od mikeborecek »

Aj ja som našiel túto vadu na svojej 37 http://flanda.rajce.idnes.cz/nastenka#SAM_0026.jpg - na oboch stranách.
ondrej22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrej22 »

Ahojte!

Nemáte někdo zkušenost se starou Astrou 901? Našel jsem ji po tátovi a zkracuji si s ní čekání na břitvy, co mám u Petra.

Zatím jsem se s ní holil 3x, ale pokaždé jsem se řízl a teď naposled jsem byl i trochu rudej (tváře ok, ale krk a brada dělají problém). Říznu se většinou jen proti srsti. Zatím jsem používal vícebřit, tak je možné, že kůže ještě není navyklá a určiťe to taky bude rukama...

Jsem magor do uplně hladkého oholení, tak se to na tom možná podepisuje...

Každopádně bych rád znal názor na tento strojek... Uvažuju ještě časem o novém, nicméně jako zelenáč se nedokážu rozhodnout a té Astře bych rád dal šanci... Přecejen je památeční...:)

Žiletky mám zelené Astry....
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“